• Etusivu
  • Rakentaminen

Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 27.11.2023
20182_51771.jpg

Lasitettu terassi takaa onnistuneet juhlat säässä kuin säässä.

Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.

Vesisadekaan ei pilaa kesäjuhlia

Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa kannattaa varautua myös vesisateen mahdollisuuteen, vaikka se ei erityisestikään juhlapäivänä ole kovin toivottua. Kesällä olisi kuitenkin mukava viettää aikaa ulkoilmasta nauttien, eikä juhlavieraidenkaan soisi pakkautuvan sisälle ahtaisiin oloihin. Lasitettu terassi takaa onnistuneet juhlat säässä kuin säässä, tuoden samalla raikkaan luonnon lähelle. Mutta mikä onkaan sen tunnelmallisempaa kuin kuunnella kesäsateen ropinaa terassin suojissa.

Juhlatunnelma kotiin ja terassille

Lasitetulle terassille juhlien ruoka- ja juomatarjoilut voi kattaa huoletta, eikä tuulesta tai sen kuljettamista roskista tarvitse murehtia. Esimerkiksi kakkukahvit kannattaakin tarjoilla terassilta, josta voi halutessaan siirtyä myös ulos istuskelemaan. Auringonsuojaverhot suojaavat terassin kuumimmalta auringonpaisteelta, jos aurinkoa riittää liiaksikin asti. Visuaalisuus ja kaunis kattaus ovat juhlaruokailussa jo puoli ruokaa, joten niihin kannattaa nähdä hieman vaivaa.

Riittävästi tilaa juhlijoille

Vaikka sopu antaakin sijaa, ei juhliminen ole mukavaa, jos vieraille ei ole tarpeeksi tilaa. Siksi kannattaakin varmistaa, että esimerkiksi istumatilaa on riittävästi. Lasitettu terassi on omiaan tuomaan tyylikkään lisätilan, johon mahtuu vieras jos toinenkin. Sisustuksella ja koristeilla luot terassista viihtyisän ja juhlallisen tilan, jossa on mukava istuskella ja nauttia juhlia. Ja illan hämärtyessä on mukava sytyttää tunnelmallinen valaistus.

Sisustuksella ja koristeilla luot terassista viihtyisän ja juhlallisen tilan, jossa on mukava istuskella ja nauttia juhlia.
Sisustuksella ja koristeilla luot terassista viihtyisän ja juhlallisen tilan, jossa on mukava istuskella ja nauttia juhlia.

Terassille tunnelmallinen juhlatila talvella

Lasitettu terassi soveltuu myös talven juhliin. Esimerkiksi ylioppilaslakkia ei aina juhlita kesän kynnyksellä, vaan juhlat voivat olla myös joulukuussa itsenäisyyspäivän tienoilla. Silloin juhlia harvemmin järjestetään pihalla. Pimeissä sisätiloissa ei kuitenkaan tarvitse kököttää, vaan lasiterassille on mahdollista toteuttaa tunnelmallinen ja raikas juhlatila. Joulukuiselle terassille voi kattaa tarjoilut kauniisti esille tai siellä voi nauttia tervetulomaljan ylioppilaan kunniaksi.

Haluatko lisätietoja?

Kaivatessasi lisäinspiraatiota terassin sisustamiseen ja esimerkiksi pihasuunnitteluun, tutustu Inspiraatio-oppaaseen!

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Rakentaminen
terassi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä tuo uusia ideoita ulko- ja sisätiloihin
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20088_12550.jpg
Lisää tilaa, viihtyisyyttä ja tyyliä
Lumon parvekelasitus on kätevä tapa tuoda lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelaseistaJätä yhteydenottopyyntö tästä!
20189_54579.jpg
Helppohoitoinen ja pitkäikäinen terassi
Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.
20186_53390.jpg
Ohjeita ja vinkkejä terassin pintakäsittelyyn
Talven jäljiltä terassi voi olla huonossakin kunnossa ja kesän lähestyessä terassin pintakäsittely onkin taas ajankohtaista. Terassin pintakäsittelyyn on muutamia niksejä, jotka on hyvä muistaa. Paras suoja terassille saadaan, kun käsittely uusitaan joka vuosi. Parhaimmat maalauskelit ovat toukokuusta syyskuuhun.Mitä pitää huomioida ennen käsittelyäPuun kosteus tulee olla enintään 18 %. Kostea puu aiheuttaa maalin huonon tartunnan ja voi johtaa maalin ennenaikaiseen irtoamiseen. Ilman, käsiteltävän pinnan ja tuotteen lämpötilan on oltava vähintään +5°C. Ilman suhteellisen kosteuden on oltava alle 80 %.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton