• Etusivu
  • Sisustus

Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot unelmiesi kylpyhuoneen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Julkaistu 25.05.2023Päivitetty 08.06.2023
20235_81864.jpg

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?

Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.

Mieti ennen kylpyhuoneremonttia

Mitä haluat saavuttaa remontilla? Mieti tarpeitasi ja toiveitasi kylpyhuoneen suhteen, kuten uudet laatat, kalusteet, putkistot tai valaistukset. Laadi selkeä suunnitelma ja budjetti, jotta tiedät, mitä odottaa ja kuinka paljon aiot sijoittaa remonttiin.

Pidä kiinni budjetista, jonka olet asettanut remonttia varten. Tee huolellinen kustannusarvio, joka sisältää kaikki materiaalit, työkustannukset ja mahdolliset lisäkustannukset. Muista myös varata hieman ylimääräistä rahaa odottamattomiin kuluihin tai muutoksiin suunnitelmissa. Yleisesti käytetään noin 15–20 prosentin lisäystä, kattamaan lisäkuluja.

Mieti remontin suunnittelussa sekä kylpyhuoneen käytännöllisyyttä että ulkonäköä. Huomioi tilan toimivuus ja ergonomia sekä valitse esteettisesti miellyttävät ja kestävät ratkaisut.

Mitä tarvitset kylpyhuoneessasi?

Mieti, miten käytätte kylpyhuonetta ja mitä siellä tarvitsette tai aiotte sijoittaa sinne. Pitääkö pyykinpesukoneelle löytää paikka? Haluatteko myös kylpyammeen? Löytyykö tilaa erilliselle WC:lle? Jos ei, mieti pystytkö erottamaan tilan pesuhuoneesta väliseinällä.

Helppo aloitus on jakaa kylpyhuone kolmeen alueeseen tarpeiden mukaan: suihku, wc ja kauneudenhoito. Mittaa alue ja suunnittele, mihin kohtaan huonetta eri toiminnot sijoitat.

Kurkista euroviisuvoittaja Måns Zelmerlöwin unelmien kylpyhuoneeseen >>

– Talossamme vierailleet ystävät ovat antaneet kehuja kylpyhuoneesta, jossa on sekä suihku että kylpyamme. Rajoitetusta pinta-alastaan huolimatta se on erittäin tilava ja hyvin suunniteltu, tarjoten houkuttelevan kylpyläympäristön.
Måns Zelmerlöw
20235_81865.jpg

Mille kaikelle tarvitset tilaa?

Kylpyhuoneessa tilaa tarvitaan yllättävän monelle toiminnolle. Tuleeko kylpyhuoneeseen pyykkikone? Pitääkö vauvan vaipat vaihtaa kylpyhuoneessa? Säilytätkö koko perheen likaisia pyykkejä täällä? Pidätkö riittävän määrän puhtaita pyyhkeitä kylppärissä vieraiden varalta?

Tarvitsetko tilaa erilliselle suihkutilalle? Suuremmassa perheessä ei tarvitsisi odotella oven takana, jos joku on kylpyhuoneessa muulla asialla. Nuorillakin saattaa olla tapana ottaa pitkiäkin suihkuja.

Info

Info

Ota avuksesi Gustavsbergin helppokäyttöinen suunnittelutyökalu visualisoimaan tulevan kylpyhuoneesi ilmeen.

Onko kylpyhuoneen valaistus kunnossa?

Kylpyhuone on paikka, jossa tarvitsemme sekä toimivaa että miellyttävää valaistusta. Hyvin suunniteltu valaistus luo kylpyhuoneeseen oikean tunnelman ja tarjoaa riittävästi valoa päivittäisiin toimintoihin, kuten meikkaamiseen, parranajoon ja suihkussa käymiseen. Turvallisuus, toimivuus, tunnelma ja energiatehokkuus ovat keskeisiä näkökulmia, joita tulisi huomioida.

Kylpyhuoneessa on tärkeää valita valaisimet ja lamput, jotka ovat turvallisia ja kosteuden kestäviä. Valitse IP-luokitellut valaisimet, jotka ovat suunniteltu erityisesti kosteisiin tiloihin. Varmista myös, että valaisimien asennus ja sähköliitännät tehdään asianmukaisesti ja ammattitaitoisesti.
Esimerkkejä IP-luokituksesta

  • IP21 = Suojattu pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  • IP44 = Suojattu roiskuvalta vedeltä
  • IP65 = Suojattu joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  • IP68 = Kestää pysyvän upotuksen veteen (uima-altaat).

Kylpyhuoneessa voi olla myös tunnelmavalaistusta, joka luo rentouttavan ja viihtyisän ilmapiirin. Tähän tarkoitukseen voit käyttää himmennettäviä valaisimia tai epäsuoraa valaistusta, kuten upotettuja valoja kattoon tai seinään. Tunnelmavalaistus voi parantaa kylpyhuoneen viihtyisyyttä erityisesti rentoutumishetkinä kylvyssä tai suihkussa.

Suihku vai kylpyamme tai molemmat?

Suihku tai kylpyamme kylpyhuoneeseen on usein henkilökohtainen mieltymys ja riippuu tilan käytöstä sekä yksilön tarpeista ja tottumuksista. On kuitenkin hyvä harkita erilaisia tekijöitä ennen päätöksen tekemistä. Tässä on joitakin näkökulmia, jotka voivat auttaa päätöksenteossa.

  • Mieti, miten aiot käyttää kylpyhuonetta. Jos pidät nopeista ja käytännöllisistä suihkuista päivittäin, suihku on parempi vaihtoehto.
  • Arvioi kylpyhuoneen tilaa. Jos tila on rajoitettu, suihku on käytännöllisempi vaihtoehto, koska se vie vähemmän tilaa kuin kylpyamme. Kylpyamme on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on tilaa ja haluat luoda kylpyhuoneeseen kylpylämäisen tunnelman.
  • Jos sinulla on pieniä lapsia, suihku voi olla käytännöllisempi ja turvallisempi.
  • Jos tila ja budjetti sallivat, voit harkita molempien vaihtoehtojen asentamista kylpyhuoneeseen. Tällöin voit nauttia suihkusta nopeaa virkistystä varten ja kylpyammeesta rentoutumista varten.
20235_81866.jpg

On tärkeää harkita myös muita seikkoja, kuten kylpyhuoneen budjetti, asennuksen helppous ja ylläpidon vaatimukset. Muista myös konsultoida ammattilaisia ja ottaa huomioon kylpyhuoneen kokonaisvaltainen suunnittelu ja sisustus.

8 asiaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi kylpyammetta >>

Mikä on sopiva väri pesuhuoneelle?

Kysymys, johon ei ole helppo vastata ja jonka vastaus riippuu esimerkiksi henkilökohtaisista mieltymyksistä, tilan koosta, valon määrästä ja halutusta ilmeestä. Alla muutamia vinkkejä väreistä.

Valkoinen on perinteinen ja suosittu valinta pesu- ja kylpyhuoneissa. Se luo puhtaan ja raikkaan ilmeen, heijastaa valoa ja tekee tilasta avaramman. Valkoinen väri antaa myös mahdollisuuden leikitellä muiden värien ja tekstuurien kanssa, kuten laattojen, tekstiilien ja koriste-esineiden avulla.

Harmaa on ajaton ja tyylikäs valinta kylpyhuoneisiin. Se voi olla vaalea tai tummempi sävy riippuen halutusta ilmeestä. Harmaa luo rauhallisen ja elegantin tunnelman, ja se sopii hyvin moderniin sekä skandinaaviseen sisustustyyliin.

Beige tai hiekan sävyt ovat pehmeitä ja lämpimiä värejä, jotka luovat kodikkaan ilmapiirin kylpyhuoneeseen. Ne sopivat erityisen hyvin luonnonläheiseen tai maanläheiseen sisustustyyliin ja tuovat luonnollista harmoniaa tilaan.

20235_81867.jpg
20235_81868.jpg

Sininen väri liitetään usein veteen ja rauhoittavaan tunnelmaan, mikä tekee siitä sopivan valinnan kylpyhuoneisiin. Vaaleansininen tai turkoosi sävy voi luoda virkistävän ja rentouttavan tunnelman, kun taas tummempi sininen voi luoda syvyyttä ja dramaattisuutta.

Vihreä on luonnonväri, joka voi tuoda raikkautta ja eloisuutta kylpyhuonetilaan. Vaaleanvihreä sävy voi luoda energisen ja piristävän tunnelman, kun taas tummempi vihreä sävy taas tuo syvyyttä ja luonnonläheisyyttä.

On tärkeää harkita myös valon määrää ja tilan kokoa, sillä vaaleat värit heijastavat valoa ja saavat tilan näyttämään suuremmalta, kun taas tummat värit voivat tehdä tilasta ahtaamman. Lisäksi voit leikitellä eri värien ja sävyjen yhdistelmillä luodaksesi haluamasi ilmeen ja tunnelman kylpyhuoneeseen.

Mitä tehdä ilmastoinnille ja viemärille?

Minne haluat sijoittaa viemärin? Aiotko saneerauskohteessa siirtää viemärin keskeltä lattiaa seinän viereen? Voit myös saada seinään asennetavat posliinituotteet, vaikka sinulla olisi lattiaviemäröinti entuudestaan.

Suunnittele ilmastointi huolella. Muista, että kylpyhuoneen yhteydessä oleva sauna tarvitsee saunalle soveltuvan ilmastointiratkaisun.

Näin vältät vesivahingot >>

Info

Info

Villeroy & Boch Gustavsberg auttaa kylpyhuoneesi remontissa

Kylpyhuoneremontti voi tuoda merkittävän parannuksen kodin arkeen ja asumismukavuuteen, mutta sen toteuttamiseen on hyvä valmistautua huolellisesti. Seuraa ammattilaisten neuvoja ja ole aktiivisesti mukana remontin suunnittelussa ja toteutuksessa, jotta lopputulos vastaa odotuksiasi ja tarpeitasi.

Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Sisustus
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80965.jpg
Vinkit ylellisen kylpyhuoneen suunnitteluun
Kuka tahansa kaipaa ylellisyyttä kylpyhuoneeseen. Ylellisen kylpyhuoneen tunnelma on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Vastaus löytyy korkealaatuisista materiaaleista, fiksuista ratkaisuista ja aikaa kestävästä muotoilusta. Tästä artikkelista löydät vinkit oman luksuskylpyhuoneesi luomiseen.
20233_81163.jpg
Uskoisitko? Hanojen vaihto maksaa itsensä takaisin nopeammin kuin ikkunoiden vaihto
Ympäristön kannalta ei ole samantekevää, miten peset kädet tai tiskaat astiat. Eniten energia kuluttavat keittiö- ja suihkuhanat. Siksi jokaisella suihku- tai käsitiskikerralla voidaan myös tuhlata tai säästää. Hanojen vaihtaminen energiatehokkaisiin vaihtoehtoihin on helppo ja nopea tapa parantaa kylpyhuoneen, keittiön ja koko kodin ekologista kestävyyttä.Tiesitkö, että lämmin käyttövesi muodostaa vähintään 20 % tavallisen omakotitalon energiakuluista? Hanojen vaihtaminen energiatehokkaampiin voi maksaa itsensä takaisin nopeammin, kuin esimerkiksi ikkunoiden vaihto.
20237_82556.jpg
Upeita yksityiskohtia asuntomessujen Lilla Hyggessä sekä Villa Havetissa
Tämän vuoden Asuntomessut järjestettiin merellisissä maisemissa Loviisassa. Messualue sijaitsee vain kivenheiton päässä 1700-luvulla perustetun puutalokaupungin keskustasta. Asuntomessut tarjosivat kerrassaan unohtumattomia kokemuksen jokaisessa messukohteessa, eikä vähiten siksi, että kaikissa kodeissa on välitön näkymä merelle ja toinen toistaan hienompia yksityiskohtia, värimaailmoja ja tyylisuuntia.Tule mukaan kurkistamaan vielä kahteen kohteeseen!
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20176_49462.jpg
Nopea kylpyhuoneremontti
Märkätilojen remontointi mielletään usein työlääksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Kylpyhuoneen uusiminen vaati toki aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa nopeasti ja laadukkaasti. KiiltoPro pikamärkätilajärjestelmä perustuu materiaalikerrosten nopeisiin asennus- ja kuivumisaikoihin, jolloin seuraava työvaihe voidaan aloittaa aikaisemmin. Pikatuotteilla saavutettava aikasäästö on päiviä ja parhaimmillaan jopa viikkoja.Katso KiiltoPro Pikamär­kätilajär­jestelmän tuotteet
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton