• Etusivu
  • Talo

Rintamamiestalon uusi, ehompi ilme

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.11.2024
201510_44534.jpg

Vanha profiilipeltikate oli aikansa elänyt.

Vesikatto on perustuksen ohella yksi rakennuksen tärkeimmistä osista. Juho Aurasen rintamamiestalon katto oli tullut tiensä päähän. Hän halusi palauttaa talolle sen alkuperäisen ilmeen ja päätti vaihtaa 1970-luvulla asennetun peltikaton uuteen huopakatteeseen.

- Ajattelin, että perinteinen kolmiorimakate voisi olla mukavan näköinen tällaisessa 1960-luvun alun talossa, hän kertoo.

Huopakatteen puolesta puhui myös sen hiljaisuus sekä sateella että tuulisella säällä. Katteeksi Auranen valitsi bitumikatteen, josta on helppo tehdä aito kolmiorimakate. Pintarissa yhdistyvät perinteisen huopakaton kauneus sekä nykyaikainen vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne. Luja polyesteritukikerros takaa, että katto kestää niin pakkaset kuin kesähelteet.

Valmista viikossa

Aikaa remonttiin purkutyöt mukaan luettuna kului kahdelta mieheltä yhteensä 7 päivää. Ensin purettiin pellit ja sileät peltien aluslaudat. Niiden alta paljastui vanha kolmiorimakate, joka sekin sai lähteä. Alta löytyvä umpilaudoitus oli Aurasen iloksi täysin kunnossa eikä kaivannut oikomista.
– Asensimme sitten uudet kolmiorimat, ja naulasimme huovat kiinni, hän toteaa.

Auraselle huopakattoasennus oli ensimmäinen. Remontti kävi hänen mielestään yllättävän ketterästi. Huopakate on nopea ja helppo asennettava myös omatoimirakentajalle. Materiaalin käsittely ja muotoilu käy kätevästi jiireissä ja läpivienneissä. Asennus ei vaadi myöskään erikoistyökaluja.
– Huopanaulain helpotti työtä kuitenkin huomattavasti, sillä nauloja menee huopakattoon melkoinen määrä, hän vinkkaa.

Hyvännäköinen ja kestävä

Huopakate kannattaa Aurasen mukaan asentaa pilvisellä säällä. Huovan naulaaminen auringonpaahteessa on haasteellista.
– Meillä sattuivat säät kohdalleen ja aikataulu piti sen vuoksi hyvin, hän toteaa.

<p data-block-key="c1w5h">Uusi kate muutti koko talon ilmeen.</p>
Uusi kate muutti koko talon ilmeen.
Talo
asuminen
huolto
koti
katto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Mies ja nainen yhdessä remonttimiehen kanssa tutkimassa suunnitelmia.
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle.Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjausta kaipaavaa nurkkaa ja pieltä. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin puuhattavaa löytyy.Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.
Kattoremontti onnistuu myös talvella, miehet katolla naulaimet kädessään.
Kattoremontti talvella? Miksipä ei
Eihän kattoa nyt voi repiä auki keskellä talvea? Miten ihmeessä muka kattoremontin voi talvella toteuttaa? Tuleekohan siitä mitään kun katollakin on lunta ja jäätä?Kyllä, kattoremontin voi toteuttaa talvella – tässä esittelemme kymmenen hyvää syytä, miksi remonttia ei tarvitse jättää keväälle tai kesään. Tutustu väitteisiin ja Kattokeskuksen asiantuntijan vastauksiin, miten työ oikeasti sujuu.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
Kuvakaappaus Rakentaja.fi-sivustosta
Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje uudestaan milloin vain!
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirje tarjoaa lukijoilleen viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.Poistuitko vahingossa? Ei hätää, voit tilata uudelleen tästä >>
punatukkainen nainen vaaleanvihreässä asussa osoittaa kummenen euron rahatukkua kädessään
Tiesitkö, että voit saada hyvitystä vanhojen kodinkoneiden kierrättämisestä?
Käytetyissä elektroniikkalaitteissa voi olla vielä paljon poweria jäljellä, vaikka sinä et niitä enää tarvitsisikaan. Powerin RePOWER-konsepti on käytetyn elektroniikan myyntiin erikoistunut second hand -palvelu, jonka tarkoituksena on pidentää kodintekniikan käyttöikää ja auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.MyPOWER-bonusjärjestelmä tarjoaa taloudellista korvausta elektroniikkatuotteistasi, jonka voit hyödyntää tulevissa POWER-myymälän ostoksissasi.Et ole velvoitettu käyttämään hyvitystä välittömästi, vaan voit säästää sen seuraavaa ostostasi varten. Hyvitys toimii ylimääräisenä budjettina, joka mahdollistaa investoinnin korkealaatuisempaan, kestävään ja korjattavissa olevaan premium-elektroniikkaan, jolla on jälleenmyyntiarvoa.Myös kierrätykseen menevistä tuotteista saat pienen hyvityksen. Tietoturva on Powerille tärkeää. Power huolehtii aina, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan laitteesta ennen sen jälleenmyyntiä. Ammattitaitoiset asiantuntijat varmistavat, että älylaitteesi tiedot tuhotaan GDPR-asetuksen mukaisesti turvallisesti. Jos laite lähetetään suoraan kierrätykseen, se kierrätetään tietoturvallisesti.
20136_35452.jpg
Keittiön välitilan lasi ja muita ideoita
Keittiön välitilaan voidaan valita esim. lasi, jonka taakse saa kauniin kuvan tai tapetin. Kuva voidaan myös laminoida tai asentaa muovilevyn taakse. Välitilaan on perinteisten laattojen lisäksi mahdollisuus asentaa lähes mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana!Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton