• Etusivu
  • Talo

Tehokkuutta ja tyylikkyyttä keittiöön: Hyödynnä keittiösaarekkeen koko potentiaali

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 07.06.2019Päivitetty 29.11.2023
20226_78613.jpg

Saarekkeen avulla keittiöön voidaan lisätä kätevästi esimerkiksi työskentely- ja säilytystilaa.

Keittiösaareke on monipuolinen ja toiminnallinen lisä keittiöön. Keittiösaarekkeen hyödyt riippuvat kuitenkin tilan koosta ja toiminnallisista tarpeista. On tärkeää suunnitella keittiösaarekkeen sijoittelu ja koko huolellisesti, jotta se sopii saumattomasti keittiön kokonaisuuteen ja vastaa käyttäjän tarpeisiin.

Saareke toimii luontevana tilanjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailuhuoneen tai keittiön ja olohuoneen välissä. Saarekkeesta saa toiminnoiltaan monipuolisen sijoittamalla siihen esimerkiksi kodinkoneita, vesipisteen tai ruokailupaikan.

Koska saareke sijoitetaan usein keskelle keittiötä, se toimii erinomaisena laskutilana. Saareke mahdollistaa myös mukavat leivonta- ja kokkailuhetket isommallakin porukalla, kun useamman henkilön on mahdollista työskennellä vastakkain.

Saarekkeeseen voidaan sijoittaa monipuolisesti myös säilytystiloja, jolloin esimerkiksi keittiön yläkaapeista voi olla mahdollista luopua tai niiden tilalle voidaan laittaa avohyllyjä. Laatikoiden ja kaappien käytännöllisen säilytyskapasiteetin voi maksimoida mm. erilaisten tilanjakajien, lokerikkojen ja astiakarusellien avulla.

IDEA: Voit jatkaa keittiötasoa kaapistojen sivua pitkin lattiaan asti. Esimerkiksi modernissa saarekkeessa upea kivitaso on todellinen katseenvangitsija.
IDEA: Voit jatkaa keittiötasoa kaapistojen sivua pitkin lattiaan asti. Esimerkiksi modernissa saarekkeessa upea kivitaso on todellinen katseenvangitsija.

Tee harkittuja, mielenkiintoisia valintoja

>>> Muista käytännöllisyys!

Saarekkeen ei välttämättä tarvitse olla samanvärinen keittiön muiden kaappien kanssa. Keittiö saa vaihtelua, kun tuot tilaan uuden värin. Jos kuitenkin haluat säilyttää yhtenäisen värimaailman, voit kokeilla lisätä saarekkeeseen esimerkiksi avohyllyn rikkomaan monotonista vaikutelmaa. Hylly on erinomainen paikka keittokirjoille, koriste-esineille tai näyttäville astioille – kaikkea kaunista ei tarvitse piilottaa ovien taakse.

Saarekkeeseen saa vaihtelua myös tekemällä siitä monitasoisen. Mikäli haluat saarekkeeseen ruokailutilaa, kokeile korottaa siihen varattu alue korkeammalle ja etsiä pariksi mieleisesi baarituolit. Toinen vaihtoehto on laskea ruokailualuetta alemmas, jolloin voit hyödyntää tilassa normaaleja tuoleja.

Mitoita saareke omiin tarpeisiisi ja keittiön kokoon nähden sopivaksi. Jos keittiö on pieni, kannattaa harkita tarkkaan, onko saareke käytännöllisyyden kannalta paras ratkaisu. Saarekkeen ja kaapistojen väliin pitäisi jättää tilaa vähintään 120 cm. Kuvassa Parma Hedy-keittiö.
Mitoita saareke omiin tarpeisiisi ja keittiön kokoon nähden sopivaksi. Jos keittiö on pieni, kannattaa harkita tarkkaan, onko saareke käytännöllisyyden kannalta paras ratkaisu. Saarekkeen ja kaapistojen väliin pitäisi jättää tilaa vähintään 120 cm. Kuvassa Parma Hedy-keittiö.

Täydellinen keittiösaareke hurmaa sekä toimivuudellaan että ulkonäöllään. Käytännöllisyyden vuoksi pistokkeiden sijoittaminen saarekkeeseen on usein järkevää. Saarekkeen siistiä ja yhtenäistä yleisilmettä ei tarvitse silti rikkoa, vaan pistorasiat on mahdollista naamioida ja upottaa vaikkapa saarekkeen tasoon.

Nykyaikaiset kodinkoneet myös tarjoavat laajentuneita mahdollisuuksia kodinkoneiden sijoittamiseen. Esimerkiksi liesitasoon integroidun liesituulettimen ansiosta keittopiste voidaan sijoittaa saarekkeeseen ilman, että sen ylle tarvitsee laittaa suurikokoista näköestettä.

Lue myös:Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Näyttävä valaisin kruunaa saarekkeen

>>> Viimeistele kokonaisuus kauniilla yksityiskohdilla!

Suuri roikkuva valaisin on toisinaan hankala sijoittaa kotiin luontevasti, mutta saarekkeen yllä se voi olla täydellinen. Näyttävä valaisin on parhaimmillaan kuin taideteos, joka pääsee kodissa oikeuksiinsa keskeisellä sijainnilla saarekkeen päällä.

Kannattaa kuitenkin varmistaa, että valaistus on omiin tarpeisiin sopiva, sillä riippuvat valot eivät valaise tilaa yhtä laajalta alueelta kuin kattopintaan asennettut. Malliltaan pitkä keittiösaareke pääsee parrasvaloihin, kun ripustat useamman samanlaisen valaisimen vierekkäin.

Lue myös: Ei enää hämärässä kokkailua – laita keittiön valaistus kerralla kuntoon

Pitkään saarekkeeseen sopii useampi samanlainen valaisin.
Pitkään saarekkeeseen sopii useampi samanlainen valaisin.

Millainen saareke sopisi sinun keittiöösi parhaiten?

>>> Varaa ilmainen suunnitteluaika!

Kaipaatko keittiösuunnittelussa ammattilaisen apua? Voit varata ilmaisen suunnitteluajan Parma-keittiöasiantuntijalle.

Info

Info

Tiesitkö?

Keittiöunelmasi voi toteutua nopeasti – Parma-keittiö voidaan toimittaa sinulle jopa 14 arkipäivän kuluessa!

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton