• Etusivu
  • Rakentaminen

Voisiko kodin runkoratkaisuna olla kennoharkko?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.10.2022Päivitetty 02.11.2023
26_P_156861_1.jpg

Tiili on kodin runkomateriaalina jo vanha keksintö, ihan jo kuuluisien faaraoiden ajoista lähtien, mutta yhä edelleen se säilyttää suosionsa rakentajien keskuudessa. Tutuimpia ovat ehkä erilaiset julkisivutiilet. Nyt markkinoilla on myös kennoharkkoratkaisuja jotka muokkaavat tapaa rakentaa. Mutta mitä eroa on tiilellä ja harkolla, entä mikä on kennoharkko? Miten Poroton-kennoharkosta sitten rakentuu koti?

Wienerbergerin Poroton-kennoharkosta sekä ylipäätään tiilirakentamisesta on tällä kertaa Kivijalka-podcastissa puhumassa Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas.

Podcast on tallennettu 2022 vko 35

Sisältö:

02:22 Mikä on kennoharkko?
04:05 Moderni versio massiivimuurauksesta
06:35 Kennorakenne toimii eristeenä
08:27 Kennoharkko on hengittävä, mitä se tarkoittaa?
10:57 Erilaiset harkkotyypit
13:52 Miten kennoharkolla rakennetaan?
36:08 Onko kennoharkolla rakentaminen kallista?
38:46 Kennoharkkojen käyttökohteista

Info

Info

Jos saat KIVIJALASTA polttoainetta ajatuksillesi, niin ota meidät seurantaan! Se onnistuu tilaamalla Rakentaja.fi YouTube-kanava. Voit kuunnella podcastin myös yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastitjaStitcher.

Kuuntele kaikki jaksot:

Rakentaminen
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
202210_56802.jpg
Pääsuunnittelija johtaa ja koordinoi
Mitkä ovat pääsuunnittelijan tehtävät pientalohankkeessa? Lue Doventus Oy:n Tero Seppäsen vastaukset.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
201711_50809.jpg
Villa Saksa, Naantali
Naantalin vanhan kaupungin idyllinen talo sai ylleen tyylikkään Ormax Granat -savitiilenKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Rakennus-Saneeraus J.Koski OyTämä kattoremontti kohde sijaitsee Suomen kauniissa ja aurinkoisessa kesäkaupungissamme Naantalissa, Presidentin kesäasuntoa Kultarantaa vastapäätä. Naantalin vanhassa kaupungissa oleva arvokohde sijaitsee aivan meren rannalla Rantakadun varrella, Myllymäen länsirinteessä. Alue on ollut rakennettua jo keskiajalta lähtien. Villa Saksa on 1800-luvulta ja talolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Sitä on asuttanut monia sen ajan tunnettuja henkilöitä mm. porvareita. Villa Saksan todennäköisesti vanhin tunnettu omistaja oli Claes Hansson. Nykyään upean Villa Saksan omistavat Maaret ja Juha Peltonen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton