• Etusivu
 • LVI

Peruskorjaustalosta energiatehokas

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Julkaistu 11.11.2013Päivitetty 14.11.2023
201311_37013.jpg

Tampereella talosta remontoitiin matalaenergiatalo. Kokonaisvaltaiseen energiaremonttiin kuuluu myös ilmanvaihdon saneeraus.

Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuutta

Peruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.

Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.

Tilaa esite esitepalvelusta

Matalaenergiailmanvaihtokone on kytketty talon lämmöntuottojärjestelmään

Kohteeseen asennettiin elektronisesti säädettävä Vallox 150 SE -ilmanvaihtokone ja se sijoitettiin kellarikerrokseen. Kone on matalaenergiailmanvaihtokone, jossa on korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde (85 %) sekä vähän sähköä kuluttavat tasavirtapuhaltimet.

Vallox Digit SED säätöjärjestelmä mahdollistaa ilmanvaihdon automaattisen säädön sekä sisäilman kosteuspitoisuuden että hiilidioksidipitoisuuden muutosten perusteella.

Kone on varustettu talon lämmitysjärjestelmään liitetyillä pattereilla. Esilämmityspatteri on kytketty talon lämmönlähteenä toimivaan ilma/vesi lämpöpumppuun ja aurinkokerääjiin. Jälkilämmityspatteri hyödyntää talon vesikiertoisen lattialämmityspiirin vettä tuloilman lämmitykseen tilanteissa jossa lämmöntalteenoton lämpö ei riitä.

Tilaa esite esitepalvelusta

Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä mahtuu kulkemaan välipohjissa ja -seinissä. Kanava kulkee kokonaisuudessaan höyrynsulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.
Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä mahtuu kulkemaan välipohjissa ja -seinissä. Kanava kulkee kokonaisuudessaan höyrynsulun sisäpuolella, jolloin lämmöneristystä ei tarvita.

Vallox Blue Sky mahtuu pieneenkin tilaan

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

• Pieni tilantarve
– putken ulkohalkaisija ø 75 mm
– mahtuu alaslaskuihin väliseiniin ja rakenteisiin

• Nopea asentaa

• Hygieeninen – helppo puhdistaa– ei vaadi erikoistyökaluja
– helpot liitokset
– taipuisa kanava

• Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen

Tampereen matalaenergia tulo-/poistoilmajärjestelmän laitteiston osat.
Tampereen matalaenergia tulo-/poistoilmajärjestelmän laitteiston osat.

Vallox 150 Effect Se -ilmanvaihtokone peruskorjaukseen

 • korkean hyötysuhteen lämmöntalteenotto (h> 80 %)
 • energiatehokkaat integroidut tasavirtapuhaltimet
 • digitaalinen Vallox Digit SED -säätöjärjestelmä
 • langaton kauko-ohjaus mahdollinen (lisävaruste)
 • etulämmitys sähköllä tai nestekiertoisena
 • jälkilämmitys sähköllä tai vesi-/nestekiertoisena
 • kytkettävissä suoraan lattialämmityksen yhteyteen (VKL)
 • maalämpöjärjestelmään suunniteltu malli (MLV)
 • kosteusanturi (lisävaruste)
 • hiilidioksidianturi (lisävaruste)

Tilaa esite esitepalvelusta

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
Vallox 125 MV
Vallox Digit SED – Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia
Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton