• Etusivu
  • Rakentaminen

Ei turhia neliöitä eikä kustannuksia

Viva-mallisto vastaa nykypäivän omakotiunelmaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 03.05.2022
20225_78031.jpg

Viva-paritalot on suunniteltu fiksun kompakteiksi, arjen luksusta unohtamatta. Huoneratkaisuja voi muuttaa myöhemmin tarpeiden muuttuessa.

Kastellin Viva-malliston uusien tulokkaiden lähtökohtana on luoda kokoaan avarampia koteja, joissa hukkaneliöiden sijaan on kaikki tarpeellinen ja enemmänkin. Uusien Viva-paritalojen hyvä tilasuunnittelu mahdollistaa väljemmän asumisen kaupungin sykkeessä tai sen tuntumassa. Uudet Viva-kodit tarjoavat asukkailleen myös huojentavan paljon yksityisyyttä pienillä tonteilla sekä tiiviisti rakennetuilla alueilla. Suurten ikkunoiden suuntaus sekä katetut parvekkeet ja terassit mahdollistavat elämänlaadusta ja kotoilusta nautiskelun naapureiden katseilta sopivasti suojassa.

Asuntoihin mahtuu avarien oleskelutilojen sekä tilavien makuu- ja työhuoneiden lisäksi muun muassa mukavan kokoiset kodinhoitotilat ja tietenkin oma sauna, jossa rentoutua päivän päätteeksi. Säilytys- ja varastotilan ansiosta kodit myös pysyvät helposti siisteinä.

Kastellin tyylikäs paritalo on kustannustehokas ratkaisu, jossa kodinhankkijat voivat tehdä merkittäviä säästöjä. Kustannuksia voidaan puolittaa kahden rakentajan kesken esimerkiksi tekemällä hankintoja yhdessä ja säästämällä toimituskuluissa.

Valitse huoneiden määrä – Viva pysyy aina unelmakoossa

Ulkomitoiltaan Viva-malliston kodit ovat saman kokoisia. Vivan joustavuus piilee seinien sisällä – huoneiden lukumäärän ja niiden käyttötarkoituksen voit itse valita.

Viva-malliston ytimenä ovat kohtuulliset neliöt yhdistettynä muunneltavuuteen. Tiina Sainila ja Mikko Kanninen suunnittelivat aikanaan malliston vastaamaan nykypäivän omakotiunelmaa, missä ei ole tilaa hukkaneliöille eikä suurelle hintalapulle.

  • Kaksikerroksisiksi omakotitaloiksi mallit ovat tavallista pienempiä, mutta niiden sisään sopii ihmisen koko elämä erilaisine vaiheineen.
  • Huoneiden käyttötarkoitus ja määrä on valittavissa ja niitä voidaan lisätä tai vähentää myös myöhemmin tarpeiden muuttuessa. Välipohjaa avaamalla syntyy olohuoneeseen korkeaa tilaa.
  • Keittiöunelmien toteuttamista varten arkkitehdit jättivät pohjiin tarpeeksi tilaa erimuotoisille keittiöille. Myös saunasta löytyy pientä luksusta – maisemaikkunat avautuvat lauteilta kahteen eri suuntaan. Näistä kodeista et löydä turhia käytäviä ja portaiden alustilatkin on otettu hyötykäyttöön.
  • Alakerrassa on napakka eteinen ja nykytrendin mukainen kodinhoito/wc-tila sekä portaikko, jonka alustakin on hyödynnetty vaate- ja säilytystilana. Muu ala on avaraa ja valoisaa, suurin ikkunoin terassille avautuvaa tilaa, jonka voit toteuttaa mielesi mukaan. Yläkerrassa on maisemaikkunoin varustettu sauna ja pesutilat sekä katettu parveke moderneilla lasikaiteilla. Yläkertaakin valaisevat suuret ikkunat ja sinne saat makuuhuoneita haluamasi määrän. Ja jos haaveesi on suuri kodinhoitohuone, sekin onnistuu.

Viva-kodin valoisat sisätilat avautuvat suurten ikkunoiden läpi suojaiselle terassille, jonne tunnelmaa luo terassin ylle ulottuva aurinkolippa. Talon näyttävä, moderni arkkitehtuuri tekee siitä kokoaan suuremman oloisen.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon
Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Kompaktille tontille mahtuva paritalo Viva 66/81 ja 66/81

Kompaktille tontille istuva nykyaikainen paritalo tarjoaa valoisat asunnot kahdella makuuhuoneella ja omaa rauhaa asukkailleen. Sisäänkäynnit ovat päätyseinällä ja tulosuunta asunnolle voi olla talon edestä tai takaa. Katos on peilattavissa haluttuun suuntaan. Kodista löytyy vaatehuone ja varaston rajaaman sekä kulmauksen suojaama, katettu terassi on helposti lasitettavissa.

Viva 66/81 ja 66/81 (3H, K, KHH, WC, VH, PH, S)
Viva 66/81 ja 66/81 (3H, K, KHH, WC, VH, PH, S)

Virtaviivainen ja ajattoman tyylikäs Viva 66/81 ja 66/81 -paritalo on suunniteltu istumaan vaivattomasti kaupunkitonteille, jossa fiksusti suunniteltu talomalli tarjoaa myös mukavasti yksityisyyttä asukkailleen. Pysty- ja vaakaikkunoiden vuorottelu antaa rakennukselle yksilöllisen ilmeen.

Olohuone on sijoitettu keskelle asuntoa kodin lämpimäksi ja suojaisaksi sydämeksi. Molemmat makuuhuoneet jäävät asunnon toisen päädyn rauhaan. Päämakuuhuoneen yhteydestä löytyy haluttu ja arkea helpottava vaatehuone. Kodinhoitohuoneen ansiosta koti on helppo pitää järjestyksessä ja omassa saunassa on mukava rentoutua päivän tai juoksulenkin päätteeksi.

Sisääntulokatoksen yhteyteen on saatavissa kylmä varastotila.

Tutustu lisää Viva 66/81 ja 66/81

Koko asunnon levyinen katos – pienikin tontti käy Viva 76/98 ja 76/98

Silmiähivelevä ja viehättävä paritalo tarjoaa paljon tilaa pienelläkin tontilla. Näyttävin yksityiskohta on koko asunnon levyinen ja kahden kerroksen korkuinen katos, joka suojaa kodin hulppeaa parveketta ja terassia niin keskipäivän paahteelta kuin naapureiden katseiltakin. Yläkerran rauhasta löytyy kaksi makuuhuonetta sekä kodinhoito-, sauna- ja pesutilat. Sisääntulokatoksen yhteydessä on lämmin varasto.

Viva 76/98 ja 76/98 (3H, K, KHH, WC, VH, PH, S)
Viva 76/98 ja 76/98 (3H, K, KHH, WC, VH, PH, S)

Kaksikerroksinen Viva 76/98 ja 76/98 -paritalo on valoisa koti, joka asettuu fiksusti pienille tonteille tarjoten samalla tervetullutta yksityisyyttä naapureiden suuntaan. Hukkaneliöttömäksi suunnitellun kodin alakerta on pyhitetty yhdessäololle ja rentoutumiselle. Avaran olohuoneen suuret ikkunat avautuvat oman pihan suuntaan ja antavat luonnonvalon tulvia kodin sisätiloihin. Yläkerran rauhasta löytyy kaksi väljää makuuhuonetta, kodinhoitohuone sekä sauna- ja pesutilat.

Kodin kenties näyttävin yksityiskohta on koko asunnon levyinen ja kahden kerroksen korkuinen tyylikäs ja myös energiatehokkuuden kannalta funktionaalinen katos.

Kätevästi sisääntulokatoksen yhteydessä on lämmin varasto, joka on samalla myös kodin tekninen tila.

Sukset, Stigat, sienestysämpärit ja SUP-laudat sujahtavat helposti talteen kotiovelle saapuessa.
Tutustu lisää Viva 76/98 ja 76/98

Viva 89/101 ja 89/101

Omaa rauhaa vai eloisa ympäristö palveluiden kupeessa? Miksi tinkiä jommasta kummasta, kun voi saada molemmat? Yksikerroksinen Viva 89/101 ja 89/101 on helppo asemoida kaupunkitontille, sillä paritalon ikkunat avautuvat pääasiassa rakennuksen suojaisiin päihin.

Avarien oleskelutilojen isot ikkunat antavat näkymän yksityiseen suuntaan väljälle terassille ja omalle pihalle. Päämakuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone, jonka kautta pääsee kätevästi suoraan kodinhoito- ja pesutiloihin. Täältä löytyy paikka myös toiselle wc:lle. Yksi kodin kolmesta makuuhuoneesta muuntuu helposti myös työ- tai vierashuoneeksi. Tulosuunta asunnolle voi olla joko talon edestä tai takaa. Sisäänkäynnin katos on peilattavissa haluttuun suuntaan.

Viva 89/101 ja 89/101 (4H, K, KHH, WC, VH, PH, S)
Viva 89/101 ja 89/101 (4H, K, KHH, WC, VH, PH, S)

Auvoisan arjen salaisuus piilee toimivassa tilasuunnittelussa. Heti eteisestä astuessa kotiintulijoita on vastassa kodin avara sydän: keittiön, keittiösaarekkeen, ruokailutilan ja olohuoneen muodostama avoin ja viihtyisä oleskelutila, johon saa halutessaan myös takan. Oleskelutilojen suurista ikkunoista avautuva näkymä suuntautuu väljälle terassille ja omalle piha-alueelle, sopivasti yksityiseen suuntaan naapureiden katseilta.

Kolmen makuuhuoneen valoisat asunnot tarjoavat neliöitään isompaa asumista nykyaikaisessa kodissa. Päämakuuhuoneen yhteydessä on haluttu ja syystäkin toivottu vaatehuone, jonka kautta pääsee kulkemaan kätevästi suoraan kodinhoitohuoneeseen sekä saunaosaston pesutiloihin – ja toisin päin. Pesutilasta löytyy paikka myös toiselle wc:lle. Kolmas makuuhuone muuntuu helposti perheesi tarpeiden mukaan työ- tai vierashuoneeksi, tai vaikkapa omaksi kuntoilutilaksi.

Tutustu lisää Viva 89/101 ja 89/101

Viva 93/115 ja 93/115

Väljän olohuone-keittiön isot ikkunat avautuvat oman pihan rauhaan ja yläkerran makuuhuoneissa koko perhe nukkuu rauhassa yöunet. Hukkaneliöttömässä asunnossa kotoillaan näyttävän katoksen alla. joka suojaa sekä allaan avautuvaa parveketta että terassia.

Viva 93/115 ja 93/115 (4H, K, KHH, WC, VH, PH, S)
Viva 93/115 ja 93/115 (4H, K, KHH, WC, VH, PH, S)

Kodin näyttävin ominaispiirre on koko asunnon levyinen ja kahden kerroksen korkuinen tyylikäs katos. Se suojaa kotia kuumimmalta auringon porotukselta ja samalla alla avautuvaa parveketta sekä terassia niin sään oikuilta kuin naapureiden katseiltakin.

Yläkerran kolme makuuhuonetta tarjoavat perheellesi hyvät yöunet. Yksi niistä voi toimia myös esimerkiksi rauhallisena työhuoneena. Kodinhoitohuone ja saunaosasto löytyvät nekin yläkerrasta, minkä ansiosta arjen pyykkäysaskareet, peseytyminen ja pukeutuminen on helppo hoitaa ilman ylimääräistä ramppaamista kerrosten välillä. Rentouttavista löylyistä on helppo pujahtaa parvekkeelle vilvoittelemaan. Katettu parveke tarjoaa yksityisyyttä naapureiden suuntaan ja on myös helposti lasitettavissa. Varasto, joka on samalla kodin tekninen tila, löytyy kätevästi sisääntulokatoksen alta. Sisääntulokatoksen yhteyteen on mahdollista saada myös kylmä varasto lisäsäilytystilaksi.

Tutustu lisää Viva 93/115 ja 93/115

Info

Info

Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki

Kastelli on valmistanut monenlaisia koteja muuttuviin tarpeisiin jo vuosikymmenten ajan. Kastelli on ollut ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa, pitäen kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa, jo vuodesta 1994.

Kastellilta saat luotettavaa asiantuntemusta ja tukea kotiunelmasi kaikkiin eri vaiheisiin, tarjoten markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon toteuttamiseen sekä kattavat palvelut niin rakentamisen kuin asumisenkin ajalle. Saat myös talotekniikan suunnittelun ja toteutuksen laadukkaasti saman katon alta.

Mikä erottaa Kastellin muista?

Oletko jo kuullut Kastellin Kolmedee-palvelusta?

Kastellin uusi suunnittelutyökalu Kolmedee on nyt apunasi suunnitellessasi unelmiesi kotia. Jokainen muuttovalmis Kastelli-koti on yhtä yksilöllinen kuin asukkaansakin, joten herätä kotiunelmasi eloon ja inspiroidu suunnittelutyökalun parissa tietokoneella, tabletilla tai puhelimellasi.

  • Tee virtuaalikävely talomallin ympäri: Pääset tarkastelemaan ja pyörittelemään erityylisiä suosikkimalleja kolmiulotteisena sekä sisältä että ulkoa.
  • Fiilistele vapaasti: Kokeile ja makustele erilaisia tyyli- ja sisustusvalintoja talomallin ulko- ja sisätiloissa.
  • Tallenna ja jaa: Kaikki valinnat tehtyäsi voit tallentaa ne yhteenvedoksi ja lähettää sähköpostitse itsellesi tai perheesi toiselle makutuomarille.
  • Jätä tarjouspyyntö: Lähetä yhteenveto valinnoistasi lähimmälle Kastelli-kauppiaalle, jolloin sinulle voidaan laskea hintatarjous elämäsi kompromissittomasta kodista.
  • Ideoi rauhassa: Kastelli Kolmedee -suunnittelutyökalulla testailu ja oman räätälöidyn kotimallisi tallentaminen tai lähettäminen alueesi Kastelli-kauppiaalle ei velvoita sinua vielä mihinkään.

Kaikissa talomalleissa on lukemattomia muokkausmahdollisuuksia. Kolmedee -ohjelmaan on poimittu asiakkaiden yleisimpiä muokkausvalintoja, joilla pääset vauhtiin. Kysy lisää muokkaus-, väri- ja sisustusvaihtoehtoja lähimmältä Kastelli-kauppiaaltasi!

Selaa 3D-malleja ja muokkaa

Tilaa sinäkin uusi Kastellin talokirja ja ihastu talomalleihin!

20225_78026.jpg
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61119.jpg
Löydä asumisen luksus upeasta Kuori-juhlamallistosta
Tänä vuonna Kastelli täyttää 30 vuotta – ja juhlii samalla 25:ttä vuottaan Suomen ostetuimpana talomerkkinä. Arkkitehti SAFA Eevamaria Timlin on suunnitellut Kastellin 30-vuotisjuhlamalliston, jonka kolme ensimmäistä kotia esitellään nyt.Lähtökohtana oli luoda ekologinen ja ilmeeltään kaunis talomalli, joka tarjoaisi luksusta asumiseen ja jonka voisi toteuttaa monenlaisille tonteille. Tutustu juhlavuoden upeaan Kuori-uutuusmallistoon ja toteutetaan sinunkin unelmakotisi yhdessä!
3434_152675362_20205614610.jpg
Kelpaisiko sinullekin idyllinen hirsitalo?
Kuvittele se tunne sinä hetkenä kun astut ovesta sisään uuteen taloon. Jätät kengät eteiseen ja astelet uutta lattiaa pitkin olohuonetta kohti. Seinien puumateriaalit tuoksuvat uutuuttaan ja kodin tunnelma on samalla vieras ja kuitenkin jotenkin tuttu. Istahdat sohvalle ja katselet ympärillesi, isot ikkunat päästävät luonnonvaloa huoneisiin. On kuin luonto olisi osa kotiasi ja huokaiset: "Minun uusi kotini!"Kyllä, sinun kotisi - Hirsi-Kastelli
20234_81409.jpg
Inspiroidu uusista talomalleista - tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa omasi
Ollaanko teidänkin perheessänne jo siinä pisteessä talohaaveiden kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Kastelli on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 lähtien. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun. Kastellilla on satavuotiaan perheyrityksen historia ja aito intohimo tekemiseen.
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."
20199_60172.jpg
Älykäs höyrynsulkujärjestelmä - mitä eroa perinteiseen höyrynsulkukalvoon?
Rakenteissa oleva kosteus voi aiheuttaa vakavia vaurioita kaikentyyppisissä rakennuksissa. Usein kattorakenteissa käytetään kosteaa puuta, mikäli katon ulkopinnalle on asennettu höyrytiivis kalvo ja myös sisäpuolelle sijoitetaan höyrynsulkukalvo, tulee rakenteisiin jäämään kosteutta, joka ei pääse poistumaan. Tällaisesta kosteuden kertymisestä syntyy suurella todennäköisyydellä vakavia vahinkoja rakenteisiin, puuosien lahoaminen sekä hankalat homevauriot ovat yleinen näky. Tällaisia ongelmia kuitenkin voidaan välttää ISOVER Vario ® höyrynsulkujärjestelmän avulla.Kun rakennat ja tiivistät, kiinnitä erityistä huomiota oikeanlaiseen kosteuden torjumiseen. ISOVER Vario ®-järjestelmän kanssa tämä on helppoa.
20201_62262.jpg
Ota Coppi®!
Talotekniikkamoduuli tai -tilaratkaisu saattaa monen korvaan kuulostaa isolta ja rumalta huoneelta osana upouutta kotiasi, mutta käytännössä Coppi® voi pelastaa sinut ja perheesi monilta ongelmilta ja vahingoilta. Ja se sulautuu kotisi sisustukseen juuri niin kuin haluat.Miksi oma Coppi® kannattaa hankkia?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton