• Etusivu
  • Rakentaminen

Sisustussuunnittelija sinun apunasi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11740.jpg

Sisustussuunnittelijan tehtävänä on luoda mahdollisimman esteettinen ja kestävä ympäristö sekä toimivat edellytykset elämiselle, asumiselle ja toiminnoille.

Loma-asuntomessujen useiden kohteiden sisustussuunnittelijana toimi alan konkari Virpi Illman, Sisustussuunnittelijat SI ry:n jäsen. Hänen suunnittelun kaavansa lähtee valaistuksen tarkastelusta ja tilan toiminnallisuuden hahmotuksesta. Uudiskohteessa takan paikka on valittava varhaisessa vaiheessa. Pintamateriaaleja, kiintokalusteita ja irtokalusteita haetaan, nyanssit tulevat suunnittelumatkan varrella.

Virpi myöntää, että hänellä on voimakkaat mielipiteet asioista, mutta hän myös kuuntelee asiakasta. Parhaat ratkaisut löytyvät ajatustenvaihdosta. Virpillä on taito tehdä nopeasti käsin kolmiulotteisia hahmotelmia. Hän ei niinkään uhraa aikaa hienojen esityskuvien tekemiseen tietokoneohjelmilla, vaan käyttää mieluummin tuon ajan yksityiskohtien hiomiseen ja tekee hyvät työohjeet, perfektionistin luonnetta kun on. Esimerkiksi Puustellilla on käytössä hieno oma keittiösuunnitteluohjelmansa, jota voi hyödyntää.

20086_11750.jpg

Sisustussuunnittelijan on hallittava kokonaisuus ja tunnettava valtava repertuaari tuotteita. Myös aikatauluista on pidettävä kiinni. Virpin mielestä tärkeintä on osata lukea asiakasta, ja päätellä mitä tämä haluaa. Markkinoille virtaa jatkuvasti uutuuksia, joita myös asuntomessukohteissa tuodaan esiin. Koteja pitäisi kuitenkin rakentaa enemmän perhettä varten, kuin trendejä ihmetellen. Uutuuksien perässä juoksemisen sijaan Virpi korostaakin mieluummin kierrätettävyyttä ja sitä, että kodeissa voidaan yleensä helposti hyödyntää olemassa olevia kalusteita.

20086_11751.jpg

Jo lapsesta Virpi on tiennyt haluavansa tehdä sisustussuunnittelua. Hänen äitinsä on opettanut näkemään asioita, kauniita asioita ja sommittelun taidon. Koulutus ja työt huonekaluliikkeissä ja omassa sisustusmyymälässä ovat kuljettaneet Virpin tämänhetkiseen sisustussuunnittelijan ammattiin, josta hän nauttii. Ammatti kuljettaa Virpiä eri puolille Suomea mitä mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Sisustus Violetin sivuilla on foorumi, jonka kysymyksiin Virpi vastaa. Näin hän säilyttää kosketuksen kuluttajapintaan, saa positiivista palautetta ja miettii kritiikistä parannuskeinoja.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
200611_699.jpg
Tee se itse; Laatikko
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työmaavalvonta
Miten tulee valvoa urakoitsijoiden tai rakennusmiesten töitä? Tavalliselle rakentajalle tämä voi olla liian kova urakka, kun vielä joutuu itse osallistumaan erinäisiin töihin. Joissakin tapauksissa onkin edullisempaa antaa valvonta ammattilaisen tehtäväksi ja yrittää itse tehdä mahdollisimman paljon töitä varsinaisessa leipätyössään. Tämä on monesti todettu parhaaksi ratkaisuksi. Tätäkään ei tietysti voi yleistää.Vertailemalla eri rakentajien kokemuksia, havaitaan että osallistumalla itse työhön, voidaan kustannuksissa säästää merkittäviä summia. Tämä edellyttää kuitenkin merkittävää työpanosta rakentajalta. Pitää muistaa, että rakentamisen jälkeenkin on olemassa elämää. Nolointa on, kun kovan ponnistuksen jälkeen perhe hajoaa.
20176_49689.jpg
6. Maaperän tutkiminen ja perustamistavan valinta
Tontin rakennuspohjan laatu kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti. Se on syytä tehdä tonttia ostettaessa ja viimeistään talon suunnittelun yhteydessä päätettäessä rakennuksen sijoittamisesta tontille.Perustamistavan valinta riippuu pohjasuhteista; onko maaperä kantava vai pehmeä, millä tasolla on pohjaveden pinta ja mikä on maaperän radon pitoisuus. Pohjasuhteiden selvittämiseksi on rakennuspaikalla useimmiten suoritettava pohjatutkimus, mikä kannattaa käynnistää yhteistyössä rakennusvalvontaviranomaisten kanssa. Kunnan rakennusvirastossa saattaa olla valmiita maaperäkarttoja, joista ilmenee tietoja alueen maaperästä. On hyvä tutustua myös lähistöllä sijaitsevien muiden rakennusten perustamistapaan ja niistä saatuihin kokemuksiin muilta rakentajilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton