• Etusivu
  • LVI

Vallox Digit SED - Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 14.11.2023
Vallox 125 MV

Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.

Vallox Digit SED -ohjauskeskuksen helppokäyttöisyyden perustana on yksinkertainen, matkapuhelimista tuttu toimintojen ohjaus ja logiikka. Älykäs ohjauspaneeli on varustettu LCD-näytöllä. Ohjauskeskuksen muotoiluun on kiinnitetty erityistä huomiota. Ilmanvaihtokonetta ohjataan automaattisesti sisäilman hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuutta mittaavien elektronisten tunnistimien antaman tiedon avulla sekä asukkaan omien vaatimusten ja tarpeiden perusteella.

Digit SED -ohjausjärjestelmässä suunnittelijan valitsemat asetusarvot on helppo valita ja niiden kontrollointi jälkeenpäin on yksinkertaista. Arvoja voi myös vaivattomasti muuttaa kohdekohtaisten tarpeiden mukaan. Uutuus voidaan liittää erillisten muuntimien avulla sekä LON- että EIB-paikallisverkkoympäristöihin. Ohjauskeskus voidaan asentaa normaalina pinta-asennuksena.

Viikkokello-ohjaus ohjauspaneeliin

Viikkokello-ohjaus antaa mahdollisuuden ohjelmoida koneen puhallinnopeus ja tuloilman lämpötilan muutos vuorokauden jokaiselle tunnille seitsemänä päivänä viikossa. Viikkokello-ohjaus käynnistetään ohjainpaneelin päävalikosta, jonne on lisätty kellonaika ja viikkokello-ohjaussymboli. Ohjainpaneelin asetusvalikosta voidaan asettaa kellonaika ja viikko-ohjelma sekä tarpeen vaatiessa nollata viikko-ohjelma. Kellonajan ja viikko-ohjelman säilyminen on varmistettu myös sähkökatkoksien ajan.

Takkakytkin ja käynnistysnäppäimen lukitus päälle ohjainpaneelista

Valloxin ilmanvaihtokoneiden ominaisuutena oleva takkatulen sytyttämistä helpottava takkakytkintoiminto saadaan nyt päälle ohjainpaneelista. Koneen käynnistysnäppäin voidaan myös lukita ohjainpaneelista. Ominaisuus estää koneen turhan sammuttamisen ja se on hyödyllinen julkisissa tiloissa, kuten luokkahuoneissa ja päiväkodeissa, sijaitsevissa laitteissa.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
200912_19715.jpg
Tee Se Itse -joululahja
Suomalainen sotilas vastasi kuulemma sodassa kymmentä ärrä-sotilasta, kuten aihetta käsittelevässä kirjassa ja elokuvassa on kerrottu. Vanha käsityötaitokin on tallella ja voimissaan ja yksi raavas mies pärjää kyllä siinä, missä kymmenen kiinalaistyttöä – tai oliko se päinvastoin? Joka tapauksessa teollinen tuotanto on nykyisin sutta ja sekundaa, sen jälkeen kun se Suomesta ulkoistettiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton