• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.10.2021
202111_73507.jpg

Tekstiileillä päivität rottinkikalusteen ilmeen helposti. Istuintyynyt myös suojaavat kalustetta ja lisäävät sen käyttömukavuutta.

Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

1) Rottingin edellistä kulta-aikaa elettiin 1980-luvulla, joten vanhempien ullakko, paikallinen kirpputori ja Tori.fi voivat tarjota mitä mielenkiintoisimpia rottinkilöytöjä. Samaa ekologista ja kukkarolle ystävällistä kierrätysideologiaa kannattaa noudattaa myös myöhemmin, jos rottinki alkaa kyllästyttää omassa sisustuksessa: laita se kiertoon uuteen kotiin.

Älä arastele, vaikka kaluste ei olisi enää aivan priimakuntoinen. Kerroksellinen, uutta ja vanhaa yhdistelevä tyyli ratsastaa nyt trendien aallonharjalla, joten patinoituneet pinnat ja eletty elämä saavat näkyä.

Pienilläkin rottinkituotteilla saadaan lisättyä sisustuksen lämminhenkisyyttä.
Pienilläkin rottinkituotteilla saadaan lisättyä sisustuksen lämminhenkisyyttä.

2) Monelle rottinki tuo ensimmäisenä mieleen kesäkalusteet ja riipputuolit, mutta se on materiaali, jota käytetään monipuolisesti myös muissa huonekaluissa ja sisustustuotteissa. Esimerkiksi lampunvarjostimilla, säilytyskoreilla, peilinkehyksillä, sohva- ja kukkapöydillä, sermeillä, raheilla, tarjoiluvaunuilla ja sängynpäädyillä voidaan lisätä rottinkia kodin sisustukseen.

Riipputuoli on rottinkikalusteiden klassikko, joka ihastutti myös Lohjan asuntomessuilla.
Riipputuoli on rottinkikalusteiden klassikko, joka ihastutti myös Lohjan asuntomessuilla.

3) Aito rottinki on rouhea luonnonmateriaali, joka oikein pidettynä kestää hyvin aikaa ja käyttöä. Liikaa kuivuutta ja kosteutta rottinkituotteet eivät siedä, joten niitä ei kannata sijoittaa lämpöpatterin viereen, suoraan auringonpaisteeseen tai kattamattomiin ulkotiloihin. Katetulla terassilla ja parvekkeella rottinkikalusteet menestyvät yleensä hyvin, sillä ne kestävät kylmyyttä. Mikään ei kuitenkaan estä siirtämästä terassikalustetta talveksi sisälle esimerkiksi osaksi olohuoneen sisustusta.

4) Rottinki luo lämpöä, kodikkuutta ja luonnollisuutta sisustukseen, ja se sopii mainiosti niin vaalean skandinaaviseen, pelkistetyn moderniin kuin rönsyilevän boheemiinkin tyyliin. Muiden puumateriaalien tavoin rottinki tasapainottaa sisustuksen kiiltäviä pintoja ja kovia materiaaleja, kuten lasia ja metallia.

Hauskat hedelmänmuotoiset rottinkikorit helpottavat lastenhuoneen järjestyksenpitoa.
Hauskat hedelmänmuotoiset rottinkikorit helpottavat lastenhuoneen järjestyksenpitoa.

5) Vanhan rottinkikalusteen voi halutessaan tuunata maalaamalla joko vesiohenteisella kalustemaalilla tai sprayllä. Pohjamaali parantaa pintamaalin kestävyyttä.

Rottinki muodostaa harmonisen yhdistelmän hillityn vaaleiden ja maanläheisten murrettujen sävyjen kanssa. Mustat yksityiskohdat tuovat tilaan särmää ja kontrastia.
Rottinki muodostaa harmonisen yhdistelmän hillityn vaaleiden ja maanläheisten murrettujen sävyjen kanssa. Mustat yksityiskohdat tuovat tilaan särmää ja kontrastia.
Info

Info

Katso lisää sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, kuinka kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20163_45887.jpg
Mitä pitää huomioida taloyhtiön säilytystiloja suunniteltaessa?
Asunto pursuaa harrastusvälineitä luistimia, mailoja, suksia jne. Myös lastenvaunut pitää sijoittaa johonkin autonrenkaista puhumattakaan. Välttämättä kaikkia tavaroita ei pystytä säilyttämään omassa asunnossa. Ei ole joko tilaa tai haluja. Monikaan ei halua kuraista polkupyörää sisälle. Silloin katse siirtyy taloyhtiön säilytystiloihin. Vaihtoehtoina ovat joko irtainvarastot tai taloyhtiön yhteiset tilat. Taloyhtiön säilytystilojen suunnittelu kannattaa aloittaa muutamalla kysymyksellä. Ne helpottavat ja selkeyttävät suunnitelmia ja ratkaisevat tilojen käyttötarkoituksiin liittyviä pulmia.
20224_77839.jpg
Robottiruohonleikkurien suosikkinimet ovat Robo, Roope ja Rolle, keräsimme 1700 nimeä
Rakkaalla robottileikkurilla on monta nimeä. Kysyimme, millä nimellä ihmiset nimittävät robottiapulaisiaan ja suomalaiset todella innostuivat vastaamaan. Saimme muutamassa viikossa 1 700 vastausta. Listasimme Top-10 nimeä ja esittelemme muutaman uniikin erikoisuuden.
20144_39040.jpg
Yksilöllinen mökki vai valmismalli?
Onko haaveissasi oma rentoutumispaikka, jonne mennä viettämään vaikka rentouttavia viikonloppuja yhdessä perheen kanssa. Kun otat avuksesi Hongan ammattilaisen, saat muutettua haaveistasi yllättävän helposti totta. Sinun tarvitsee vain miettiä, haluatko kestävän ja mittatarkan vapaa-ajan laatumökin kohtuuhintaan vai täysin toiveidesi mukaan räätälöidyn, yksilöllisen mökin. Tartu tilaisuuteen – unelmasi on lähempänä kuin arvaatkaan.Voit tutustua Hongan Mökki-mallistoon tästä ja saunamökkeihin tästä.
20085_11054.jpg
Kotimaista, kodikasta lämpöä
Kermansavi-uunit on valmistettu kaakeleita myöten Tulikiven Heinäveden tehtaalla. Koristekaakelit, hyllyt, reliefit ja syvennykset ovat ammattilaistemme käsityönä tekemiä ja jokaisen uunin kaakelit valmistetaan aina kyseistä tulisijaa varten. Kaikille Kermansavi-uuneille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus.Kermansavi-uunimallit ovat varaavia ja sopivat niin kotiin kuin kesämökille. Niiden hyötysuhde on korkea ja lämmönluovutus tasaisen tehokasta. Silti pinnan lämpötila jää kaksirunkorakenteen ansiosta turvallisen alhaiseksi.Lisätietoa Kermansavi-uuneista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton