• Etusivu
  • Piha

Sisäseinien pinnoitus rappaamalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 03.11.2020
20187_53868.jpg

webervetonit 430 Hiertopinnoite

Värillinen sisärappaus on vaihtoehto, kun sisustuksessa halutaan käyttää elävöittävää pintakuviota yhdistettynä värien tuomiin mahdollisuuksiin. webervetonit AK ja AH Antiikkilastit tuovat luonnonvalkoisen ilmeen esimerkiksi palomuureille tai takoille. webervetonit 430 Hiertopinnoitteella tai 431 Piirtopinnoitteella saadaan värillisen rappauspinnan ilme kuivien ja kosteiden tilojen seinäpintoihin.

Julkisivujen pinnoittamiseen käytettävä webervetonit SilcoPinnoite soveltuu myös sisärappaukseen.
Lopullinen pinta voi olla ruisku-, harja-, hierto- tai piirtopinta tuotteesta ja työtavasta riippuen. Käytettävissä on yli 200 värisävyä.

Alustan käsittely

Kiviaineiset pinnat tasoitetaan tasoitustarpeen mukaan sementtipohjaisella tasoitteella. Kipsilevyt saumataan webervetonit JS -tasoitteella. Kun suurilla pinnoilla halutaan varmistaa, että sauman kohta ei missään valaistuksessa heijastu pinnoituksen alta, suositellaan koko alustan tasoitusta webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla.

Harjattu pinta webervetonit AK ja AH Antiikkilaasti

Sementtipohjaisilla laasteilla rappaus- ja tasoitepintojen on oltava vähintään 1-2-vuorokauden ikäisiä.
Laasti sekoitetaan pakkauksen sekoitusohjeen mukaisesti. Värin tasaisuuden kannalta massan notkeuden ja sekoitusajan on oltava sama sekoituserästä toiseen.

AH Antiikkilaasti Hieno levitetään käsin teräslastalla, solukumilastalla tai suppiloruiskulla. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi käsittely tehdään vähintään kahteen kertaan. Ensimmäinen laastikerros levitetään lastalla alustaan painaen, jolloin saadaan hyvä tartunta. Mikäli laastia levitetään ruiskuttamalla, ensimmäinen laastikerros tehdään notkeammalla laastilla ja ruiskutetaan suuremmalla ilmapaineella. Hyvän tartunnan varmistamiseksi tuore laasti harjataan välittömästi pehmeällä harjalla. Toinen pinnoituskerros tehdään aikaisintaan seuraavana päivänä kunnolla kovettuneelle pinnalle. Tuoreeseen laastikerrokseen muotoillaan harjalla haluttu pinta.

Valittu harjan kovuus ja harjastyypin tiheys vaikuttavat pinnan ulkonäköön. Tasaisen väripinnan aikaansaamiseksi harjaus tehdään alueittain yhtäjaksoisesti ilman taukoja. Laastin kerrospaksuuden on oltava vakio koko pinnalle eikä työtapaa tai harjatyyppiä voi muuttaa työn aikana. Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Mahdolliset saumakohdat sijoitetaan vähiten näkyviin kohtiin, esimerkiksi nurkkiin.

webervetonit AH (vas.) ja webervetonit AK (oik.) käyvät oikaistuille betoni-, tiili- ja harkkopinnoille.
webervetonit AH (vas.) ja webervetonit AK (oik.) käyvät oikaistuille betoni-, tiili- ja harkkopinnoille.

Hierretty pintawebervetonit 430 Hiertopinnoite

Laasti sekoitetaan pakkauksen sekoitusohjeen mukaisesti. Värin tasaisuuden kannalta massan notkeuden ja sekoitusajan on oltava sama sekoituserästä toiseen. Mahdolliset sävyerot vältetään tarkastamalla säkin pohjassa oleva tarra. Tarrojen valmistuseränumero eri pusseissa on oltava sama. 430 Hiertopinnoite levitetään ohuena peittävänä kerroksena käsin teräslastalla tai koneellisesti rappauspumpulla tai suppiloruiskulla.

Tuore laastipinta hierretään tasaiseksi laasti aleikkaamalla teräväreunaisella 2 x 12 x 26 cm:n muovihiertimellä.
Tasaisen väripinnan aikaansaamiseksi hierto tehdään alueittain yhtäjaksoisesti ilman taukoja. Laastin kerrospaksuus pitää olla sama koko pinnalla. Työtapaa tai hierrintyyppiä ei saa vaihtaa työn aikana.
Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Mahdolliset saumakohdat sijoitetaan vähiten näkyviin kohtiin, esimerkiksi nurkkiin.

Hierretty pinta tai piirtopintawebervetonit SilcoPinnoite

Tasavärisyyden varmistamiseksi alusta voidaan pohjustaa webervetonit SilcoMaalilla ennen pinnoitusta. Pinnoite sekoitetaan sekoitusohjeen mukaisesti ennen käyttöä. Mahdollisten sävyerojen välttämiseksi tarkistetaan purkin kyljessä olevasta tarrasta pinnoitteen olevan samaa sekoituserää.

SilcoPinnoite levitetään ohuena peittävänä kerroksena käsin teräslastalla tai koneellisesti rappauspumpulla tai suppiloruiskulla.

Tuore laastipinta hierretään tasaiseksi laasti aleikkaamalla teräväreunaisella 2 x 12 x 26 cm:n muovihiertimellä.
Tasaisen väripinnan aikaansaamiseksi hierto tehdään alueittain yhtäjaksoisesti ilman taukoja. Laastin kerrospaksuus pitää olla sama koko pinnalla. Työtapaa tai hierrintyyppiä ei saa vaihtaa työn aikana.
Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Mahdolliset saumakohdat sijoitetaan vähiten näkyviin kohtiin, esimerkiksi nurkkiin.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Piha
runko
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
Erittäin pölyinen mies hioo kitattua seinää hiomakoneella
Pölytöntä hiomista – ei enää lumiukkoja hiontahommissa
Pintaviimeistelyssä rakennus- ja remonttialalla pöly on yksi ongelmista, eikä suinkaan se vähäisin. Verkkohiontakonsepti tarjoaa erinomaisen ratkaisun hiontapölyongelmaan. Mirkan verkkohiontatuotteet ovat ympäristöystävällinen, laadukas, helppokäyttöinen ja kevyt konsepti hiontapölyongelman taklaamiseen. Sisäseinien ja -kattojen hiontatyöt sujuvat huomattavasti helpommin ja puhtaammin Mirkan ainutlaatuisen tuotevalikoiman, sekä karkea-, väli- ja hienohiontaan tarkoitettujen erityisratkaisujen avulla.Hiomalaitteet sekä hiomapaperit valmistetaan pölytöntä hiontaa silmällä pitäen. Pölytön hionta on tärkeää jo työntekijöiden turvallisuuden sekä terveyden kannalta.
20116_26842.jpg
Onko paarma hengenvaarallinen?
Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti muistuttaa, että paarman aiheuttamia allergiareaktioita hoidetaan antihistamiineilla ja tarvittaessa kortisonitableteilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton