• Etusivu
  • LVI

Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 04.04.2022Päivitetty 20.04.2023
20224_77630.jpg

Arjen supersankarin on helppo löhöillä ja nauttia ekologisesta lämmityksestä.

Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.

Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.

Ympäristöystävällinen koko kodin lämmitysjärjestelmä

Uuden lämmitysjärjestelmän hankintaa kannattaa miettiä tarkoin. Varsinkin kun energiakustannusten hinnat nousevat koko ajan, uuden lämmitysjärjestelmän valinta on enemmän kuin paikallaan. Pitkäikäisyytensä ja taloudellisuutensa ansiosta lämpöpumppu on erinomainen valinta.

Lämpöpumppu ottaa lämmitykseen käytettävän energian uusiutuvista lähteistä, eli maasta tai ilmasta. Lämmitysenergia lämpöpumpulla on siis isolta osin puhdasta ja päästötöntä, ja sähkösopimuksen valinnalla omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää entisestään. Maasta tai ilmasta saatu energia on ilmaista sekä omavaraista.

Vuonna 2012 energiatehokkuusvaatimukset tiukentuivat. Lainsäädännöllä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta, uusiutuvan energian käyttöä ja pienentämään hiilijalanjälkeä. EU-maat ovat yhdessä sitoutuneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden määrää energiantuotannossa. Valtio tarjoaakin erilaisia tukia uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille. Tarjolla on esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.

Kaikki uudisrakentajat ja laajempaa muutoslupaa hakevat rakentajat joutuvat jättämään oman kuntansa rakennusvalvontaan energiaselvityksen rakennuslupaa haettaessa. Tämä kannustaa valitsemaan energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän. Yhä useamman talon rakentajan lämmitysratkaisuksi valikoituu maa- tai ilma-vesilämpö juuri tämän vuoksi.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla!

Kokeile uutta lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Toimintavarma lämmitysjärjestelmä ammattitaitoisella asennuksella

Lämpöpumpun toimintavarmuus ja helppokäyttöisyys varmistetaan hankkimalla laite ammattitaitoiselta asennusliikkeeltä. Varsinkin nyt, kun lämpöpumppujen kysyntä on kasvanut kannattaa varmistua asennusliikkeen ammattitaidosta.

Ammattitaitoisen asennuksen takaamiseksi Bosch on perustanut Lämpömestari-ketjun. Lämpömestarit ovat Boschin kouluttamia LVI-alan asiantuntijoita. Bosch luottaa heidän ammattitaitoonsa ja laadukkaisiin lämpöpumppuihin, joten heidän myymilleen ja asentamilleen lämpöpumpuille myönnetään erikoispitkä 6 vuoden takuu ja osalle tuotteista myös 10 vuoden kompressoritakuu. Voit lukea lisää Lämpömestareista tästä tai etsiä lähimmän Lämpömestarisi!

20224_77631.jpg

Muista kotitalous­vähennys

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrää nostettiin öljylämmityksestä luopujille. Vaihtaessa ekologisempaan energiamuotoon saat työn arvosta 60 % korvausta eli maksimissaan 3 500 euroa. Esimerkiksi vaihdettaessa öljylämmityksen tilalle maalämpöpumpun, pariskunta voi saada jopa 7 000 euroa kotitalousvähennystä. Korotettua kotitalousvähennystä on saatavilla vuoteen 2027 asti.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilmalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
ilmavesilämpöpumppu
ilmalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
201710_50367.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinun taloosi?
Mitoitus kohteen mukaanLämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton