• Etusivu
  • Talo

Lisäarvostusta Rakentaja.fille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.04.2010
20104_21533.jpg

Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.

Valiokuntatyö jatkuu

Avajais- ja kehitysistunto avasi innovaatioparlamentin tarkoitusta; synnyttää Suomeen innovaatiokentän riippumaton keskustelu- ja vaikutusforum. Innovaatioparlamentin jäsenyys perustuu henkilökohtaiseen kutsuun. Parlamentin jäsenyyden keskeisenä kriteerinä on kutsutun kyky ja halu haastaa huominen. Parlamentin varsinainen toiminta käynnistyy syyskuussa 2010, jolloin siihen kuuluu 200 jäsentä. Parlamentti toimii pääasiallisesti verkossa ja perinteisiä "täysistuntoja" järjestetään vain yksi - kaksi kertaa vuodessa"

Suorakanava Oy

Suorakanava on Sanoma-konserniin kuuluva porilainen yritys, joka on markkinajohtaja nimenomaan pientalorakentamiseen liittyvän tiedon välittäjänä päätuotteensa, Rakentaja.fi-palvelun välityksellä. Palvelussa on jäseniä jo yli 323 000. Oheisportaaleja ovat Puutarha.net ja Omataloyhtiö.fi. Suorakanava on perustettu 1987, henkilökunnan määrä on 28. Suorakanavan pääasiallinen toimintaympäristö on internet, mutta sen ohella yritys julkaisee myös merkittävästi printtituotteita, kuten vuosittaisen Rakenna & Remontoi -kirjan, jonka painos on yhteensä 100 000 kpl ja kolmesti vuodessa ilmestyvän Omataloyhtiö-lehden. Myös Suomalainen Koti -sisustuskirjasarja on yrityksen itsensä tuottama. Suorakanava tekee erittäin laajaa tutkimustoimintaa, mm. rakentamismessujen järjestäjien kanssa. Suorakanava toteutti viime vuonna myös ympäristöministeriön tilaaman laajan Rakentamisen normitalkoot -kuluttajatutkimuksen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20234_81368.jpg
Miten valitaan nykymääräysten mukainen käymälä ja harmaavesi­suodatin?
Aurinko lämmittää jo ihanasti jokaisen poskia ja tuleva mökkikausi odottaa ihan nurkan takana alkuaan. Yleisin ratkaisu mökeillä on edelleenkin, vuosikymmenten jälkeen, itse rakennettu kompostoiva käymälä. Takavuosikymmeninä hajuhaitat ja jätöksiin pesiytyneet kärpäset olivat suorastaan hellepäivän painajainen. Nykyään kaikki on toisin. Laki edellyttää, että kuivakäymälän jätökset kerätään tiiviille pohjalle, eikä käsittelemätöntä jätettä saa haudata maahan. Täten varmistetaan, etteivät mahdolliset taudinaiheuttajat ja erilaiset bakteerit kulkeudu vesistöihin. Käymäläjätteet tulee kompostoida, ja Pikkuvihreä tarjoaa mökkiläisille parhaat ratkaisut.
talon pohjapiirustukset kuvan alalaidassa ja sen päälle on piirretty moderni kolmiulotteinen talo
Pääsuunnittelijan tehtävä rakennushankkeessa
Rakentamisen laatu lähtee taitavasta suunnittelusta. Pientalonkin suunnittelua koordinoi pääsuunnittelija. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan pääsuunnittelija vastaa suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta. Pääsuunnittelijan kelpoisuusvaatimuksista on asetuksessa (MRA 48 §) mainittu "asianomaiseen suunnittelutehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto taikka aikaisempi rakennusalan ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus kyseisen suunnittelualan tehtävistä" sekä lisäksi "hyvät ammatilliset edellytykset huolehtia suunnittelun kokonaisuudesta".Espoolaisen Doventus Oy:n toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA Tero Seppäsen mukaan pääsuunnittelija on rakennuttajan luottamushenkilö.– Näkisin myös, että rakennuttajan ja pääsuunnittelijan tulisi aloittaa yhteistyö jo ennen tontin ostopäätöstä, jolloin pääsuunnittelija voisi tutkia tontin maasto-olosuhteet peilaten sitä kaava- ja rakennusmääräyksiin. Mutta jos tontti on jo hankittu, tulee pääsuunnittelijan selvittää aluksi suunnittelun ja rakentamisen reunaehdot: aikataulu ja resurssit.
20147_40194.jpg
Kodit Drama Queenille ja Äijälle
Äijälänrannalla kohoaa komea 13-kerroksinen tornitalo Jyväskylän Maailmanpylväs. Kaikista kerrostalon 52 asunnosta on järvinäköala kohti Jyväsjärveä. Kaikkiaan asuntomessukohteina esiteltäviä asuntoja on Maailmanpylväässä viisi. Tässä esiteltävät kaksi asuntoa ovat periaatteessa toinen toistensa vastakohtia. 12. kerroksessa sijaitseva Drama Queenin asunto on suunniteltu kuvitteelliselle, tyylikkäälle sekä luksuksesta pitävälle sinkkunaiselle. Alempaa toisesta kerroksesta löytyy sosiaalisen musamiehen unelmaboxi Äijä.YIT Rakennus Oy antoi sisustussuunnittelija Milla Alftanille teemat messuasuntoihin ja sisustukset on mietitty annettujen teemojen kautta. Sisustus onkin Alftanin toimesta mietitty aina väreistä lopulliseen ulkoasuun asti.Drama Queen sekä Äijä asunnoissa on haluttu näyttää, mitä kaikkea kerrostaloasuntoon voidaan rakentaa. Tarkoitus on ollutkin tehdä sisustukset ehkä tavallista näyttävämmin. Kerrostaloasuntojen ei tarvitse olla perusmateriaaleilla ja valkoisella värillä toteutettuja.-Haluamme että kohteemme muistetaan. Kaikki mielipidettä herättäneet asiat ovat eduksi, sillä silloin olemme onnistuneet jäämään mieleen ja silloin asioista puhutaan, kertoo YIT:n edustaja tiimiesimies Johanna Heinonen.Artikkelin kuvia klikkaamalla sinun on mahdollista nähdä ne suurempina.
20095_16689.jpg
Uusi remontointiseuranta
Oman luonteeni mukaisesti haen vähintään viiden vuoden välein jotain uutta ja innostavaa elämääni. Kaksituhattaluvun alussa aloin harrastaa muun muassa metsästystä vastapainoksi omalle työlleni lehtimaailmassa, tuottajana ja toimittajana. Kun taas alkuvuodesta lopetin pitkän urani Espoon kaupungin valtuustossa. Tottuneena aktiiviseen elämäntapaan mielessäni vahvistui tunne, että jokin uusi projekti olisi paikallaan. Mietin jopa välivuotta Pohjois-Karjalassa, urheiluklubia, kalasavustamon perustamista, aurinkopaneelien vientiä Floridaan. Yrittäjäluonne kun on sellainen, että täytyy aina olla mietinnässä jotain kehiteltävää. Itse asun Espoossa. Lähisukulaiseni ja osa tutuistani asuu synnyinkaupungissani Kotkassa.Tammikuun 31. päivänä 2009 avasin netin asuntosivuston ja näin juuri myyntiin tulleen keltaisen omakotitalon isolla omalla tontilla Kotkan Korkeakosken maalaismaisemissa. Ja sen hinta oli tyrmistyttävän edullinen. Siltä istumalta soitin välittäjälle, jonka kanssa sovimme seuraavaksi päiväksi näytön. Menimme jo samana päivänä tuttujeni kanssa tutustumaan talon ympäristöön ja pihaan.
20087_12136.jpg
Asuntomessujen neuvontaklinikoilta
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.Sisustussuunnittelija Nina Larsen kertoo, että eniten kysymyksiä tulee liittyen olohuoneeseen tai yleisesti kalusteiden sijoitteluun. Neuvoja kaipaavan messuvieraan kannattaakin ottaa mukaan valokuvia tai muuta materiaalia muutosta kaipaavasta kohteesta. – Mieluiten suosittelisin ottamaan pohjapiirroksen mukaan, mutta myös valokuvat auttavat. Esimerkiksi, jos on kuvia kalusteista, tapetteja tai muuta materiaalia joita miettii miten ne sopivat keskenään, niistä kannattaa ottaa valokuvia mukaan, Larsen neuvoo.Suunnittelija Tiina von Hertzenin mukaan sisustusklinikalla käyvät messuvieraat ovat pääosin uudisrakentajia, mutta aina ei tarvitse olla remontoimassa tai sisustamassa koko kotia uusiksi. Klinikalta saa hyviä vinkkejä pieniinkin muutoksiin. – Hyvin suunnitellulla valaistuksella voi tehdä paljon ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asunnon suunnitteluvaiheessa. Neuvoja voi tulla kysymään, vaikka ei olisikaan mitään suurempaa muutosta tekemässä. Pienilläkin asioilla saa suuria muutoksia. Verhojen vaihtaminen makuuhuoneesta olohuoneeseen tai huonekalujen uudelleen sijoittelulla ilmettä saa uusittua halvalla ja helposti, von Hertzen vinkkaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton