• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.06.2008
20086_11468.jpg

Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.

Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.

Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.
Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty olohuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Olohuoneen kustannuksiksi on arvioitu 2787,6 €.

20086_11462.jpg

Olohuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 2411,5 €.
20086_11463.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa olohuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
2787,6 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 2411,5 €. Olohuone saatiin siis remontoitua yhteensä 376,1 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 313,1 € ja työkustannusten 63 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 1370,1 € --> Toteutuneet 1057,0 €

Kuten keittiöremontin kohdalla, myös olohuoneessa eroa kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi laminaatista. Remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaattimalli, joka sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Lisäksi kustannusarvion materiaalikustannuksia kasvattaa lattian tasoitetyö, mitä ei kuitenkaan asunnossa tarvinnut tehdä.

Työtunnit:
Arvio 40,5 h --> Toteutuneet 38,7 h

Remonttityö sujui lähes suunnitelman mukaan eikä eteen tullut mitään yllättävää. Kustannusarvioon merkattuja lattian tasoitetöitä ei tarvinnutkaan tehdä, mikä vähensi myös toteutunutta tuntimäärää. Olohuoneen seinään puolestaan maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla, ja maalaustyöt kestivät siten hieman oletettua pidempään.

Ilman suunnitellun laminaattimallin vaihtoa toiseksi RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos olohuoneremontin kustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys olohuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20113_24708.jpg
Valokate -
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti. Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.
20104_21181.jpg
Talousvesi- ja maalämpökaivot
PorakaivoLämpö, joka on varastoitunut kallioperään, otetaan talteen porakaivosta. Porakaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maa-pinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Lämmönkeruuneste kiertää porakaivoon lasketuissa keruuputkistossa lämpöpumpun voimalla.Porattavan kohteen ympäristö on tärkeää ja poraus pyritään aina suorittamaan ympäristöä säästäen. Porauspölynkeräyksessä käytetään erityistä keräyspussia, johon kaikki poratessa syntynyt pöly kerätään. Myös porauskalusto kuljetetaan porauspaikalle siten, että kohteen ympäristö siitä mahdollisimman vähän kärsii.
20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pientalojen hinnat tasaantumassa, pientalotonttikauppa hiljentynyt
Edustavia pientalojen kauppoja tehtiin vuoden 2007 alkupuoliskolla yhteensä 8 900. Kauppojen määrä nousi seitsemän prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Hinnat kohosivat keskimäärin viisi prosenttia kaava-alueilla ja 17 prosenttia haja-asutusalueilla.
20186_53702.jpg
Vallox vaihtaa ilmaa
Porin asuntomessut olivat avoinna 6.7.–5.8.2018. Moni asuntomessurakentaja oli valinnut Vallox-ilmanvaihtokoneet.Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:Kohde 8 JukkataloKohde 9 ViikiläKohde 10 ValovoimaKohde 22 Wienerberger JokiDuoKohde 26 Talo HaltiatarKohde 30 Casa TerdeKohde 33 Villa Vaski
202010_66907.jpg
Kiveä vai puuta vai jotain ihan muuta?
Keittiötasoille on nykyisin lukuisia materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paljon paitsi hinnaltaan myös tyyliltään ja ominaisuuksiltaan. Siksi työtason valinnassa huolellisen vertailun tekeminen kannattaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton