• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse -ponttoonilaituri - ohjeet laiturin tekoon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.07.2019
20076_5481.jpg

Tee se itse -laituri on valmis ja odottaa kiinnitystä rantaan.

Tee se itse -laiturin rakentaminen on nopeaa ja helppoa, kunhan vain vasara pysyy kädessä. Ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta tee se itse -mieheltä laiturin teko vie aikaa parin päivän verran. Alla olevilla ohjeilla valmistuu kelpo ponttoonilaituri, jolla on mukava viettää kesäpäiviä.

Meren- ja järvenrantatonteilla on olennaista, että käytössä on kunnon laituri. Laiturityypin valintaan vaikuttaa rannan jyrkkyys ja veden syvyys sekä tietysti myös käyttötarkoitus. Ponttoonilaituri on siitä kätevä, että se soveltuu useimpiin rantoihin ja käyttötarkoituksiin.


Laiturin rakentaminen vie vain parin päivän verran aikaa ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta Tee Se Itse -mieheltä. Seuraavassa ohjeet ja tarvikeluettelo.

Katso Rakentaja.fi TV:Tee se itse -laiturin rakentaminen

Katso Rakentaja.fi TV:Laiturin asennus rantaan

Laiturin mittapiirros...

20076_5421.jpg
http://www.rakentaja.fi/artikkelit/1625/laiturin+mittapiirros.htm

Tee se itse -laiturin tarvikeluettelo

Tarvikeluettelosta näet kaikki laituriin tarvittavat tarvikkeet ja määrät.

20076_5482.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_17001.jpg
Fenestran asennusnäytös
Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna-asennus on. Saat myös tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä! Samalla saat asiantuntijoiltamme hyödyllisiä vinkkejä.
20202_62765.jpg
Luonnon lumoa kylpyhuoneeseen - katso kuvat!
Suomalaisissa vapaa-ajan kodeissa luonto on usein vahvasti läsnä. Vaikka yhä useampi haluaa vapaa-ajan asuntoonsakin täydet nykyajan mukavuudet, kuten sähkön, juoksevan veden ja sisä-WC:n, ympäröivä luonto on tärkeä paikka rentoutumiselle hektisen arjen vastapainona.Samaa rauhoittavaa harmoniaa voi omilla valinnoillaan tuoda myös sisätiloihin, kun esimerkiksi kylpyhuoneen remontointi tulee ajankohtaiseksi. Luonnon inspiraatio heijastuu kylpyhuoneeseen esimerkiksi vaaleaan värimaailman sekä luonnonläheisten ja ekologisten materiaalien kautta.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Aloituskokouslainsäädäntöä
Antaessaan tiedotetta Rakentamismääräyskokoelman A2, UUDET MÄÄRÄYKSET RAKENNUSTEN SUUNNITTELIJOILLE JA SUUNNITELMILLE julkaisemisesta, Ympäristöministeriö toteaa mm.
20156_43698.jpg
Uudistunut Oras Optima Katso video!
Etäkäytettävä Smart Bidetta ei kaipaa enää pesuallashanan avaamista, vaan se toimii suoraan käsisuihkun painikkeesta. Näin käsisuihku voidaan asentaa etäälle itse pesuallashanasta. Tämä on erittäin iso etu varsinkin wc-tiloissa, joissa hana ja pesuallas eivät ole wc-istuimen välittömässä läheisyydessä. Älykäs Bidetta on turvallinen valinta, sillä hanan tarkka termostaattinen ohjausyksikkö antaa juuri sellaista vettä kuin haluat ja pitää veden tasalämpöisenä pesun aikana.Hanan toiminta on yksinkertaista: ottaessasi Smart Bidetta -käsisuihkun seinäkiinnikkeestä, vesi alkaa virrata automaattisesti hanasta. Kun sen jälkeen painat käsisuihkun painikkeesta, veden tulo siirtyy käsisuihkuun. Käytön jälkeen laitat käsisuihkun taas takaisin seinäpidikkeeseen ja hana sulkeutuu automaattisesti. Voiko henkilökohtaisen hygienian hoitaminen olla enää helpompaa?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi
Toimenpiteet:Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.Vastuuhenkilöt:Isännöitsijä tai huollon johtajaDokumentit:Huolto-organisaatioHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton