• Etusivu
  • Energia

Sähkösopimus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mistä tiedän, että uusi sähkösopimukseni on tullut voimaan?

Tyypillisesti noin 2-4- viikon kuluessa tilauksen tekemisestä saat uudelta sähkönmyyjältä sopimusvahvistuksen, jossa vahvistetaan uuden sähkösopimuksen sisältö.

Millainen sähkösopimus minun kannattaa tehdä?

Sähkösopimuksilla on useita ominaisuuksia, jotka erottavat ne toisistaan. Ei ole olemassa yhtä sopimusta, joka sopisi parhaiten kaikille. Kuluttajia kiinnostaa tutkimustemme mukaan eniten sähkön hinta, mutta myös sopimuksen määräaikaisuudella, hintavakaudella, tuotantotavoilla sekä sopimukseen kuuluvilla lisäpalveluilla on merkitystä.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sähkövertailu.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sopimus on voimassa sopimuksessa määrätyn ajan. Sähkön myyntituotteen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta.

Miten voin tarkistaa millainen sähkösopimus minulla tällä hetkellä on?

Nykyisen sopimuksen tekemisen jälkeen olet saanut sähköyhtiöltäsi sopimusvahvistuksen, jossa kerrotaan sähkösopimuksesi yksityiskohdat. Voit myös kysyä asiaa sähköyhtiöltäsi soittamalla asiakaspalveluun tai kysymällä sitä yhtiön nettisivujen kautta.

Voiko sähköyhtiö muuttaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta?

Sähköyhtiö voi muuttaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa. Hinnan muutoksesta on ilmoitettava vähintään kuukautta ennen hinnan voimaan tulemista. Osa yhtiöistä tarkastaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa ylös tai alas säännöllisesti ennalta tiedotettuina ajankohtina.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57831.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt
Kastelli juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja on julkaissut nyt uuden talokirjan suosituista mallistoistaan. Kastelli on ollut 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
20093_15543.jpg
Lämmitys ja käyttövesi samalla ratkaisulla
Lämmitys ja käyttövesi samalla ratkaisullaAkvatermin avulla lämmitysjärjestelmäsi hyötysuhde nousee ja energiaa säästyy. Lämmityslaitteesi toimii tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin – hyötysuhde nousee. Puuta (klapi, pelletti, hake) poltettaessa palamistulos paranee ja ympäristöpäästöt pienenevät. Lämpöä voi varata silloin, kun on aikaa (puu) tai energia on edullista. Auringon antama energia voidaan hyödyntää jo varhaisesta keväästä siirtämällä lämpö varaajaan. Lämpöpumpun käyttökin tehostuu huomattavasti, kun sen keräämä lämpö voidaan säilöä ja jakaa varaajan kautta.Olemme kiinnittäneet erityisen paljon huomiota lämpöhävioiden minimoimiseen. Varaajiemme eristys pitää lämmön tallessa ja juuri oikeaan kohteeseen käytettävissä. Varaajan eristyksellä on keskeinen merkitys koko lämmitysjärjestelmän energiatehokkuudelle.Lisätietoa Akvatermin varaajista...
Janneniskan nostolava-auto JN24
Nostolava-auto testissä: Hannu kokeili henkilönostinta julkisivupesuun
Jaala Hotelin omistaja Hannu Puhakka, oli pitkään vaivannut ongelma pohjoispuolen julkisivun likaisuuden kanssa. Kun hotelli avattiin matkailijoille, julkisivun siistiminen tuli entistäkin ajankohtaisemmaksi. Ongelmana oli kuitenkin puhdistettavat laatat, jotka sijaitsivat korkealla. Perinteiset siivousratkaisut vaikuttivat hankalilta, kunnes tarjoutui mahdollisuus testata Janneniskan nostolava-autoa.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
202111_73664.jpg
Kylpyhuoneen upean yhtenäisen lattiapinnan salaisuus: laatoitettava kaivonkansi
Uutta kylpyhuonetta rakennettaessa tai vanhaa remontoidessa monen haaveissa siintää kauniin yhtenäinen lattia, jota ei haluta rikkoa keskelle asennettavalla perinteisellä lattiakaivolla. Toive on nykyisin helppo toteuttaa, sillä Vieserin laatoitettavien kansien valikoima on laajentunut erittäin monipuoliseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton