• Etusivu
  • Talo

Vieläkö puukuitueristettä voi käyttää?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2014
20115_25991.jpg

Kysymys:

Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.

Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?

Vastaus:

Nykyiset määräykset mahdollistavat erilaiset eristysmateriaalit. Seinärakenteille on määrätty tietyt ilmansulkuvaatimukset ja lämmöneristysvaatimukset. Puukuitueriste vaatii lähes tuplan seinävahvuuden verrattuna nykyisiin mineraalivillaeristeisiin. Vahvojen seinärakenteiden toteuttaminen ei ole taloudellista eikä tarkoituksenmukaista. Siksi talovalmistajat eivät ole valmiita tarjoamaan asuntoa haluamillasi eristeillä.

Lue lisää eristeistä ja eristämisestä täältä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

26_P_156861_1.jpg
Voisiko kodin runkoratkaisuna olla kennoharkko? Kuuntele uusin jakso
Tiili on kodin runkomateriaalina jo vanha keksintö, ihan jo kuuluisien faaraoiden ajoista lähtien, mutta yhä edelleen se säilyttää suosionsa rakentajien keskuudessa. Tutuimpia ovat ehkä erilaiset julkisivutiilet. Nyt markkinoilla on myös kennoharkkoratkaisuja jotka muokkaavat tapaa rakentaa. Mutta mitä eroa on tiilellä ja harkolla, entä mikä on kennoharkko? Miten Poroton-kennoharkosta sitten rakentuu koti?Wienerbergerin Poroton-kennoharkosta sekä ylipäätään tiilirakentamisesta on tällä kertaa Kivijalka-podcastissa puhumassa Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas.Podcast on tallennettu 2022 vko 35
20212_68443.jpg
Lattialaatoissa on nyt kokoa - katso kuvat!
Lattiaa peittävät nyt suuret tai kuusikulmaiset laatat. Suuret laatat ovat jo kokoa 60x60 cm tai 60x120 cm ja vielä tästä suurempiakin löytyy. Suuret laatat ovat löytäneet tiensä jopa pesutiloihin linjalattiakaivojen yleistyttyä. Keittiössä laatoilla leikitellään värien ja laatoitusmallien kanssa.
Pikkuvihreä wc-kuva
Vedetön vessa sisätiloihin tuo säästöä, ekologisuutta ja helppoutta asumiseen
Mökkipihan perältä löytyvä huussi on useimmille tuttu – tuoksahduksineen ja kaikkineen. Juokseva vesi ei ole itsestään selvyys mökkiolosuhteissa, mutta entäpä jos haluaakin olla ekologinen ja säästää vettä vaikka sitä olisikin mahdollista käyttää. Sen myötä herääkin kysymys, voiko kotiinsa harkita perinteisen vesivessan sijaan vedetöntä vaihtoehtoa ilman, että se todella tarkoittaa pihan perällä nököttävää ratkaisua? Miten vedetön ratkaisu toimii normaalissa arjessa tämän päivän kodissa?
20072_3454.jpg
Icopal Canopy ovikate
Fastlock Canopy – näyttävä ovikatos helpostiIcopalin suositusta Fastlock Uni –valokatteesta on nyt saatavana myös asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
20083_9428.jpg
Tervetuloa messuille!
Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.
20235_81602.jpg
Kylpyhuoneeseen kontrastia tummilla yksityiskohdilla - tutustu trendeihin
Vaaleat ja neutraalit sävyt pysyvät kylpyhuonetrendien aallonharjalla myös vuonna 2023. Kylpyhuonetta rakentaessa tai remontoidessa turvaudutaan usein klassisiin, vaaleisiin valintoihin. Tummat sävyt, kuten musta, tumman harmaa ja yönsininen, voivat toimia kuitenkin rinnalla. Kylpyhuoneen yksityiskohdat, kuten vetimet, näkyvät lasipinnat, peilit ja huuhtelupainikkeet, tuovat tummilla sävyillä varustettuina tyylikkyyttä ja päivitystä yleisilmeeseen koko kylpyhuoneessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton