• Etusivu
  • Rakentaminen

Tätä et ehkä tiennyt yritysluottokorteista – Uusi tulokas houkuttelee maksutapaedulla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.10.2023
20225_78328.jpg

Moni yritysluottokortti on suunnattu ennen kaikkea isommille yrityksille. Pienille yrityksille tarjontaa on ollut vähemmän. Qred aikoo paikata tämän puutteen.

Äskettäin Suomen markkinoille saapuneen Qred VISAn kehittämisessä on kuunneltu etenkin pienten yritysten tarpeita ja oppia on otettu myös kuluttajamarkkinoilta. Qredin perustajajäsen Thomas Jansson muistuttaa, että pienyrittäjä on samanaikaisesti myös tavallinen kuluttaja, joka arvostaa nopeutta ja helppoutta.

– Kuluttajille tarjottavien maksupalveluiden käyttö on usein yksinkertaista ja nopeaa. Yrityksille tarjottavat palvelut ovat tästä jäljessä, eikä niitä ole räätälöity pienyritysten todellisiin tarpeisiin. Tähän haasteeseen me olemme tarttuneet ja pyrkineet muuttamaan asian.

Vaivaton käyttö

Ensimmäinen askel yrittäjän arjen helpottamiseen on Qred VISA -luottokortin vaivaton käyttöönotto. Kortin tilaaminen on sujuvaa ja Qredin mobiilisovelluksella myös rinnakkaiskortin tilaaminen onnistuu nopeasti. Tärkeässä asemassa Qred Visan kehityksessä on ollut lisäksi helppokäyttöinen ja luotettava maksujen varmennus.

– Yrityskorteissa tässä ollaan vielä jäljessä kuluttajille suunnattuihin maksupalveluihin verrattuna. Me Qredillä olemme halunneet varmistaa, että myös yrittäjät saavat palvelun helposti käyttöön ja maksut toimivat. On tärkeää, että yrittäjä näkee kaikki tehdyt tapahtumat reaaliajassa ja saa tarvittavat ilmoitukset maksuista. Meillä tämä onnistuu ilman, että yrittäjän tarvitsee soittaa tai varata aikaa minnekään, Jansson kertoo.

Janssonin mukaan Qred Visan tarkoituksena ei ole korvata perinteisten pankkien maksukortteja, vaan tarjota yrittäjille niitä tukeva, ketterä yritysluottokortti.

Sujuvampaa arkea ilman lisäkustannuksia

Luottopalveluiden kysyntä pienyritysten keskuudessa on kasvanut nopeasti. Kasvavan kysynnän taustalla on muun muassa arjen yllättävien hankintojen sujuvoittaminen. Qred Visan käyttäjissä on myös monia sellaisia yrittäjiä, jotka hyödyntävät kortin mukanaan tuomaa puskuria yrityksensä kasvattamiseksi.

– Yrityksillä tilanteet muuttuvat, jolloin ei ole aina mahdollisuutta odotella, vaan tilaisuuksiin on tartuttava nopeasti, Jansson sanoo.

Yksi Qred Visan eduista yrittäjille perinteisten pankkien luottokortteihin verrattuna on ulkomaisissa valuutoissa tehdyistä ostoista veloitettava valuuttalisä.

– Valuuttalisästä voi kertyä verrattain iso rahamäärä. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun yritys ostaa säännöllisesti Google-mainontaa ja maksaa kunkin laskun yhteydessä 2–3 prosenttia ylimääräistä valuuttalisänä pankille. Meidän kortissamme valuuttalisä on nolla prosenttia, Jansson jatkaa.

Uusia ominaisuuksia tulossa pian

Qred Visan haltijalle tarjotaan 1 000–200 000 euron luottorajaa. Kortin luottorajalle voi hakea korotusta helposti Qredin sovelluksen kautta. Samassa paikassa yrittäjä voi asettaa myös ostorajoja rinnakkaiskorteille sekä lisätä uusia käyttäjiä ilman maksua. Monissa muissa korteissa kyseiset palvelut ovat lisämaksullisia.

Qred aikoo kehittää palvelua entisestään ja lisää Qred VISA -luottokortille uusia ominaisuuksia tasaiseen tahtiin. Kortin etuihin kuuluu muun muassa maksutapaetu, joka on monelle tutumpi kuluttajamarkkinoilta.

– Olemme tällä hetkellä ainoa toimija, joka tarjoaa prosentin hyvityksen kaikista kortilla tehdyistä ostoksista, Jansson kertoo.

Myös muita uusia ominaisuuksia on luvassa lähitulevaisuudessa. Yksi niistä on Qredin äskettäin Ruotsin markkinoilla lanseeraama mahdollisuus ostolaskujen maksamiseen yksinkertaisesti Qredin sovelluksessa.

– Pienyritykset eivät usein voi neuvotella maksuajoista suurempien yritysten kanssa. Mahdollisuus ostolaskujen osiin pilkkomiseen helpottaa yrittäjän elämää kuitenkin merkittävästi. Tähän pienyrittäjillä ei ole aikaisemmin ollut tarjolla ratkaisuja. Kyseinen ominaisuus on tulossa Suomen markkinoille kesän aikana, Jansson lupaa.

Rakentaminen
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202112_74278.jpg
Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele podcast lapsi­perheen taloprojektista
Janina Hannukainen perheineen päätti toteuttaa haaveensa omakotitalosta. Projekti on pitänyt sisällään paljon vaiheita, oppeja ja yllätyksiä.Taloprojekti on kestänyt vähintäänkin melkein vuoden ajan nuorenparin ajatuksissa. Joulun lähestyessä ollaan jo hyvässä vauhdissa ja omakotitalon runko saatiin pystyyn ennen vuoden vaihtumista.Uusimmassa podcast-jaksossa kuulemme, miltä oman kodin rakentamisen prosessi näyttää tulevan asukkaan näkökulmasta.Kuuntele jakso alta tai yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastit ja StitcherPodcast on tallennettu 2021 vko 50.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
20222_76835.jpg
Haaveiletko töistä rakennusalalla? Tutustu rekrykoulutukseen
Pula rakennusalan osaavista tekijöistä jarruttaa jo alan yritysten kasvua. Yhdeltä puuttuu maalareita, toiselta kattoasentajia tai maarakentajia. Rekrykoulutus on tehokas tapa löytää uusia tekijöitä. Siitä on hyötyä sekä yritykselle että opiskelijalle itselleen.
201910_60281.jpg
Ilmastoystävällinen rakentaminen vaatii nopeita toimia
Rakennukset ja rakentaminen kuluttavat puolet maapallon luonnonvaroista ja noin 40 prosenttia energiasta. Ne aiheuttavat noin kolmanneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä väestönkasvun, kaupungistumisen ja merenpinnan nousun kasvattaessa rakentamisen tarpeita entisestään. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vetosi New Yorkissa YK:n kestävän kehityksen kokouksen yhteydessä rakennusalaan vähähiilisen rakentamisen vauhdittamiseksi.
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
51_P_28939.jpg
Kiinteistöalalle uusi energiatehokkuussopimus
10.12.2009 allekirjoitettiin uusi Kiinteistöalan energiatehokkuussopimus 2010-2016, jonka tarkoituksena on vähentää rakennusten energian kulutusta ja päästöjä. Puitesopimuksen allekirjoittivat ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. Vuoden 2010 alusta astuu voimaan myös vuokra-asunto-yhteisöjen toimenpideohjelma, johon sitoutuu ensivaiheessa yhdeksän toimijaa."Uusi sopimus on hieno osoitus energiatehokkuuden parantamisen eteen tehtävästä pitkäjänteisestä ja systemaattisesta työstä. Energiatehokkuussopimuksessa ministeriöt ja ammattimaiset kiinteistönomistajat sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja toimiin energiatehokkuuden edistämiseksi", asuntoministeri Jan Vapaavuori toteaa. Ensimmäinen kiinteistöalan energiatehokkuussopimukseen liittyvä toimenpideohjelma on tehty vuokra-asuntoyhteisöille. Siihen liittyivät tänään Asuntosäätiö, Espoonkruunu, Helsingin kaupungin asuinkiinteistöyhtiöt, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS, Mikalo Oy, SATO, Suomen Asumisoikeus, VAV ja VVO. Seuraavaksi selvitetään mahdollisuutta kehittää toimenpideohjelma toimitiloille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton