• Etusivu
  • LVI

Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 14.11.2023
Vallox 125 MV

Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.

Hiljaista energiataloudellisuutta

Uusi Vallox 140 -ilmanvaihtokone on tarkoitettu erityisesti omakotitaloihin. Tyylikkäästi muotoillussa uutuudessa on energiataloudelliset tasavirtapuhaltimet ja hyvä lämmöntalteenottokyky. Koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde on lähes 80 %. Hiljainen äänitaso saavutetaan koneen ulkopeltien ja eristeiden normaalia suuremmalla vahvuudella sekä puhaltimien vaimennuskumeilla.

Hyvä suodatus

Koneen tehokkaat ja suuret ulkoilman suodattimet, G3-karkeasuodatin ja F7-hienosuodatin, sekä poistoilman suodatus G3-karkeasuodattimella takaavat hyvätasoisen suodatuksen. Lisävarusteena koneeseen on saatavana tulo- ja poistopuolen suodatinvahti.

Monipuolisia ominaisuuksia

Vallox 140 -konetta voidaan ohjata elektronisesti asukkaan tarpeiden mukaan tai automaattisesti hiilidioksidi-tai kosteuspitoisuuden mukaan Vallox SED -ohjauksella. Ohjaus voi tapahtua myös Valloxin uudella langattomalla kauko-ohjauksella.

Vallox 140 -koneen monikäyttöisyyttä lisäävät mahdollisuus liittää kone kaukovalvontaohjaukseen LON-verkon kautta tai jännite-/virtaviestiin perustuen. Kone asennetaan lattialle säädettävän jalustan avulla.

Vakiovarusteena Vallox 140 -koneessa on sähköinen etu- ja jälkilämmitysyksikkö sekä vesikeskuslämmitysvaihtoehtona nestekiertoinen jälkilämmityspatteri. Vallox-kone on varustettu kesä-/talviautomatiikalla sekä tulo ja poistoilmamäärien mittausta helpottavilla, kiinteillä ilmavirran mittayhteillä.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox Digit SED – Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia
Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Talousarvion laatiminen
Taloyhtiön talousarvio sisältää tulevan tilikauden arvioidut tuotot ja menot. Talousarviota käytetään pohjana yhtiövastikkeiden suuruuden määrittelyssä ja vertailuvälineenä tilikauden toteutuneisiin tuottoihin ja menoihin. Yleensä isännöitsijä valmistelee talousarvion talousyhtiön hallitukselle, joka päättää sen esittämisestä yhtiökokoukselle. Yhtiökokouksen tehtävänä on vahvistaa talousarvio sekä esitetyt yhtiövastikkeet.Talousarvion muodosta ei ole säädöksiä, mutta vertailua toteutuneisiin lukuihin helpottaa, jos talousarvio laaditaan kiinteistöjen tuloslaskelmakaavan pohjalta. Laadinnan lähtökohtana on selvittää päättyneen tilikauden yli- tai alijäämä, esimerkiksi laskemalla taseen rahoitusomaisuuden ja lyhytaikaisen vieraan pääoman erotus. Jos seuraavan tilikauden talousarvio laaditaan kesken kuluvaa tilikautta, tulee kuluvan vuoden tuloksen arvioimisessa ottaa huomioon loppuvuoden kiinteämääräiset laskut sekä arvioitavissa olevat muuttuvamääräiset laskut, kuten lämmityslaskut. Arvioissa voidaan käyttää pohjana normaalin vuoden kulutusta.Talousarvion hoitopuolen menot tulee kattaa hoitovastikkeilla ja pääomamenot pääomavastikkeilla niin kuin yhtiöjärjestyksessä määrätään. Pääomavastiketta määrätessä tulee siis ottaa huomioon vuoden aikana maksettavat korkomenot ja lyhennyssuunnitelmassa olevat lyhennykset sekä pääomavastikkeiden ali- tai ylijäämä tilikauden alussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton