• Etusivu
  • Piha

Rudus Betonituotteen pihakivet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Betonituote Oy
Päivitetty 23.10.2023
20072_3553.jpg

Klassikko-sarjan kivet ovat yksi suosituimmista, sillä se sopivat hyvin suomalaiseen maisemaan. Kukkapenkit voidaan rajata kätevästi pengerkivillä.

Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.

Betonisilla pihakivillä saadaan kestävä ja näyttävä päällyste pihaan. Autotallin edusta on tehty Uni-kivillä. Lisäksi vaativaan rinnerakentamiseen sopivat Rudus Betonituotteen valmistamat muuri- ja porraskivet.
Betonisilla pihakivillä saadaan kestävä ja näyttävä päällyste pihaan. Autotallin edusta on tehty Uni-kivillä. Lisäksi vaativaan rinnerakentamiseen sopivat Rudus Betonituotteen valmistamat muuri- ja porraskivet.

Muurikivet

Muurikivet tekevät pihasta moni-ilmeisen ja lisäävät pihan arvokkuutta. Muurikivi on näyttävä ja edullinen ratkaisu pihojen ja puutarhojen terassien ja kulkuteiden rajauksiin sekä istutusaltaiden rakentamiseen. Muurikiven muotoilu mahdollistaa minimisäteeltään kahden metrin kaarien rakentamisen ilman materiaalin leikkausta. Muurikivien käytöllä saa rinnetontilla lisää tasaista pintaa ja pihan käyttötilaa.

Rinnekivi

Halkaistava Rinnekivi on jykevä, tukeva rinteen tuki, jolla kaiken korkuiset ladottavat muurit syntyvät. Kivet ladotaan helposti päällekkäin puolen kiven limityksellä ilman saumausaineita. Näyttävä muuri syntyy nopeasti ja vaivattomasti.

Aitakivi
Muurikivi 100 mm eli Aitakivi on ominaisuuksiltaan teknisin ja monipuolisin. Aitakivet ladotaan puolen kiven limityksellä ja, jos tuettava seinä on korkea, voidaan kivissä olevat reiät raudoittaa ja valaa betonilla täyteen. Kaikille muurikiville on yhteistä kunnollisen pohjatyön tekeminen. Muurit perustetaan tiivistetyn murskepohjan päälle ja, jos pohjamaan kantavuus on huono, voidaan muurin alle valaa betoniantura.

Pengerkivi
Muurikivi 70 mm eli Pengerkivi on matalien pengerratkaisujen ykkönen! Kestosuosikki vuodesta toiseen, helppo asentaa näyttäväksi muuriksi rinteeseen tai tehdä istutusallas tai kukkalaatikko nurmikon keskelle. Myös edustavan suorakaiteen muotoisen kasvijätteille sopivan kompostin voit tehdä näistä kivistä latomalla alimmaisen kerroksen harvempaan ja käyttämällä kulmakiviä.

Muuri Abetonin Aitakivestä.
Muuri Abetonin Aitakivestä.

Rudus Betonituotteen näyttelypihoista apua omaan suunnitteluun

Pihakivien valinta ei ole helppoa. Pari kolme laattaa tai kiveä vierekkäin näyttävät aina erilaisilta kuin suurempi ala omalla tontilla. Helpotusta kivimateriaalien, -värien ja -ladontamallien valintaan tarjoavat vaikkapa Rudusn Betonituotteen näyttelypihat. Esimerkiksi Tuusulan 1400 neliön ulkopihaan pääsee tutustumaan omassa rauhassa milloin vain ja siellä kivetysvaihtoehdot näkee luonnonvalossa, suurina pintoina. Yrityksen muissakin toimipisteissä tuotteita näkee luonnossa.

Tuusulan näyttelypihalla on esillä Rudus Betonituotteen valmistamia ja välittämiä tuotteita. Alue on avoinna ympäri vuorokauden ja tilaukset voi tehdä verkkokaupassa juuri sinulle sopivaan aikaan.
Tuusulan näyttelypihalla on esillä Rudus Betonituotteen valmistamia ja välittämiä tuotteita. Alue on avoinna ympäri vuorokauden ja tilaukset voi tehdä verkkokaupassa juuri sinulle sopivaan aikaan.

Pihakivien hankinta on entistäkin helpompaa

Rudus Betonituotteen valmistamia pihakiviä voi nyt ostaa tehtaiden myyntipisteiden lisäksi yhtiön verkkokaupasta, www.ruduskivikauppa.fi. Verkkokaupan vastaanotto on ollut hyvä, mikä osoittaa sen palvelun tulleen tarpeeseen. Verkkokauppa on vapaa kaikille käyttäjille ilman erityistä rekisteröintiä. Palvelussa tiedustellaan sen tontin postinumeroa, johon tuotteet mahdollisesti toimitetaan, koska verkkokauppa etsii sitä lähimmän Abetonin tehtaan eli tavoitteena on kuljetuskustannusten minimointi asiakkaan parhaaksi.

Netissä voi kaikessa rauhassa vertailla tuotteita, tutustua niiden ominaisuuksiin ja siirtää haluamansa tuotteet ostoskoriin. Se laskee koko ajan ostosten kokonaislaskua lavoineen ja rahteineen. Ostajalla pitävät siis budjetit kutinsa. Kun ostopäätös on tehty, tuotteet voi maksaa joko verkkopankkien kautta tai yleisimmillä luottokorteilla.

Pihalaattojen ja -kivien pienin toimituserä on kuormalavallinen, jolla katetaan kivityypistä riippuen
8,5 - 10,5 neliötä. Varastosta tilatut tuotteet ovat kotipihalla seitsemän työpäivän kuluessa.

Rudus Betonituote Oy
Piha
pinnoite
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20074_4465.jpg
Rudus Betonituotteen pihanäyttely Tuusulassa
Tuusulan pihakivinäyttely Ristikiventie 2 04300 Tuusula pihakivinäyttely avoinna ympäri vuorokauden
20076_5386.jpg
Pihakivien asentaminen
Kiveyksen sijainti merkitään maastoon. Työskentelyn helpottamiseksi ja reunakivien liikkumisen estämiseksi työskentelyalueen on hyvä olla valmista kiveystä leveämpi. Pohjatyöt tehdään n. 20 cm laajemmalle alueelle. Ennen kaivutöitä pitää varmistaa myös mahdollisten putkien, routasuojausten, sähkökaapelien yms. sijainti.Kiveyksen alle tulevan soran ja hiekan kerrospaksuus riippuu maalajista, pihan iästä ja kiveyksen käyttötarkoituksesta.
20076_5386.jpg
Honka Rock ja Abetonin roomalaiset kivet
Hämeenlinnan asuntomessujen Honka Rockin autokatos ja sen edusta kivettiin Abetonin upeilla roomalaisilla kivillä. Työn tekivät alan ammattilaiset, mutta kiveyksen tekeminen onnistuu myös "kotikonstein", kunhan perusasiat tehdään huolellisesti.Kiveyksen alle tulevan soran ja hiekan kerrospaksuus riippuu maalajista, pihan iästä ja kiveyksen käyttötarkoituksesta.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
20224_77921.jpg
Miten rakentaa ilmanvaihtokanavisto saneerattuun taloon?
Kun vanha talo saneerataan, sitä lisäeristetään, uusitaan ikkunat tai muutetaan lämmitysjärjestelmää. Samalla rakennuksesta tulee tiivis. Höyrysulku ja tiiviit ikkunat eivät päästä raitista ilmaa sisään eikä kosteus pääse poistumaan. Siksi tiivistetty talo tarvitsee hallitun ilmanvaihdon, joka huolehtii, ettei kosteuskuorma jää muhimaan rakenteisiin ja asukkailla riittää tarpeeksi hyvälaatuista sisäilmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton