• Etusivu
  • Talo

Varaudu rankkasateisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.08.2007
20078_6131.jpg

Ukkoskuurot voivat yllättää rajuudellaan, kuten Porissa sunnuntaina 12.8. kahden tunnin ajan kestänyt sade tukki teiden alikulkutunnelit ja moni huomasi kellariinsa tulvineen vettä.


Vesi kellareihin tulvi lähinnä viemäreistä. Vastaavien tapausten varalle pikaisena ensiapuna voi käyttää viemärien tukkimista. Tukkimiseen voi käyttää kangasta ja levyn palasta. Kannattaa myös pönkittää levy tukevasti vaikka kattoon tuetulla soirolla. Todellisuudessa oikeat keinot tulvivaa vettä vastaan ovat takaiskullinen lattiakaivo, viemärin padotusventtiili ja kellariin kiinteästi asennettu uppopumppu, joka ei estä veden pääsyä, mutta poistaa sitä tehokkaasti.


Ongelmallisinta on vanhemmilla asuinalueilla, joissa on sekaviemäröinti, jossa jäte- ja sadevedet ohjataan samaan viemäriverkkoon.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20082_8847.jpg
Onko sinulla vuoden Monier katto?
Onko sinulla vuoden Monier-katto? Lähetä talostasi ennen / jälkeen kattoremontin valokuvat sekä tarkat yhteystietosi (osoitteella katot@monier.com tai Monier Oy, Sinikalliontie 9, 02630 Espoo) ja voit voittaa!Kaikkien vuoden 2008 aikana ennen / jälkeen kuvien lähettäneiden keskuudesta arvomme yhden voittajan. Vuoden katto -voittaja saa palkinnoksi palautuksena MONIERilta ostettujen kattotuotteiden (kattotiilet, erikoistiilet, kiinnikkeet, tiivisteet, kattoturvat, aluskatteet ym.) arvon.
20209_66542.jpg
Kytkinsarjoilla yhtenäisyyttä sähkösisustukseen
ABB:n laajasta asennuskalustevalikoimasta löytyy laadukkaat kytkimet ja pistorasiat joka kotiin. Kalusteet on suunniteltu kestämään niin talven pakkaset kuin kesän auringonpaistekin.Muotoja ja värejä löytyy joka tarpeeseen:• IMPRESSIVO® on tyylikkään pelkistetty sarja. Siihen on saatavilla myös laaja valikoima näyttäviä carat®- ja axcent-peitelevyjä. Nyt myös upeana mattamustana!• Teräs on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen pinta hylkii sormenjälkiä.• future® linear on saatavissa sekä mattamustana että mattavalkoisena.• Jussi-sarja on muotoilultaan ajaton ja sopii erinomaisesti suomalaiseen kotiin, kun taas Kosti-sarjaa tarvitaan vaativiin kohteisiin ulkotiloissa.
20093_15405.jpg
Venäjä kutsuu
Kerroimme syysseminaarissamme tutustumismatkastamme Pietariin; vierailustamme Kauppakamarissa, rakennustyömailla ja lopuksi Pietarin asuntomessuilla. Vierailukäynnit rohkaisivat jatkoon. Tehty pohjatyö osoitti ne moninaiset toimintatapamallit, miten Venäjällä voidaan toimia.Lähivuodet tulevat kertomaan, miten kuluttajien osuus tulee muuttumaan niin internetin käytössä kuin omaan kotiin liittyvissä päätöksenteoissa. Kunhan Venäjän talous taas nousee ja mielenkiinto sekä taloudelliset resurssit kohdistuvat rakentamiseen, on maassa potentiaalia. Mikäli uusien omakotitalojen vuosituotanto olisi suhteessa sama kuin Suomessa, tarkoittaisi se noin 400 000 aloitusta vuodessa. Parhaimmillaan aloituksia on ollut hieman alle 200 000.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Harja
(Ks. myös kohdat tuuletus ja ruoteiden mitoitus ja asentaminen).Aluskate asennetaan noin 150 mm harjan yli. Ylimpien ruoteiden kiinnittämisen jälkeen asennetaan harjalauta. Harjalaudan paksuuden tulee olla noin 25-32 mm, jotta harjatiilet saadaan naulattua tukevasti kiinni.
201511_44858.jpg
Ilmanvaihtoputkisto, joka pienentää energiankulutusta
Ilmanvaihto on yksi talon suurimmista energiankuluttajista ja poistoilman lämmön talteenotto on tehokas tapa säästää energiaa. Paljon puhuttu lämmön talteenoton vuosihyötysuhde kertoo, kuinka paljon poistoilman lämpöenergiasta voidaan hyödyntää sisään tulevan ilman lämmittämiseen. Ilmanvaihdon todelliseen energiankulutukseen vaikuttaa käytännössä moni muukin asia, joita ei E-lukulaskennassa huomioida lainkaan.Jotta ilmanvaihtolaitteen lämmön talteenotto toimii tarkoitetulla tavalla, poistoilma pitää tuoda ilmanvaihtolaitteelle luonnollisesti lämpimänä. Mikäli poistoilma jäähtyy ullakolle asennetuissa kanavissa, se huonontaa lämmön talteenoton toimintaa. Jos ilma jäähtyy poistoilmakanavassa keskimäärin yhdellä asteella, ilmanvaihtokoneen vuosihyötysuhde huononee noin neljä prosenttiyksikköä. Hyvinkin eristetyissä kanavissa jäähtymä ullakolla voi olla useita asteita. Toisaalta kesäkuumalla ilma myös lämpenee kuumalle ullakolle asennetuissa kanavissa eristeistä huolimatta.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
202212_78868.jpg
Lataa älylaitteesi turvallisesti - vinkit, miten välttää sähkölaitepaloja
Suomalaisiin koteihin on vähitellen hivuttautunut yhä enemmän elektroniikkaa. Erilaisten älylaitteiden myötä myös tarve erilaisten laitteiden lataukselle on kasvanut. On olemassa kuitenkin muutamia selviä sääntöjä, joiden avulla lataat laitteesi turvallisesti vuodesta toiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton