• Etusivu
  • Energia

Vuoden Sähköinsinööri 2010-titteli Jukka Jokiniemelle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.02.2010
20102_20529.jpg

Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi

Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.

Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon luovutti messujen avajaispuheen pitänyt ABB Oy:n toimitusjohtaja Mikko Niinivaara. Palkinnon perusteina mainittiin Jukka Jokiniemen ennakkoluuloton ja innovatiivinen toiminta niin valaistuksen kuin valaisimien suunnittelussa sekä yrittäjänä huolimatta omasta näkövammaisuudestaan. Lisäksi Jokiniemi tunnetaan vahvana esteettömän ympäristön puolestapuhujana ja positiivisesta elämänasenteestaan.

Jokiniemen vuonna 1993 Helsingissä perustama yritys Innojok Oy kehittää, suunnittelee, valmistaa ja myy korkealaatuisia, kotimaisia kirkasvalohoitolaitteita sekä sisustus- ja designvalaisimia. Innojok tarjoaa myös valaistussuunnittelua yksityiselle ja julkiselle sektorille. INNOSOL ® kirkasvalohoitolaitteita ja INNOLUX DESIGN-valaisimia viedään n. 25 maahan. Jokiniemellä on 25 vuoden kokemus valaisinalalta ja hänen tohtorinväitöksensä TKK:n arkkitehtiosastolle "Kaupunki kaikille aisteille – moniaistisuus ja saavutettavuus rakennetussa ympäristössä", julkaistiin 2007.

Seuraavan kerran vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinto jaetaan Sähkö, Tele, Valo ja AV 2012-messuilla.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Keittiö on kodin paloriskialuetta
Käykö kotiliesi kuumana?Keittiö on kodin paloturvallisuuden haaste. Keittiössä on kuumenevia ja pölyä kerääviä laitteita, jotka vaativat jatkuvaa silmälläpitoa ja säännöllistä huoltoa. On hyvä opetella uusia, turvallisuutta edistäviä tapoja, joilla ehkäistä keittiöpalot, koska keittiössä on tänäkin vuonna syttynyt satoja tulipaloja ja osa niistä on ollut kohtalokkaita. Kaikkiaan tulipaloissa on lokakuun loppuun mennessä kuollut 74 ihmistä.
20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
20192_56137.jpg
Kuka saa tehdä sähkötöitä?
Sähkötöiden tekeminen vaatii tietoa ja taitoa. Kaikkea ei saa itse tehdä, vaan ammattilainen on pyydettävä avuksi. Mikäli oma osaaminen ei riitä, sähköllä ei kannata alkaa leikkiä. Se että valo syttyy lamppuun, ei aina tarkoita, että kaikki on mennyt oppikirjan mukaan. Ohjenuorana kaikkiin "sallittuihinkin" sähkötöihin voidaan sanoa, että älä tee, jos et ole aivan varma.
20235_81847.jpg
Luotettava yhteistyökumppani LVI-remonteissa
LVI-remontit ovat monimutkaisia projekteja, jotka vaativat tarkkaa suunnittelua, aikataulutusta ja laadukkaita materiaaleja. Onkin tärkeää löytää luotettava kumppani, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita, pystyy takaamaan tuotteiden saavutettavuuden ja tarjoaa asiantuntevaa tukea läpi projektin.
20226_78752.jpg
Näin arvioit omakotitalon kattoremontin hinnan
Omakotitalon tai lomamökin kattoremontin tekee yleensä vain kerran elämässään. Se on iso korjaushanke, ja se voi hirvittää etukäteen. Miten sen hinnan voi arvioida? Miten ja milloin sen suunnittelu kannattaa aloittaa? Myyntijohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta antaa kullanarvoisia vinkkejä.
200811_13915.jpg
Lämmitysjärjestelmien vertailu Rakentaja.Fi-laskurilla
Lämmitysjärjestelmien vertailulaskuriin on otettu mukaan tämän hetken suosituimmat lämmitystavat, jotka satunnaisessa järjestyksessä mainittuna ovat suora sähkölämmitys, öljylämmitys, maalämpö, kaukolämpö ja pellettilämmitys. Kovin suuria eroja eri lämmitysjärjestelmien välille ei välttämättä muodostu ja suurimpia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat jatkossakin rakentajan ja remontoijan omat mieltymykset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton