• Etusivu
 • Sisustus

Kun tulee aika miettiä lattiaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 02.08.2021
20198_59420.jpg
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.

Perusteellisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset arvostavat kodissaan erityisesti kolmea asiaa:

 • Raikasta sisäilmaa
 • Lämpömukavuutta sekä
 • Esteettistä kodikkuutta

Tutkimuksessa selvisi myös, että hyvinvointiin vaikutti myös ääniympäristö sekä kodin turvallisuus.

Tiesitkö, että lattialla on tässä kohtaa suuri rooli?

Ohje

Ohje

Mitä tutkimus kertoi?

Perusteellisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset arvostavat kodissaan erityisesti kolmea asiaa:

 • Raikasta sisäilmaa
 • Lämpömukavuutta sekä
 • Esteettistä kodikkuutta

Tutkimuksessa selvisi myös, että hyvinvointiin vaikutti myös ääniympäristö sekä kodin turvallisuus.

Tiesitkö, että lattialla on tässä kohtaa suuri rooli?

20198_59420.jpg

Estä sisäilmaongelmia syntymästä

Rakennusvaiheessa liika hätäisyys kostautuu mm. sisäilmaongelmina. Näistä useat johtuvat siitä, että lattiatasoitteen ei ole annettu kuivua täysin kuivaksi ennen päälle tulevan pinnoitteen asennusta. Kostea lattia yhdistettynä tiiviiseen päälle asennettuun pintaan tarkoittaa kemiallisia päästöjä sisäilmaan. Tätä estämään on kehitetty matala-alkaliset lattiatasoitteet, jotka estävät päästöjen pääsyn sisäilmaan. Matala-alkaliset lattiatasoitteet toimivat kuin vakuutuksena sisäilmaongelmia vastaan.

Tätä kutsutaan myös AlkaDry®-teknologiaksi.

Maanvarainen pientalolattia.
Maanvarainen pientalolattia.

Weberin kaikki lattiatasoitteet ovat matala-alkalisia ja näistä erityisesti Plaano pientalolattia on yksi erityisen maininnan arvoinen. Plaano soveltuu erityyppisiin rakennuksiin ja sen päälle voi valita juuri sellaisen lopullisen pinnoitteen kuin haluaa.

Plaano tasoitteet ovat nopeasti kuivuvia, jotka jo vähentävät rakennusaikaisen kosteuden tuomia riskejä. Plaano tuo siis tullessaan turvallisuutta ja madaltaa selkeästi riskejä, tuotteen yhteydessä voidaan puhua jopa kuivasta rakentamisesta. Kuivalla rakentamisella tässä yhteydessä tarkoitetaan sitä, että rakentamisen aikana kosteutta esiintyy tavallista vähemmän. Kuivumista voidaan vielä erikseen tehostaa, mikäli tasoitteen pumppaamisen yhteydessä laitetaan päälle lattialämmitys.

Lisätietoa täältä

Plaano-lattiat

Plaano-lattia soveltuu…

Plaano-lattian kanssa loistavaksi pariksi soveltuu lattialämmitys. Lattialämmitys onkin suomalaisissa kodeissa yleistynyt, eikä mikään ihme, sillä aina lämpimältä tuntuva lattia on miellyttävä jalalle. Lattialämmitys myös vähentää vedontunnetta.

Rakenteeltaan ohut lattia soveltuu myös ohuutensa ansiosta lattialämmityksen kanssa. Lattiassa Plaano-laatan paksuus on vain puolet perinteiseen betonilaattaan verrattuna. Koska massapaksuus on ohuempi, reagoi se ketterämmin sekä huomattavasti betonia paremmin lämpötilavaihteluihin. Yhdistä Plaano-lattiaasi Comfort-ratkaisu, jolloin lattiasi on energiatehokas pitkälläkin tähtäimellä. Comfortin avulla keskilämpötilaa voidaan pitää noin 1-2° C alhaisempana kuin patterilämmityksellä. – Tämä tekee noin 10 % säästön lämmityskuluihin. Tutustu siis myös Comfort Lämpölattiaan.

Lattiatasoitteen etuna on, että massa tasoittuu eikä halkeile tai käyristy kuivuessaan. Tämä tekee lattiasta myös käytännöllisen valinnan. Koska Plaanon avulla lattiapohja on tasainen, helpottaa ja nopeuttaa se myös itse lopullisen päällysteen asennusta sekä parantaa valmiin lattiapinnan laatua. Plaano-lattia ei siis ole lopullinen pinta, vaan voit valita haluamasi pinnan lattiallesi -on se sitten parketti, laminaatti, laatoitus tai jokin muu, se onnistuu kyllä. Plaano-lattia ei rajaa vaihtoehtojasi.

Plaano-lattiasta lisää

Comfort-lämpölattia
Comfort-lämpölattia
Info

Info

Helppoa ja vaivatonta

 • Plaano-lattia soveltuu niin omakotitaloon, rivitaloon kuin muuhunkin pientaloon.
 • Mahdollisuus avaimet käteen -asennukseen.
 • Mahdollisuus ottaa lattian kuivumista mittaava kosteudenhallintapalvelu kokonaispakettina
  • Palvelu perustuu lattiaan asennettaviin antureihin, jotka mittaavat sen kuivumista systemaattisesti ja reaaliaikaisesti. Pakettiin kuuluu lattiatasoite ja sen pumppaus, anturit sekä kuivumisen seuranta.
 • Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.
  • Esimerkiksi 120 m²:n pumppaaminen onnistuu jopa 50 minuutissa. Maanvarainen tasoitteella tehty lattialaatta on pinnoitusvalmis 2-4 viikossa, parhaimmillaan vain viikossa.
 • Kerralla valmis lopputulos ilman jälkikäsittelytarvetta, kuten hiomista tai tasoittamista.
 • Säästä rahojasi
  • Työkustannukset pienempiä verrattuna perinteiseen betonilattiaan, sillä työvaiheet ovat lyhyempiä ja ajanhallinta sekä työnteko tehostuvat. Nopean kuivumisen ansiosta et tarvitse erillisiä kuivaimia kuivattamaan tilaa.
 • Luja ja pitkäikäinen ratkaisu.
  • Plaano-lattia on testattu lukuisissa kokeissa ja testeissä, joten sen vahvuus, kestävyys ja soveltuvuus on testattu läpikotaisin.
 • Mahdollisuus säästää myös lämmityskuluissa. Yhdistä Plaano-lattiaasi Comfort-ratkaisu, jolloin lattiasi on energiatehokas pitkälläkin tähtäimellä. Comfortin avulla keskilämpötilaa voidaan pitää noin 1-2° C alhaisempana kuin patterilämmityksellä. – Tämä tekee noin 10 % säästön lämmityskuluihin. Tutustu siis myös Comfort Lämpölattiaan.
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_42976.jpg
Näin tasoitat eri lattiapinnat
Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
Nainen istuu lapsen kanssa lattialla. Weber Plaano-lattia.
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton