• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse - Laatikko

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_699.jpg
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.

Hapenottopenkki:


Tarvikkeet ( n. 800x500mm):

10-12 kpl 800 mm paneelin pätkiä


10-12 kpl 500 mm paneelin pätkiä


4 kpl 50x50 pystytukia, korkeus n. 430 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 670 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 370 mm


laudanpätkiä vinotueksi


pohja: paneeli, lautaa, levyä…..


Kansi:


6-7 kpl 800 mm paneelin pätkiä

Innolla nikkaroimaan:

Katkaise tarvittavat paneelin pätkät ja aloita penkin kokoaminen osasta A . "Aja" ylimmäisestä paneelista urospontti pois. Tee kuviosahalla kuvan mukainen "koverrus". Naulaa esim. viimeistelynaulaimella paneelit kiinni pystytukiin (50x50). Kiinnitä myös alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten sekä vinositeet. Tee näitä osia 2 kpl. Kun osat A:t ovat valmiita, aloita osan B tekeminen. Helpoin tapa on koota osa B erikseen kasaan (esim. lautojen varaan) ja kiinnittää vasta sitten sen kiinni osiin A. Tai voit paneloida penkin päätyä molempiin A osiin samanaikaisesti. Muista kiinnittää alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten. Muista tarkistaa penkin ristimitat!

200611_700.jpg

Kansi:

Kannen koko riippuu valmiin penkin koosta! Ota penkistä mitat ja tee kansi saamiesi mittojen mukaan. Laita myös kanteen tuet kuvan mukaisesti esim. laudasta (tukien paksuus tulevan painokuorman mukaan). Ruuvaa tukilaudat alhaalta päin, kuitenkin varoen etteivät ruuvit tule kannen läpi (inhottava istua).

200611_701.jpg

Viimeistely:

200611_702.jpg

Laatikon kanteen kannattaa laittaa salvat ja saranat, varsinkin lapsiperheessä.
Pinta voidaan jättää "luonnolliseksi" , käsitellä maalilla tai erilaisilla kuultomaaleilla, maalata koristeita ym.

Käyttökohteet:
Paneelista tehtyä laatikkoa voi hyödyntää monella eri tapaa: eteiseen penkiksi, jolloin saadaan säilytystilaa esim kengille, talvivarusteille,lastenhuoneeseen säilytyslaatikoksi tai jopa terassille grillitarvikkeiden säilytykseen (voidaan tehdä myös ulkovuorauspaneelista)!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20157_44133.jpg
Asuntomessukeittiöistä ideat omaan kotiin
Nyt on hyvä tilaisuus hakea tuoreimmat ja viimeisimmät ideat omaan keittiöön. Asuntomessuilla on esittelyssä yli 40 erilaista keittiöratkaisua, joista varmasti löytyy mielenkiintoista uutuutta ja ratkaisua omaan keittiöön. Tässä esittelyssä nyt muutaman Asuntomessukohteen keittiöt.
20096_17439.jpg
Nykyaikaista ilmanvaihtoa
Ilmanvaihdon uusiminen on useassa tapauksessa eniten jokapäiväisen asumisen mukavuutta parantava yksittäinen tekijä vanhassa talossa. Nykyaikaisella Valloxin lämmön talteenotolla varustetulla tulo-/poisto -ilmanvaihdolla varmistetaan saneerattavassa rakennuksessa kaksi keskeistä asiaa: riittävän sisäilman vaihtuvuus ja kosteudenpoisto, jonka puute erityisesti vanhoissa painovoimaiseen ilmanvaihtoon perustuvissa taloissa on vakava uhka niin asukkaiden kuin rakenteiden terveydelle.
20161_45129.jpg
Laske paljonko säästät lisäeristämällä talosi seinä- ja kattorakenteet
Laske paljonko säästät lisäeristämällä seinä- ja kattorakenteet ISOVERin turvallisilla ratkaisuilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja.Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys jne.). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan. Näistä syistä johtuen ISOVER ei voi ottaa vastuuta todellisista kustannussäästöistä verrattuna laskurin esittämiin säästöihin.Helppokäyttöinen sovellus toimii iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Lataa puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta alla olevan linkin kautta tai etsi sovellus hakusanalla "energiansäästölaskuri"Lataa sovellus puhelimeesi tai tablettiisi täältä
20221_74428.jpg
Akustiikkasuunnittelu olennaisessa roolissa puurakennuskohteissa
Rakennus rakennetaan käyttäjää varten ja asuinympäristön akustinen miellyttävyys lisää asumisen ja elämisen viihtyisyyttä. Kun melu ja liiat äänet voivat häiritä unta ja keskittymistä sekä aiheuttaa jopa terveyshaittoja, niin vastaavasti akustisesti miellyttävä ympäristö alentaa stressitasoja tutkitusti.Akustinen suunnittelu onkin tärkeää rakennuksen loppukäyttäjän kannalta. Rakentamisen lainsäädäntö asettaa myös tavoitteet ääneneristysvaatimuksille. Puurakennuskohteissa haasteita akustiikkasuunnitteluun tuovat erityisesti puun luontaiset ominaisuudet rakennusmateriaalina.
20194_57118.jpg
Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Harmoninen kylpyhuone hyvillä valinnoilla
Kylpyhuoneen yleisilme näyttää kulahtaneelta, laatat valittiin aikoinaan senhetkisen mieltymyksen mukaan. Olipa ihana idea! Nyt lähinnä naurattaa…Edessä on siis kylpyhuoneremontti, mutta nyt laatat ja kalusteet valitaan aikaa kestäviksi ja helppohoitoisiksi.
202011_67490.jpg
Vanhakin talo tarvitsee toimivaa ilmanvaihtoa
Kuntotarkastajalla ei ollut paljonkaan huomautettavaa hänen tarkastaessaan 120 vuotta vanhaa hirsitaloa, jota ostoaikeissa tutkimme. Yksi puute kuitenkin kiinnitti tarkastajankin huomion: ilmanvaihto. Korvausilmaventtiilit tulisi olla jokaisessa makuuhuoneessa sekä olohuoneessa – siis kaikissa niissä huoneissa, joissa ei ole poistoilmaventtiiliä. Nyt korvausilmaventtiileitä ei ollut lainkaan vaan ilmanvaihto oli järjestetty kuten vanhoissa taloissa usein: hallitsemattomasti lattianraoista tai ikkunanpuitteiden raosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton