• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli 30 vuotta

Löydä asumisen luksus upeasta Kuori-juhlamallistosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 22.11.2023
201911_61119.jpg

Kuori-mallistossa on käytetty vanhaa rakentamisen arkkitehtuuria hyväksi.

Tänä vuonna Kastelli täyttää 30 vuotta – ja juhlii samalla 25:ttä vuottaan Suomen ostetuimpana talomerkkinä. Arkkitehti SAFA Eevamaria Timlin on suunnitellut Kastellin 30-vuotisjuhlamalliston, jonka kolme ensimmäistä kotia esitellään nyt.
Lähtökohtana oli luoda ekologinen ja ilmeeltään kaunis talomalli, joka tarjoaisi luksusta asumiseen ja jonka voisi toteuttaa monenlaisille tonteille. Tutustu juhlavuoden upeaan Kuori-uutuusmallistoon ja toteutetaan sinunkin unelmakotisi yhdessä!

20191_55804.jpg

Inspiraatiota vanhojen rakennusten arkkitehtuurista

Uuden Kuori-malliston inspiraationa on toiminut vanhojen rakennusten arkkitehtuuri, joissa sisäänkäyntejä on korostettu ja tilallisessa hierarkiassa parhaalla paikalla ovat yhteiset oleskelutilat. Siirtyminen kadulta sisälle on asteittaista julkisesta yksityisempään, jolloin rakennus muodostuu suojaksi ulkomaailmaa vastaan. Usein suojaavan kuoren turvista löytyy myös viihtyisä sisäpiha, jossa sisä- ja ulkotilan käsite hämärtyy. Näistä ajatuksista alkoi kehittyä uusi talomallisto, joka sai nimekseen Kuori.

"Pohjaksi valitsin kuorimaisen L-muodon. Ulkokehälle sijoitin makuuhuoneet ja pesutilat, jolloin kodin sydämeen tulevat keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat takkoineen. Olohuoneessa voi kokea suojaavan kuoren kaartuvan myös katoksi pään päälle. Suuret ikkunat ja lasiovet suuntasin sisäpihalle häivyttämään sisä- ja ulkotilojen rajapintaa ja tuomaan ulko-oleskelun osaksi asumista. Koti kääriytyy kuin peitto asukkaansa suojaksi", Eevamaria Timlin kertoo.

Tehokas ja toiminnallinen pohjasuunnitelma on myös esteettinen. Ajattomuus tulee harkituista muodoista ja aidoista materiaaleista. Neliöitä säästävän tilasuunnittelun lisäksi Kuori-mallien ekologisuutta parantaa runsas ja monipuolinen puun käyttö, joka on yksi parhaita keinoja hillitä kasvihuonepäästöjä. Ulkoseinät on mahdollista valita Kastellin GREEN™ -rakenteella, jolloin myös eristeet ovat puuta. Tällöin rakenne voi osallistua sisäilman kosteuden tasaamiseen hirren tapaan, mutta ekologisemmin. Onhan puukuitu monin verroin umpipuuta tehokkaampi lämmöneriste ja lämmitysenergian säästö on ekologisuutta parhaimmillaan.

Tutustu Kuori-mallistoon

Kuori-malleja on nyt kolme; kahden - Kuori 95/114, kolmen - Kuori 115/135 ja neljän - Kuori 135/157makuuhuoneen kodit. Kaikissa malleissa läpi talon ulottuva eteistila antaa muuntojoustavuutta erilaisille tonteille, sillä pääsisäänkäynnin voi valita joko sisäpihalta tai ulkokehältä. Eteinen toimii myös välittävänä tilana oleskelu-, makuu- ja pesutilojen välissä. Tällä on pyritty rauhoittamaan oleskelutiloja, kun pesutiloihin pääsee pääosin kulkematta olohuoneen kautta. Kuori-mallien L-muoto tuo yksityisyyttä terassi- ja pihaelämään myös pienille tonteille. Suuri terassin päälle kaareutuva kuori antaa suojaa sateelta ja paahteelta. Muotonsa vuoksi Kuori-mallia on helppo täydentää talousrakennuksilla sekä aita- ja pergola-aiheilla, jolloin kodista ja pihasta saadaan vaativimpaankin toiveeseen ja monenlaisille tonteille mukautuva kokonaisuus.

Kahden makuuhuoneen Kuori 95/114
Kahden makuuhuoneen Kuori 95/114
Kolmen makuuhuoneen Kuori 115/135
Kolmen makuuhuoneen Kuori 115/135
Neljän makuuhuoneen Kuori 135/157
Neljän makuuhuoneen Kuori 135/157
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71409.jpg
Upeat harmoniset kohteet esillä Lohjan asuntomessuilla 2021
Kastelli esittelee Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Tänä vuonna Kastelli säväyttää Veistos- ja Plazia-messutaloillaan, etkä halua olla näkemättä ja kokematta kohteita paikan päällä. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus.
20206_65113.jpg
Jotain uutta, vanhaa ja lainattua - rakastu sinäkin uudistettuihin talomalleihin
Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää tai elämäntilanteiden muuttuessa ja Kastelli tarjoaa peräti 20 erilaista talomallistoa täyttääkseen nämä tarpeet. Vaikka tuhannet rakentajaperheet ovat löytäneet unelmakotinsa Kastellin ajattomien suosikkimallien joukosta, päätettiin kuitenkin uudistaa menestysmalleja mm. lyhyemmillä räystäillä, suuremmilla ikkunoilla ja freesimmillä nykyaikaisilla värisävyillä.Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti.
3434_152675362_20205614610.jpg
Kelpaisiko sinullekin idyllinen hirsitalo?
Kuvittele se tunne sinä hetkenä kun astut ovesta sisään uuteen taloon. Jätät kengät eteiseen ja astelet uutta lattiaa pitkin olohuonetta kohti. Seinien puumateriaalit tuoksuvat uutuuttaan ja kodin tunnelma on samalla vieras ja kuitenkin jotenkin tuttu. Istahdat sohvalle ja katselet ympärillesi, isot ikkunat päästävät luonnonvaloa huoneisiin. On kuin luonto olisi osa kotiasi ja huokaiset: "Minun uusi kotini!"Kyllä, sinun kotisi - Hirsi-Kastelli
20234_81409.jpg
Inspiroidu uusista talomalleista - tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa omasi
Ollaanko teidänkin perheessänne jo siinä pisteessä talohaaveiden kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Kastelli on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 lähtien. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun. Kastellilla on satavuotiaan perheyrityksen historia ja aito intohimo tekemiseen.
202111_73398.jpg
Etkö löydä sopivaa pohjaratkaisua?
Pientä tai muunneltuaOnko mieleinen pohjaratkaisu hakusessa? Eivätkö valmiit pohjat ole aivan sitä, mitä haet? Tutustu Kastellin variaatioihin eri pohjaratkaisuista. Jos vaikka Verso 90 on muuten juuri se pohja, jonka haluaisit, mutta... Klikkaa itsesi Luonnospankkiin ja katso, minkälainen on Verso 90 muunnos.Onko haluamasi talomalli liian suuri kooltaan? Pienistä taloista löytyy oma kokoelmansa Kastellin mallistosta. Käy rekisteröitymässä Kastellin sivuille, niin pääset tutustumaan pieniin taloihin.
Omakotitalon seinärakenne
Saumaton rakentaminen = vedoton seinä
Kastelli on energia-asioissa edelläkävijä alallaan. Laadustaan ja lämpimyydestään kiitetty Kastelli-talo rakennetaan saumattomaksi ja tiiviiksi. Pitkäkestoiset tutkimukset mm. VTT:n kanssa todistavat, että vuodet eivät heikennä Kastellin energiatehokkuutta ja tiiviyttä. Kallista energiaa ei karkaa rakenteiden läpi ja lämmityskuluissa syntyy selvää säästöä. Asiakkaitten arvostama ja kiittelemä korkea laatu ja kodin lämpimyys syntyvät koko Kastellin tiimin ammattiylpeydellä!Tutustu Kastelli-talojen seinärakenteeseenTilaa Kastellin taloesite

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton