• Etusivu
  • LVI

Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20201_62267.jpg

Hyvä lämpöpumppu tuottaa lämpöä hyvällä hyötysuhteella vuoden kylmimpinäkin päivinä.

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!

Lämpöpumppu on ekologinen valinta ja se antaa lämpöä myös talven kylmimpinä päivinä. Tärkeää lämpöpumpun valinnassa on hankkia laite luotettavalta valmistajalta ja asennuttaa se ammattilaisella. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Oikea mitoitus varmistaa, että saat lämpöpumpulla parhaan mahdollisen säästön ja lämpöä riittää tarpeeseesi. Oikealla mitoituksella varmistat myös mahdollisimman toimivan ratkaisun ja lämpöpumpun toimivuuden myös tulevaisuudessa. Mitoitus vaikuttaa myös lämpimän käyttöveden riittämiseen.

Mitoituksen tekemiseen tarvitaan ammattimainen asennusliike, joka tuntee laitteet. Ammattilainen osaa kysyä tarvittavat tiedot mitoitukseen ja varmistaa oikean lämpöpumpun valinnan.

Ole mahdollisimman selvä ja tarkka lähtöarvoja antaessasi! Mitoitusta varten paras saatavilla oleva tieto remonttikohteissa on vanha kulutuslukema. Tärkeää on antaa oikeat tiedot energian kulutuksesta ja lämpimän käyttöveden tarpeesta. Tulevaisuutta helpottaa, jos mahdolliset muutokset on huomioitu jo etukäteen järjestelmää asennettaessa. Selvitä siis mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Katso asiantuntijoiden vinkit lämpöpumpun valintaan!

Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet esimerkiksi maalämpöpumpun porakaivojen poraamiselle. Ilma-vesilämpöpumpun asentamiseen ei yleensä tarvitse lupaa, mutta asia on hyvä silti tarkistaa omalta kunnaltasi tai isännöitsijältä.

Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan lämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun ostamalla pumpun Bosch Lämpömestarilta. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Tutustu maalämpöön >>
Tutustu ilma-vesilämpöön >>

Info

Info

Muistilista:

  • Pyydä myyjältäsi aina mitoitus- ja säästölaskelma
  • Oikein mitoitettu järjestelmä antaa parhaan takaisinmaksuajan
  • Anna tarjousta pyytäessäsi kaikille toimittajille samat tiedot
  • Osta vain tunnetulta ja luotettavalta valmistajalta

Pyydä lisätietoa Bosch-maalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20203_63032.jpg
Lämmitysremontti edessä - muista nämä asiat
Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mitä tulee huomioida siirryttäessä kaukolämmöstä maalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.
Fiksut lisatarvikkeet
Langaton älytermostaatti on odotettu uutuus vesipatteritalon lämmityksen hallintaan
Markkinoille on tullut vihdoin etähallittava älytermostaatti, joka ei pelkästään pienennä lämmitysveden virtausta patterissa, vaan se myös keskustelee lämpöpumpun kanssa optimoiden energiantuotantoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton