• Etusivu
  • Energia

Oletko valmis? Tästä alkaa tarina kohti kestävää valmistusta ja kiertotaloutta

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 21.10.2024
1920 Keyvisual_02_horizontal_final ABB Saga-kalustesarja

Luonto ja ympäristö – niistä on pidettävä huolta. Huolenpito onnistuu tekemällä vastuullisia ja järkeviä valintoja arkielämässä. Tiesitkö, valitsemalla SAGA™-asennuskalustesarjan, olet mukana kirjoittamassa tarinaa uudelleen?

Pienillä yksityiskohdilla on iso merkitys

Arjen toimivuus, käytännöllisyys sekä helppous ovat tämän päivän avainsanoja. Myös tyylikkyys, selkeys sekä minimalistisuus miellyttävät monen sisustussilmää. ABB:n SAGA-kalustesarjan puhtaanvalkoiset tuotteet sopivatkin saumattomasti suomalaisten kotien tyyliin.

Hillitty muotoilu ja yhteensopivuus esimerkiksi ABB-free@homen ja KNX-järjestelmän kanssa antavat miellyttävän käyttökokemuksen myös perheen nuoremmalle väelle.

Mitä käyttäjä hankkimiltaan tuotteilta odottaa, on pitkäikäisyyttä ja lukuisia käyttövuosia kauniina sekä toimivana. Esimerkiksi auringonvalo saattaa vuosien saatossa kellastuttaa valkoisen muovipinnan jopa hieman likaisen näköiseksi. Tämä yllättävää kyllä vaikuttaa samalla myös siihen, miten muun ympäristön kokee.

Uudessa SAGAssa on otettu myös tämä huomioon parantamalla kalusteiden UV-suojausta entisestään. Nyt valkoinen pistorasia pysyy valkoisena auringonsäteistä huolimatta.

Mutta SAGA ei ole vain käytännöllinen kalustesarja kodin joka tilaan – SAGA tarjoaa myös muuta.

<p data-block-key="tqv3a">Käytännölliset ratkaisut toimivat arjessa.</p>
Käytännölliset ratkaisut toimivat arjessa.

Ympäristöetuja verrattuna perinteisiin sähköasennuskalusteisiin

SAGA on suunniteltu ympäristöä ja kestävää kehitystä ajatellen. SAGAn tarinan takana on periksiantamaton sitoutuminen haluun luoda jotain kestävää uudella tavalla. Kalustesarja on valmistettu biopohjaisesta raaka-aineesta. Tuotteista noin 75 % sisältää ISCC PLUS -sertifioitua biopohjaista raaka-ainetta – tämä tekee SAGAsta erinomaisen valinnan kuluttajille, jotka haluavat pitää huolta ympäristöstään ja huolehtia kierrätyksestä kun aika on.

Suomessa, ABB:n Porvoon Mission to ZeroTM -tehtaalla valmistettavat tuotteet ovat osaltaan tae pienemmästä ympäristökuormasta. Nettonollatuotannolla toimiva tehdas on tuotannossaan minimoinut ilmastopäästöt lisäten näin tuotteiden ekologista arvoa. Lisäksi paikallinen tuotanto vähentää myös hiilidioksidipäästöjä itsessään tuotteiden matkatessa tehtaalta eteenpäin vain lyhyen matkaa.

Syksyinen maisema, jossa menee pitkospuut.

Helppoa sekä turvallista asentamista

Kun asennus tehdään kyllin helpoksi, myös mahdollisten virheiden sekä riskien määrä pienenee. SAGA-sarjan tuotteet on suunniteltu siten, että ne helpottavat asentajien työtä ja parantavat tehokuutta samalla kuitenkin vähentäen itse työhön kuluvaa aikaa.

Pieniä lapsia ei ole unohdettu tässäkään kohtaa, sillä pistorasioiden runkoon integroidut lapsisuojat varmistavat turvallisuuden myös asennuksen aikana. Ja tuo aiemmin mainittu UV-suojaus – myös se lisää turvallisuutta, sillä tuotteiden käyttöikä on pidempi ja huollontarve pienempi.

<p data-block-key="miysx">Uudessa SAGAssa on huomioitu kalusteiden UV-suojausta entistä paremmin. Nyt valkoinen pistorasia pysyy valkoisena auringonsäteistä huolimatta.</p>
Uudessa SAGAssa on huomioitu kalusteiden UV-suojausta entistä paremmin. Nyt valkoinen pistorasia pysyy valkoisena auringonsäteistä huolimatta.
Info

Info

Kestävä, tyylikäs ja ekologinen SAGA

  • Soveltuu sekä remontti- että uudisrakentamiseen
  • Helppo asentaa
  • Ulkoasultaan ajaton
  • Yhdistettävissä kotiautomaatioon
  • Ympäristöystävällinen, kotimaista tuotantoa oleva ja biopohjaisista materiaaleista valmistettu
  • Tutustu SAGA™-tuotteisiin
ABB Oy
Energia
asuminen
huoneisto
sähkötarvikkeet
ekologisuus
ympäristö
koti
kalusteet
sisustus
sähkö
tuotetietous
älykoti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
urbaani kaupunkimaisema
Vedenkulutuksen mittaaminen muuttaa maailmaa
Vesitehokkuusyhtiö Smartvatten auttaa kiinteistöjä lisäämään ymmärrystä vedenkulutuksesta, säästämään satoja miljoonia litroja vettä ja suojelemaan sinistä planeettaamme.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton