Viisi helppoa päivitystä kodin kylpyhuoneeseen
Kun vanha kylpyhuone ei vaan enää ole ajantasalla.
Onko ajatuksenasi kohentaa kotia, näyttääkö kylpyhuone kulahtaneelta? Vuonna 2020 peräti yli kuusi kymmenestä eurooppalaisesta suunnitteli oman kylpyhuoneensa remontointia. Tarjoamme tässä viisi vinkkiä, miten päivittää oma kylpyhuone vastaamaan jopa korostettuja hygieniavaatimuksia.
Kylpyhuone, kylppäri, toiletti – rakkaalla lapsella on monta nimitystä. Tässä huoneessa moni meistä viettää päivän aikana loppujen lopuksi merkittävänkin paljon aikaa. Tiesitkö, että oleskelemme arvion mukaan elämästämme keskimäärin yli kaksi vuotta kylpyhuoneessa? Miehillä kuluu keskimäärin 60 päivää partaa ajaessa ja naiset nauttivat suihkussa oleskelusta jopa 200 päivää. Uskomatonta, eikö?
Vuonna 2020 koko maailman enemmän tai vähemmän linnoittautuessa omaan kotiin, nousi esiin myös kiinnostus kylpyhuoneisiin ja niiden kunnostamiseen. Yllättävän aliarvostettu, vaikkakin tuiki tärkeä tila, alkoi saada osakseen enemmän huomiota. Sijoituksena kylpyhuoneremontti on erittäin järkevä, sillä juuri remontoitu kylpyhuone nostaa helposti minkä tahansa kodin arvoa – lisäksi hyvin suunniteltu kylpyhuoneremontti paitsi näyttää, myös tuntuu hyvältä.
Viisi simppeliä vinkkiä:
1: Älä unohda käteviä ominaisuuksia
Oma kylpyamme on monen haavelistalla, kuitenkin vallitseva tilanne maailmalla on herättänyt monet miettimään ja valitsemaan kylpyhuoneensa kalusteet käytännöllisyyden sekä hygienian ja kosketusvapauden näkökulmasta.
Kosketusvapaat hanat eivät paitsi säästä vettä ja vähennä vedenkulutusta jopa puolella, mutta ne ehkäisevät toimintaperiaatteellaan myös taudinaiheuttajien sekä bakteerien leviämistä. 80 % yleisimmistä tartuntataudeista leviää nimenomaan kosketuksen välityksellä. Kannattaisiko kylpyhuoneeseen vakavissaan harkita kosketusvapaita kalusteita?
2: Huolehdi raittiin ilman saannista
Hengitysilma ja sen laatu on varmasti jokaisen mielessä tällä hetkellä. Ikkunoita pidetään sitkeästi auki niin toimistoissa kuin kotien olohuoneissa. Myös kylpyhuoneissa kaivataan raikasta ilmaa. Riippuu kotisi antamista mahdollisuuksista, että tarkoittaako tämä sinun kylpyhuoneesi kohdalla uuden ikkunan tai ilmanvaihtoratkaisun lisäämistä.
Muista suunnitellessasi ottaa huomioon ominaisuudet, jotka varmistavat säännöllisen ja helpon tuuletuksen.
3: Materiaalit ja antibakteerisuus
Joillain luonnonmateriaaleilla on luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia – tällaisia ovat esimerkiksi korkki ja linoleum. Myös luonnollisesta kvartsista valmistetut kiinteät pinnat voivat estää bakteerien sekä homeen muodostumista.
Kun olet aikeissa vaihtaa kuluneet pinnat uusiin, valitse materiaaleja, jotka pitävät erilaiset taudinaiheuttajat luonnonmukaisesti loitolla vaatimatta jatkuvaa desinfiointia.
4: Pyri välttämään märkiä lattioita
Mitättömältä vaikuttava seikka, mutta silti asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Kosteat lattiat nimittäin toimivat erinomaisina kasvualustoina bakteereille (eivät toki välttämättä ilmassa leijuville viruksille, kuten koronalle).
Huolehtimalla lattian kuivumisesta, huolehdit samalla myös muusta turvallisuudesta, sillä liukastumisvaara pienenee. Myös kylpyammeen sekä suihkun yhteyteen asennettu roiskesuoja estää koko lattian kastumista. Varmistamalla että pyyhe on käsien ulottuvilla, estät myös pintojen turhaa kastumista, asenna siis riittävästi koukkuja sekä hyllyjä pesupisteiden läheisyyteen. Kiinnitä huomiota siihen, että myös pyyhkeet pääsevät kuivumaan ilmavasti.
5: Lisää asuintilaa
Jotta kylpyhuoneremontti vastaa odotuksia myös valmiina lopputuloksena, kannattaa varmistaa, että huoneesta tulee yleisesti ottaen miellyttävämpi käyttää. Kylpyhuoneessa vietetään paljon aikaa, vaikkakin pieniä hetkiä kerrallaan, kannattaa viihtyisyyteen panostaa. Tiesitkö, että eräs tutkimus paljasti, että yli puolet vastanneista lukee kylpyhuoneessa mielellään. Luo siis lisää tilaa, mikäli mahdollista ja nauti uudesta kylpyhuoneestasi.