• Etusivu
  • Rakentaminen

Uusi tuoteinnovaatio valtaa markkinoita: Palamaton katos kasvikatolla, sopii niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöihin

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Julkaistu 07.08.2023Päivitetty 16.11.2023
20238_82764.jpg

Kiinteistöjen pihoilla jätekatos on tärkeä osa pihakokonaisuutta. Hyvin sijoitettu, toimiva, siisti ja ajanmukaisin ohjein varusteltu jätetila lisää jokaisen lajitteluintoa.

Yleistyessään tämä ratkaisu edistää jätteiden kierrätystä ja lajittelun lisääntyessä jätehuoltokustannuksetkin pienenevät. Jätetilan suunnittelu perustuu käyttäjien eli kiinteistöjen asukkaiden omiin tarpeisiin. Tarpeiden ohella suunnittelussa täytyy huomioida jätehuoltomääräykset sekä paloturvallisuusmääräykset. (Katso lisää ajankohtaista tietoa alueesi jätehuollosta esimerkiksi täältä.)

Kiinteistöjen piharakennukset ja muun muassa jätekatokset ovat harmillisen usein joutuneet myös ilkivallan kohteeksi.

Palamattomat jätekatokset ovat kotimaista laatua

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy valmistaa kokonaan betonisia, täysin valmiita ja palamattomia elementtikatoksia.

Palamaton rakenne on tärkeä turvallisuustekijä. Varsinkin roskakatoksissa säilytetään usein palavia aineita, kuten pahvia ja muovia. Tiiviit rakenteet ja suljettavat ovet vähentävät ilkivallan riskiä ja eläinten haittavaikutuksia. Palamaton katos on sekä turvallinen että pitkäikäisenä taloudellinen valinta.

Yhdellä nostolla paikoilleen nostettava katos on heti käyttövalmis, eikä vaadi erillistä perustusta. Katos voidaan laskea tasaiselle alustalle soran tai muun materiaalin varaan.

Katos voidaan valmistaa muokattujen mittojen mukaan.

Katos voidaan valmistaa muokattujen mittojen mukaan.

Tutustu lisää katoksen variaatioihin ja valitse kohteeseesi sopivilla väreillä.

Palamaton jätekatos sisältää aina kasvikaton

Palamattoman katoksen ylle perustetaan vakiona kasvikatto jo tehtaalla. AKOroof -kasvikatto on kestävästi kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto niitty- ja ketokasveja tukevaksi kasvikattoratkaisuksi.

Ainutlaatuinen tuotannon sivuvirtoja ja kiertotaloutta hyödyntävä kasvikattoratkaisu on saatavissa myös paikalla muokattavana valmistuotteena.

Esimerkiksi jo taloyhtiön pihalta löytyvän autokatoksen ylle tai uuden jätekatoksen päälle voidaan lisätä kasvikatto, monimuotoisuutta ja silmäniloa lisäämään.

Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.

Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.

Kiertotalouskatto pohjautuu Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n ja Helsingin Yliopiston useita vuosia kestäneeseen tutkimus- ja kehitystyön tuloksiin. Kun kohteen rakennekestävyydet, vedeneristävyysasiat sekä palo- ja työturvallisuuspuolen asiat on otettu huomioon, päästään käsiksi itse kasvikaton rakennekerroksiin.

Kuvassa näkyy jätekatoksen ylle istutettuja pottitaimia kuten rönsyansikkaa, tarha-ajuruohoa ja erilaisia maksaruoholajikkeita.

Kuvassa näkyy jätekatoksen ylle istutettuja pottitaimia kuten rönsyansikkaa, tarha-ajuruohoa ja erilaisia maksaruoholajikkeita.

Kasvikaton kasvillisuuteen voi vaikuttaa ja istutustoteutus tehdään kohteen suunnitelman mukaan. Kotimaista alkuperää olevat pottitaimet sekä siemenkylvös muodostavat kestävän kasvillisuuspeitteen katolle.

Rakennusbetoni- ja Elementti toimittaa kaikki AKO-tuotteet vankalla kokemuksella omilta tehtailta

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita neljän vuosikymmenen ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä.

Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla kasvikattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Haluaisitko sinäkin pihaasi AKO Garden-tuotteita?

Kiinnostuitko katoksista ja kasvikatosta? Jäikö jokin askarruttamaan?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78683.jpg
Piha- ja muurikivien hankinta: näin lasket tarvittavan määrän
Miten ihanaa olisikin toteuttaa pihaan pihakiveys, mutta miten ihmeessä tiedän, että saan kiviä oikean määrän? Myös muuri sopisi rinnetontille oivasti. Piha on monimuotoinen ja tarvetta on monenlaiselle kivelle. Tässä Ruduksen vinkit, jonka avulla pystyt laskemaan tarvittavan määrän halutessasi aivan itse.
20204_64021.jpg
Asiat hoituvat myös etäyhteyksillä - tutustu eri palveluihin
Etäyhteyksien käyttö laajenee vauhdilla. Muutamassa viikossa olemme oppineet hoitamaan asioita uudella tavalla. Yhä useampi asia hoituu nyt etäyhteyksien avulla. Osa työskentelee, opiskelee, treenaa ohjatusti ja pitää yhteyttä sukulaisiin sekä ystäviin etäyhteyden välityksellä. Nyt hoituvat myös monet rakentamis- ja remontointihankkeiden valmistelut etäyhteyksien avulla.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
Kaksi naista poseeraa kameralle hymyillen
Unelmana iso koti
Nyt puhutaan suurista unelmista! Oletko unelmoinut sellaisesta kodista, josta neliöt eivät lopu kesken? Keskustellaan rakennusprojekteista, miten ne aloitetaan, saatetaan loppuun, ja millä keinoin kodin voi pitää energiatehokkaana – hyppää siis mukaan!
24_P_111330_1.jpg
Vedeneristysjärjestelmä, joka säästää aikaa
weberSmart Vedeneristysjärjestelmä säästää aikaa. Perinteisen kolmen kerran vedeneneristys voidaan tehdä nyt yhdellä pohjustuksella, jonka jälkeen vedetään varsinainen vedeneristyskerros. Tuote säästää työvaiheissa ja sillä saavutetaan erinomainen vesihöyrytiiveys.
20223_77072.jpg
Tiilipalkit osana julkisivumuurausta
Pohjola Rakennus rakentaa parhaillaan Helsingin Vallilaan koteja sadoille uusille asukkaille. Uudet asuinkorttelit sijoittuvat Vallilan korkeimmalle harjanteelle, Karstulantien ja Sammatintien varrelle. Ensimmäisinä yhteensä viidestä asuinkerrostalosta valmistuvat vuoden 2022 aikana kahdeksankerroksinen Vallilan Jemma ja 14-kerroksinen Vallilan Monumentti. Pian näiden jälkeen valmistuvat Vallilan Piilo ja Fikka. Viimeiseksi Monumentin viereen rakentuu vielä 12-kerroksinen Vallilan Siluetti. Kaikkiaan kerrostaloihin valmistuu 230 uutta kotia. Kohteiden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ja rakennesuunnittelusta Ramboll.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton