• Etusivu
 • LVI

Paljonko säästäisit vedenkulutusta säätämällä? – Kokeile energialaskuria

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Päivitetty 14.03.2024
20233_81163.jpg

Ympäristön kannalta ei ole samantekevää, miten peset kädet tai tiskaat astiat. Eniten energia kuluttavat keittiö- ja suihkuhanat. Siksi jokaisella suihku- tai käsitiskikerralla voidaan myös tuhlata tai säästää. Hanojen vaihtaminen energiatehokkaisiin vaihtoehtoihin on helppo ja nopea tapa parantaa kylpyhuoneen, keittiön ja koko kodin ekologista kestävyyttä.

Tiesitkö, että lämmin käyttövesi muodostaa vähintään 20 % tavallisen omakotitalon energiakuluista? Hanojen vaihtaminen energiatehokkaampiin voi maksaa itsensä takaisin nopeammin, kuin esimerkiksi ikkunoiden vaihto.

Paljonko säästät vaihtamalla hanat?

Villeroy & Boch Gustavsbergin energialaskurilla sinun on helppo laskea, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla hanoja ja wc-istuimen, mutta nämä esimerkit ovat myös paljonpuhuvia:

 • Vaihtamalla kaikki hanansa E-energialuokasta A-energialuokkaan kotitalous voi saavuttaa lämpimän veden aiheuttamassa energiankulutuksessaan yli 35 prosentin säästöt.
 • Neljän hengen omakotitalossa kyse on ainakin 1 680 kWh:sta vuodessa.
 • Vastaava muutos 40 asunnon kiinteistössä tuottaa säästöä 61 600 kWh vuodessa.
 • Sähköauto kuluttaa noin 2 kWh. Yllä kuvatun mukainen vanhojen hanojen uusiminen voi antaa 8 400 ilmaista ajokilometriä sähköautolla. (Lähde: Vattenfall)

Energialaskuri kertoo säästöt

Villeroy & Boch Gustavsbergin energialaskurin avulla saat helposti selville, miten paljon voit pienentää energiakulujasi, vedenkulutustasi ja hiilidioksidipäästöjäsi.

Koska moni asia vaikuttaa energiankulutukseesi kotona, on laskurissa otettu nämä asiat huomioon. Laskurista voit valita joko omakotitalon tai huoneiston, talouden lämmitysmuodon ja millaiset vesikalusteet kotoasi löytyy tällä hetkellä. Laskuri näyttää mahdolliset säästöt, kun vaihdat valitsemiisi vesikalusteisiin.

Laskuri näyttää myös, kuinka paljon vähemmän tuotat CO2-päästöjä vuodessa. Villeroy &Boch Gustavsberg panostaa suuresti ympäristöasioihin. Kun rakennat tai remontoit kylpyhuonetta, muista ajatella myös maapalloa. Villeroy & Boch Gustavsberg on kylpyhuoneratkaisujen edelläkävijä, jonka tuotteilla voit omassa pesuhuoneessasi pienentää ympäristökuormaa.

Nautic-sarja tuo älyä vesikalusteisiin

Nautic on Villeroy & Boch Gustavsbergin hanasarja, jossa on runsaasti älykkäitä toimintoja, jotka tekevät hanoista turvallisia, vettä säästäviä ja ympäristöystävällisiä. Upea klassinen muotoilu sopii kaikkialle ja kaikille. Nautic-sarjaa kuvaillaan Villeroy & Boch Gustavsbergin kaikkien aikojen kestävimmäksi.

Nautic-sarja tarjoaa ajattomia ja fiksuja keittiöitä ja kylpyhuoneita.

 • Uusi Nautic on kaunis ja helppokäyttöinen.
 • Muotoilu on pohjoismaisen ajatonta, mikä osaltaan pidentää hanan käyttöikää ja esteettistä kestävyyttä.
 • Markkinan energiatehokkain keittiö- ja pesuallashana
 • Keittiöhanasta on saatavana kaksi mallia korkealla ja yksi matalalla juoksuputkella.
 • Pesuallashana on saatavana pitkällä juoksuputkella, käsisuihkulla ja pesukoneventtiilillä.
 • Kaikki osat on valmistettu elintarvikkeille hyväksytyistä materiaaleista.

Toisin sanoen valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva hana.

20233_81165.jpg
20233_81164.jpg

Uusi Nautic täyttää kaikki vaatimukset koskien laatua, toiminnallisuutta, materiaalia, pakkausten kierrätettävyyttä, veden- ja energiansäästöä sekä esteettömyyttä. Smart Inside -konseptin ansiosta hanan älykkäät toiminnot voidaan mukauttaa ja päivittää tulevaisuuden vaatimuksiin sopiviksi.

Patentoitu pika-asennusmutteri säästää sekä aikaa, rahaa että selkäsärkyä. Sekoitin kiinnitetään pikakiinnitysmutterilla, joka työnnetään ylös pysäytysasentoon ja kiristetään sitten. Asentaja saa paremman ergonomian ja asennusaika lyhenee vähintään 30 sekuntia. Se voi kuulostaa vaatimattomalta, mutta koko projektin kohdalla ero on havaittavissa sekä ajansäästössä että takapäässä.

Info

Info

Villeroy & Boch Gustavsberg Nautic-sarja

Nautic-mallisto sisältää kaiken tarvittavan:

 • keittiöhanat
 • pesuallashanat
 • pesualtaat
 • wc-kalusteet
 • ammehanat
 • suihkuhanat
 • bideehanat

20233_81166.jpg
Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
LVI
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80965.jpg
Vinkit ylellisen kylpyhuoneen suunnitteluun
Kuka tahansa kaipaa ylellisyyttä kylpyhuoneeseen. Ylellisen kylpyhuoneen tunnelma on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Vastaus löytyy korkealaatuisista materiaaleista, fiksuista ratkaisuista ja aikaa kestävästä muotoilusta. Tästä artikkelista löydät vinkit oman luksuskylpyhuoneesi luomiseen.
20235_81864.jpg
Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot helposti unelmiesi kylpyhuoneen
Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.
20237_82556.jpg
Upeita yksityiskohtia asuntomessujen Lilla Hyggessä sekä Villa Havetissa
Tämän vuoden Asuntomessut järjestettiin merellisissä maisemissa Loviisassa. Messualue sijaitsee vain kivenheiton päässä 1700-luvulla perustetun puutalokaupungin keskustasta. Asuntomessut tarjosivat kerrassaan unohtumattomia kokemuksen jokaisessa messukohteessa, eikä vähiten siksi, että kaikissa kodeissa on välitön näkymä merelle ja toinen toistaan hienompia yksityiskohtia, värimaailmoja ja tyylisuuntia.Tule mukaan kurkistamaan vielä kahteen kohteeseen!
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton