• Etusivu
 • Remontti

Hyvää akustiikkaa ei aina edes huomaa ‒ huonon kyllä

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Knauf Oy
Päivitetty 23.05.2024
0r5a2235

Akustiikkaan panostetaan yhä suuremmassa määrin. Akustiikkaratkaisut suunnitellaan jokaiseen kohteeseen tilakohtaisesti – käyttötarkoituksen mukaan, jotta voidaan minimoida ylimääräinen melu ja parantaa haluttuja ääniä. Akustiikka yhdistyy myös sisustamiseen ja on tärkeä osa asuinviihtyisyyttä. Kun akustiikka on kunnossa sen olemassaoloa ei edes huomaa.

Huono akustiikka aiheuttaa seuraavia haittoja

Viime vuosina lisääntynyt etätyöskentely tuo omat haasteensa. Etätyötä joudutaan ajoittain tekemään muiden perheenjäsenten läsnä ollessa. Melu haittaa työskentelyä, etenkin etäpalavereja. Toisaalta palavereissa käsiteltäviä asioita ei ole tarkoitettu kaikkien kuultavaksi. Hyvä akustiikka parantaa myös etätyöolosuhteita.

Huonon akustiikan myötä muun muassa

 • keskusteleminen on hankalaa
 • lasten leikit aiheuttavat kovaa meteliä
 • äänentoistolaitteet eivät toimi halutulla tavalla

Akustiikkalevyt ovat täydellinen ratkaisu.

Knauf Danoline tuo akustiikkalevyt koteihin

Akustiikkalevyt mielletään hyvin usein vain julkisissa tiloissa käytettäviksi, eikä useinkaan kovin esteettisiksi katto- tai seinälevyiksi. Knauf on nyt tuonut markkinoille akustiikkalevyt, jotka sopivat myös koteihin ja sulautuvat erinomaisesti kaikenlaiseen sisustukseen – Knauf Danoline-tuotteet.

Knauf Danoline-tuotteiden suunnittelussa on panostettu estetiikkaan. Esimerkiksi sisäkatoille tarkoitetut DANOloft -akustiikkalevyt tarjoavat näyttävää designia, joka sopii ja sulautuu monenlaisiin tiloihin kotona. Lisäksi niiden tasainen vaimennus ja erinomaiset akustiset ominaisuudet varmistavat miellyttävän äänimaiseman kaikkiin tiloihin.

Knauf Danoline kehittää ja valmistaa akustisia katto- ja seinämateriaaleja, jotka perustuvat korkealuokkaiseen kuituvahvisteiseen kipsilevyyn. Olipa tarpeen sitten akustiikkakatto tai esimerkiksi seinän akustointi, Danoline-levyjä käyttämällä muodostat erinomaisen lopputuloksen.

On myös tärkeää huomata, että Knauf Danoline -tuotteet ovat kestäviä ja ympäristövastuullisia, mikä on nykypäivänä entistäkin tärkeämpää rakennusmateriaaleja valittaessa. Knauf Danoline-tuotteiden käyttäjänä olet mukana kestävämmän kehityksen rakentamisessa.

Knauf DANOloft akustiikka

Erinomainen akustiikka ja näyttävä ilme sisäkattoon DANOloftilla

Kaipaako sisäkattosi uudistusta? Oletko miettinyt sopivaa ratkaisua? Kannattaa miettiä sisäkattomateriaalin valinnassa myös akustiikkaa. Knauf DANOloftilla toteutetaan helposti erinomainen akustiikka ja näyttävä ilme sisäkattoon. Valmispintaiset ja ruuvikiinnitteiset DANOloft -akustiikkalevyt on helppo asentaa vaikka itse.

Yksi Knauf Danoline -tuotteiden etu onkin niiden helppo asennettavuus. Esimerkiksi sisäkatoille valmistetut DANOloft -akustiikkalevyt kiinnität nopeasti ruuveilla – säästät paljon aikaa ja vaivaa asennuksessa. DANOloft-levyjen asennukseen tarvitaan vain ruuvinväännin ja lankaa tai lasertyökalu levytyksen linjasuoruuden varmistamiseksi.

Lisäksi nämä levyt eivät vaadi erillistä maalausta tai tasoitusta, sillä ne on viimeistelty valmiiksi. Akustiikkalevyä kattoon asentamalla on mahdollista parantaa myös äänieristystä.

Tyylikkään ulkonäön lisäksi saavutat erinomaisen vaimennuksen tilaan. DANOloft -akustiikkalevyjen jälkikaiuntaluokka on jopa aw 0,95. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vain 5 % levyihin kohdistuvasta äänestä heijastuu takaisin.

Knauf DANOloft akustiikkalevy
Info

Info

DANOloft -akustiikkalevyt

Nopea asentaa

 • Ruuvikiinnitys
 • Ei maalausta tai tasoitusta
 • Valmis kattopinta kerralla
 • Levy on helppo vaihtaa tarvittaessa

Näyttävä design

 • Koko katon alue vaimentaa
 • Tasainen vaimennus
 • Erinomaiset akustiset ominaisuudet
 • Turvallinen ja puhdas sisäilma

Täydellinen akustiikka

 • Rauhallinen, tasainen ilme
 • Ajaton skandinaavinen tyyli
 • Katto voidaan uusintamaalata
 • Kipsi on puhdas ja turvallinen materiaali

DANOloft täydentää jatkuvarei´itteistä Unity-sarjaa. Tämä mahdollistaa kokonaisvaltaisen ja johdonmukaisen akustiikkaratkaisun erilaisiin tiloihin.

Knauf Oy
Remontti
akustiikka
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Knauf
Mitä märkätilan seiniin? – miten valita sopiva rakennuslevy?
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy. Usein ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.
20213_69375.jpg
AKOwall kaikkien rakennusten kaikkiin väliseiniin
AKOwall on ontelomainen, kivirakenteinen väliseinäelementti. Se eristää hyvin ääntä ja sen käyttö onkin lisääntynyt kouluissa, sairaaloissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa. AKOwall on palamaton ja kosteudenkestävä seinämateriaali, jonka asiakas saa aina valmiiksi asennettuna.‒ Elementit toimitetaan työmaalle huonetilan korkuisina ja niiden pystysaumassa on pontti, jonka varmistaa, että seinistä tulee heti tasaiset, vesieristys- ja tasoitevalmiit suorat pinnat, kertoo Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n myyntipäällikkö Jari Salo. Koska seinät ovat ontelomaisia, niihin päästään asentamaan LVIS-putkia hyvin aikaisessa vaiheessa. Lisäksi seiniin ei tarvitse tehdä tekniikalle roiloja ja rakentamisajan pölymäärät saadaan minimoitua, jatkaa Salo.Rakennusbetoni- ja Elementti Oy suunnittelee, tuottaa väliseinämateriaalin ja hoitaa asennuksen yhteistyössä koulutetun aliurakoitsijaverkoston kanssa.
knauf
Knauf Heradesign – erinomainen akustiikkalevy monipuoliseen käyttöön
Akustiikka on yksi tärkeimmistä tekijöistä, mikä vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin, mielialaan ja luonteeseen – vaikka emme sitä tiedostaisikaan. Hyvällä akustiikalla tiedetään olevan vaikutusta suora vaikutus työhyvinvointiin ja edelleen työtehoon. Vastaavasti akustiikka vaikuttaa myös oppimiseen. Akustiikkaa ei silti huomioida monissakaan rakennushankkeissa riittävästi. Pahimmillaan uusiakin rakennuksia joudutaan huonon akustiikan takia korjaamaan pian valmistumisen jälkeen.
Studio 89, Viro
Studio 89: Näin olkilevyn huipputason ääneneristysominaisuus pääsee oikeuksiinsa äänitysstudiossa
Olkilevy on uusi Suomen markkinoilla, mutta muualla Euroopassa paljon käytetty rakennusmateriaali. Olkilevy valtaa entisestään alaa muun muassa kipsilevyltä, mutta olkilevy taipuu moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen kuin esimerkiksi väliseiniksi.Tässä artikkelissa tutustutaan äänitysstudio Studio 89:n esimerkkiin miten olkilevyn erinomaista äänenvaimennusominaisuutta hyödynnettiin studion toteuttamisessa.
20191_55854.jpg
Kun Sinulla on haave uudesta katosta tai katon korjauksesta
Katto on kotisi viidesjulkisivu ja siksi se on tärkeä osa kotisi ilmettä. Se on myös kriittinen suoja sinulle, perheellesi ja talosi rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kotisi toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä ja nostaa sen arvoa.Ormax Evo on kattotiilievoluution tulosUusi laattakattotiili ORMAX EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. EVO yhdistää modernin teknologian tämän päivän katemateriaalin esteettisiin, toiminnallisiin ja ekologisiin vaatimuksiin. EVO valmistetaan Suomessa, Orimattilassa - yhdessä Euroopan moderneimmista kattotiilitehtaista.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton