• Etusivu
  • Rakentaminen

Suunnitteluryhmä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Suunnittelutehtävän käytännön läpivientiä varten on koottu suunnitteluryhmä.
Suunnitteluryhmän puheenjohtajana toimii tilaajan edustaja ja ryhmän muodostavat rakennuttajan ja käyttäjän edustajien lisäksi eri alojen erikoissuunnittelijat. Erikoissuunnittelijoita ovat esimerkiksi arkkitehti-, rakenne-, lvi- ja sähkö-suunnittelijat.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79616.jpg
Elämää Villa Sukassa osa 1 – Christel ja Jukka rakentavat unelmiensa ekotaloa
Christel Abborre ja Jukka Harmainen rakentavat unelmiensa ekokotia olkielementeistä ja savesta Inkoon Degerbyhyn. Ympäristöystävällisyys on heille tärkeää, sopivan täydellistä estetiikkaa unohtamatta. Vaikka taloprojekti on vielä kesken, näkee että talosta tulee Christelin ja Jukan näköinen koti ‒ täydellinen heille, monimuotoista ja eläväistä pihapiiriä myöten.
20086_11591.jpg
Kastelli vahvasti esillä
Porin loma-asuntomessuilla tarjontaa täydentää peräti neljä Kastelli-huvilaa, joista yksi on Eino Grönin rakennuttama Eikka-mökki. Kokonaisuutena esillä olevat messuhuvilat esittelevät mainiosti loma-asumisen uusia tuulia.
20088_12550.jpg
Lisää tilaa, viihtyisyyttä ja tyyliä
Lumon parvekelasitus on kätevä tapa tuoda lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelaseistaJätä yhteydenottopyyntö tästä!
20154_43200.jpg
Julkisivun lisälämmöneristys ja puuverhous
Tarvittavat materiaalit- rullamitta- vasara- pitkä vesivaaka- mattoveitsi ja/tai villaveitsi- akkukone- katkaisu- ja jiirisaha- maalisuti pohjamaalaukseenTyöohje sisältää puurunkoisen omakotitalon lisälämmöneristämisen tuulensuojalevyllä. Talon ulkopinta verhoillaan puulla.Vanhan verhouksen purku1. Vanha verhous puretaan runkoon/tuulensuojalevyyn saakka. Vanhat ja huonokuntoiset puuosat ja eristeet korjataan. Ennen lisälämmöneristystä tarkistetaan alustan suoruus ja kuivuus.Lisälämmöneristys2. Seinän alaosaan tai sokkelin yläreunaan kiinnitetään puurima tai käyttötarkoitukseen soveltuva aloitusprofiili. Vaakasuoruus tarkistetaan vesivaa’an avulla.
20235_81667.jpg
Tutkimus: puhtain sisäilma keskuspölyn­imuria käyttävissä kodeissa
Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Viettäessä yli 90 prosenttia ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.
20227_79024.jpg
Paloturvallinen ja kestävä väliseinä helposti
Luja Kahi-harkko eristää ääntä soveltuen kantaviin ja ei-kantaviin väliseiniin.Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. Järjestelmän runkona toimivat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Raudoituksen asentamiseen on saatavissa roilo- ja putkikappaleita, valmispalkit aukkojen ylityksiin. Laastin levitykseen on saatavissa muurauskelkka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton