• Etusivu
  • LVI

Eri lämmitysjärjestelmien vertailu Rakentaja.fi-laskurilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.11.2008
200811_13915.jpg

Laskurit

Lämmitysjärjestelmien vertailulaskuriin on otettu mukaan tämän hetken suosituimmat lämmitystavat, jotka satunnaisessa järjestyksessä mainittuna ovat suora sähkölämmitys, öljylämmitys, maalämpö, kaukolämpö ja pellettilämmitys. Kovin suuria eroja eri lämmitysjärjestelmien välille ei välttämättä muodostu ja suurimpia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat jatkossakin rakentajan ja remontoijan omat mieltymykset.

Käytetyt hinnat ja liittymät

Vertailuohjelmassa kaikki rakennukset on varustettu 3x25 Ampeerin sähköliittymällä, sähkölämmityksessä on käytetty aikasähköä (yö-päivä) ja muissa ratkaisuissa yleissähköä. Vertailuun oletusarvoiksi asetettujen energiahintojen ja liittymismaksujen ajankohdat näkyvät laskurissa. Käyttäjä voi itse tarkistaa oman paikkakuntansa eri energiahinnat ja sijoittaa ne ohjelmaan jolloin vertailu kohdistuu paremmin juuri omaan käyttöpaikkakuntaan. Samoin laitteistoissa saattaa eri valmistajien välillä olla eroja ja näin myös niihin on annettu muuntelumahdollisuus.

Mikä on lämmityksen kokonaiskustannus 30 vuodessa jos sähkön hinta nousee esim. kaksinkertaiseksi?

Valittaessa lämmitysjärjestelmää muuttuvia tekijöitä ovat:

· laitteiston hinta
· kuoletusajan kesto ja korko
· laitteiston huoltokustannukset
· eri energioiden hinta
· energiasta saatava teho
· laitteistojen hyötysuhteet

Muuttuvia tekijöitä on siis paljon. Eniten kokonaishintaan vaikuttaa energian kokonaishinta ja toiseksi laitteistonhinta/kuoletusajan kesto ja koron suuruus. Muutokset eri lämmitystapojen välillä voivat olla suuriakin, mikäli lämmitystapojen keskinäinen energian hinnan ero muuttuu.

Onhan mahdollista, että sähkö maksaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana keskimäärin puolet enemmän kuin esim. bio-polttoaine. Toisaalta on myös mahdollista, että energioiden hinnat seuraavat toisiaan eikä merkittäviä eroja tämän päivän hintoihin synny.

Rakentaja.fi -lämmitystapalaskurilla voit kuitenkin spekuloida kaikki vaihtoehdot. Vaihtamalla muuttuvia tietoja saat heti vertailuarvion kuukauden kokonaiskulutukseen. Laskuri tekee lähes kaiken muun paitsi ei ala ennustajaksi siitä mitä energiat maksavat 10 tai 20 vuoden päästä.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Palamaton roskakatos Rakennusbetoni
Uusi tuoteinnovaatio valtaa markkinoita: Palamaton katos kasvikatolla
Kiinteistöjen pihoilla jätekatos on tärkeä osa pihakokonaisuutta. Hyvin sijoitettu, toimiva, siisti ja ajanmukaisin ohjein varusteltu jätetila lisää jokaisen lajitteluintoa.
20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20117_27094.jpg
Vapaa-ajan kiinteistöjen jätevesien käsittely
Haja-asutusalueella sijaitsevien vapaa-ajan kiinteistöjen jätevesien käsittelyä koskevat mm. seuraavat määräykset:Hajajätevesiasetus (209/2011), joka edellyttää, että kiinteistöjen jätevesien käsittely on asetuksen vaatimusten mukaisella tasolla 15.3.2016 mennessä.Alueellisesti löytyy paikallisia ympäristönsuojelumääräyksiä.
20104_21533.jpg
Hannu Myöhänen, innovaatioparlamentaarikko
Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.
20093_15771.jpg
Tonttikauppa, osa 1
Mitä maksaa? Ote päiväkirjasta, talvi 2006.Mahdollisia tonttikauppoja odotellessa – tämä oli piinaavinta, mitä muistaa saatan. Kaikki näytti liian hyvältä ollakseen totta ja samalla pelotti, että joku tulee ja vie tontin nenämme edestä.
20129_32158.jpg
Kastelli-talo rakennetaan haluamaasi vaiheeseen
Valitse sopivin toimitusvaihtoehtoKastellin rakentamistavan ansiosta on helppoa huomioida rakentajan omat toiveet ja mahdollisuudet rakentamiseen. Kastellin Peruspaketti on erinomainen vaihtoehto silloin, kun rakentaja haluaa hyödyntää omaa työtä ja säästää kustannuksia. Suuri osa Kastellin talo- ja huvilamalleista on saatavana Peruspakettia laajempana ja pitemmälle rakennettuna toimituksena.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton