• Etusivu
  • Talo

Urakkatarjousten arviointiperusteet

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Saadut urakkatarjoukset verrataan tarjousten avaamisen jälkeen. Urakkatarjouksen lähtökohtana pidetään tarjouspyyntöasiakirjoissa esitettyjä laatuvaatimuksia. Mikäli urakoitsija on tarjouksessaan esittänyt ehtoja tarjouksen sisältöön, ehtojen kustannusvaikutus selvitetään. Mikäli urakoitsija on esittänyt tarjouksen vaihtoehtoisilla suunnitelmilla, tarjouksen sisältö, mahdolliset poikkeamat tarjouspyynnöstä ja niiden kustannusvaikutukset selvitetään. Saaduista hyväksyttävistä urakka-tarjouksista hyväksytään edullisin vaatimukset täyttävä tarjous.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Urakkaneuvottelumuistiot, urakkapäätökset

Hyväksyntä:
Tilaaja

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20192_56470.jpg
Lasitetulla terassilla olet askeleen lähempänä kesää
Lasitetulla terassilla olet askeleen lähempänä kesää. Ryhdy siis suunnitteluun ammattilaisen kanssa ja tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti.1. Enemmän kevättäLasitettu terassi toimii kodin ja kylmän ulkoilman välitilana. Keväisistä päivistä nauttiminen lasiterassin suojassa on miellyttävää. Vaikka ulkona vielä vähän pakastaisikin, aurinko lämmittää. Lasituksen ansiosta terassia voi hyödyntää monin eri tavoin. Esimerkiksi terassikalusteet voi säilyttää lasitetulla terassilla läpi vuoden.
Vallox 125 MV
Keittiöremontissa liesikupukin on osa kokonaisuutta
Keittiöremontin suunnittelua aloitettaessa mielessä ovat usein ensimmäisenä kaappien ovien ulkonäkö sekä keittiökalusteiden järjestys hyvän ruoanlaittokokemuksen aikaansaamiseksi ja arjen sujuvuuden lisäämiseksi. Kalusteita valittaessa tulee pian eteen myös liesikuvun tai -tuulettimen mallin päättäminen.Liesikuvun tai -tuulettimen ulkonäkö painaa paljon remontoijan vaakakupissa. Toisaalta tehokkaalla liesikuvulla tai -tuulettimella ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt, hajut ja vesihöyryt poistuvat varmasti ennen niiden leviämistä huoneilmaan, ja keittiön ilma pysyy raikkaana. Onneksi hyvä ulkonäkö ja tehokkuus eivät sulje toisiaan pois, vaan ne ovat saatavilla samassa paketissa.Lataa esite Vallox -liesikuvuista ja -tuulettimista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Jarruttaako Irlanti asuntokauppaa?
Eduskunta hyväksyi hallituksen äänin 740 miljoonan tukipaketin, joka ei siis ole vastoin monen luuloa silkkaa rahaa, vaan lainatakuuta eli valtion ja kuluttajien kukkaroille ei menty – ainakaan vielä.Euroopan talousongelmat heijastuvat meille monella tapaa. Tuore tutkimus kertoo suomalaisyritysten investointihaluttomuudesta (lue: uskalluksesta), joka merkitsee suoraan ja epäsuoraan suunnittelijoiden ja rakentajien työtilanteeseen. Kun Suomi on osa Eurooppaa ja osa maailmaa, niin kaikki ympärillämme tapahtuva vaikuttaa myös meihin. Suomalaiset eivät elä silittämällä toisilleen paitoja eikä kansantaloutemme kohene oleellisesti, vaikka joka ikinen suomalainen ostaisi Nokian kännykän, kun sitä kalua on vaihtamassa.Hallitus ja luonnollisesti oppositio ovat eri mieltä Suomen osallistumisesta Irlanti-talkoisiin. Isoin oppositiopuolue tosin enemmänkin muotovirhenäkökulmasta. Tässä rakentamisen ja asumisen asioita viestittävässä ympäristössä emme ota poliittista kantaa siitä, kuka on oikeassa ja mikä on viime kädessä Suomen etu Irlannin pelastaminen vai jättäminen yksin kauniille saarelleen. Näitä kannanottoja antavat mieluusti taloustoimittajat ja puolueita enemmän tai vähemmän lähellä olevat taloustieteen professorit. Oikean totuuden ratkokoon kukin itsekseen uskomalla sitä tahoa, jonka katsoo olleen ennekin etukäteisarvioissa oikeassa. Jälkiviisaitahan maasta aina löytyy.
201112_28934.jpg
Kotipuutarha – iloa, hyötyä ja ideoita pihallesi!
Kotipuutarha-lehdestä saat ammattilaisten vinkit ja ihanat ideat niin pieneen kuin suureenkin pihaan, olitpa sitten aloitteleva pihan laittaja tai pitkän linjan harrastaja. Tilaa nyt mahtava lukupaketti koko vuodeksi. Kotipuutarha-lehden kanssa olet iloisesti pihalla!Tilaa Jäsentukusta!
20115_25731.jpg
Sadevesijärjestelmän ongelmat
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen tai viallinen järjestelmä ei toimi oikein ja saattaa johtaa homevaurioihin. Vesivekin sadevesijärjestelmä täyttää laatuvaatimukset ja kestää takuulla vuodesta toiseen. Vesivek sopii jokaiseen kotiin.Katso värikartat ja tuotekuvastot
200710_6907.jpg
Tilaa tiilikatto nyt, saat kattotarvikkeista 40 % alennusta
Kattoon kuuluu monia pakollisia kattotarvikkeita. Kun tilaatte tiilikaton tarvikkeineen Lafarge Roofingilta saatte 40 % alennusta kaikista katollenne tarvittavista lumiesteistä ja kattosilloista kiinnikkeineen, tikasaskelmista sekä sadevesijärjestelmästä!Etu annetaan alennuksena Lafarge Roofingilta tilaamistanne, yllä mainituista kattotarvikkeista. Tarjous koskee ennen 31.12.2007 toimitettavia uusia tilauksia. Etua ei voi siirtää muihin tuotteisiin eikä sitä voi muuttaa rahaksi. Mainitkaa TARVIKKEET-40 koodi tarjouspyyntöä tehdessänne edun saadaksenne. Voitte jättää yheteydenottopyynnön tiilikatosta Lafarge Roofingille tästä. Yhteydenottopyyntö Lafarge RoofingilleTiilikatto - katteiden kuningasKun suomalainen haluaa rakentaa talonsa parhaista, laadukkaista ja arvostetuista materiaaleista, hän valitsee vesikatteeksi kattotiilen. Tiilikatossa on yksilöllisyyden leima. Pyrkimys kestävämpään rakentamiseen sekä vuosisataisten hyvien perinteiden kunnioitus saa yhä useamman suomalaisen vaihtamaan vanhankin vesikatteen tiilikatoksi. Tiilikattoa voi hyvällä syyllä kutsua katteiden kuninkaaksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton