• Etusivu
  • LVI

Lämmitysremontti edessä – muista nämä asiat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20203_63032.jpg

Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.

Oikeanlaisella lämpöpumpulla säästetään rahaa samalla, kun lämmitetään kotia ympäri vuoden ekologisesti. Ensimmäinen iso päätös lämpöpumpun valinnassa tulee eteen, kun mietitään, halutaanko ilma-vesi- vai maalämpöpumppu. Tähän päätökseen vaikuttavat tietenkin asennustapa, investointikulut sekä vanha lämmitysjärjestelmä.

Lämpöpumppua mietittäessä pitää myös päättää halutaanko vanha lämmitysjärjestelmä säästää vai purkaa pois. Helppo vaihtoehto on luopua vanhasta ja hankkia kokonaan uusi tilalle. Silloin myös saadaan lisää tilaa, jota voidaan hyödyntää muussa käytössä.

Jos kuitenkin halutaan pienentää investointikuluja ja säilyttää vanha järjestelmä rinnalla, pitää ottaa huomioon muutama asia. Onko vanha järjestelmä tarpeeksi hyvässä kunnossa eikä se ole liian vanha. Lämpöpumppu voidaan yhdistää hyvin myös vanhan järjestelmän kanssa, jolloin siitä tulee yhdistelmäjärjestelmä. Tässä korostuu ammattilaisen apu, joka osaa auttaa valitsemaan juuri sinun taloosi sopivan lämpöpumpun.

Kuuntele: Kivijalka-podcastissa keskustellaan lämmitysjärjestelmän valinnasta sekä lämmityksen historiasta ja tulevaisuudesta >>

Myös käyttöveden tarvetta kannattaa miettiä, koska veden tarve vaihtelee perheissä. Lämpöpumppuun integroitu lämminvesivaraaja riittää hyvin peruskäyttöön. Jos käyttöveden tarve on suuri voidaan järjestelmään liittää lisävaraaja. Joissain tilanteissa myös tilan korkeus ei ole tarpeeksi korkea, jolloin vaihtoehdoksi voidaan valita lämpöpumppu erillisellä lämminvesivaraajalla. Tarjouspyyntöä jättäessä kerro todellinen käyttöveden tarve, niin ammattilainen osaa mitoittaa varaajan sen mukaan.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Muista hyödyntää ammattilaisten apu

Lämmitysjärjestelmän valinta on iso ja tärkeä päätös. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja miettiä rauhassa ammattilaisen kanssa. Pieni hetki kannattaa käyttää myös tulevaisuuden suunnitelmien pohtimiseen. Jos olet harkinnut esimerkiksi aurinkopaneelien hankintaa, voidaan siihen jo varautua, jolloin mahdollisten paneelien liittäminen järjestelmään olisi tulevaisuudessa mahdollisimman helppoa. Lämmitysjärjestelmä vaikuttaa myös talon jälleenmyyntiarvoon. Vaikka talon myyminen ei olisi lähitulevaisuuden suunnitelmissa, on se hyvä ottaa huomioon.

Lue myös: Vinkit lämpöpumpun hankkijalle – muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus >>

Ennen kaikkea on tärkeää ottaa tarjous alan ammattilaisilta ja tutulta merkiltä. Ammattitaitoinen asennus varmistaa lämpöpumpun toimivuuden sekä pitkän käyttöiän. Kiinnitä huomiota myös takuuseen, keston lisäksi takuun kattavuuteen. Boschin Lämpömestarilta saat lämpöpumpun ammattitaitoisella asennuksella. Lämpömestareilta saat lämpöpumpulle 6 vuoden takuun sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Katso video lämpöpumpun hankinnassa huomioitavista asioista

Videolla ammattilaiset tuovat esille lämpöpumpun hankintaan liittyviä oleellisia ja tärkeitä seikkoja.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20201_62267.jpg
Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista nämä kaksi asiaa
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
201710_50367.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinun taloosi?
Mitoitus kohteen mukaanLämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton