• Etusivu
  • Talo

Puutuotteilla parannat asumisen laatua

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.01.2008
20081_8185.jpg

Ympäristöystävällisellä kotimaisella puulla on luonnonmateriaalina ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kokemaamme asumismukavuuteen. Sisäilman kosteus asuintiloissa vaikuttaa asuinviihtyvyyteen. Puupinnat tasapainottavat sisäilman kosteutta.

Puutuotteet ovat turvallisia sisustustuotteita. Massiivipuu, lämpöpuu ja vaneri eivät sisällä haitallisia tai terveydelle vaarallisia aineita. Puutuotteilla on uutena miellyttävä tuoksu, mutta niistä ei vapaudu sisäilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä.

Puutuotteiden lämmöneristävyys on monia muita pintamateriaaleja selvästi parempi. Puupinta tuntuu miellyttävän lämpimältä talvella ja viileältä kesällä.

Sisäpinnoilla on merkitystä myös asunnon akustiikan kannalta. Pehmeät ja pintarakenteeltaan heterogeeniset puupinnat helpottavat miellyttävän akustiikan toteuttamista. Puutuotteilla sisustaminen on muita materiaaleja nopeampaa ja vähätöisempää, mikä tekee puusisustamisesta hinnaltaan kilpailukykyistä ja kohteesta riippuen usein muita materiaaleja edullisempaa. Puupohjaiset sisustustuotteet voidaan useimmiten kiinnittää joko suoraan runkorakenteeseen tai siihen kiinnitettyyn alusrimoitukseen. Puutuotteiden käyttäminen vähentää useimmiten kustannuksia aiheuttavien välivaiheiden tarvetta. Lisäksi puutuotteiden käsittely ja asentaminen soveltuu hyvin omatoimiselle sisustajalle.

Yksilöllisiä sisustuksia helposti

Puupinta on luonnollinen, ja jo sellaisenaan kauniin yksilöllinen. Puutuotteilla voi korostaa pintoja ja muuttaa tilavaikutelmaa eri asennustavoin ja pintakäsittelyin. Pieniin ja hämäriin tiloihin sopivat vaaleat puulajit ja pintakäsittelyt, avariin ja valoisiin huoneisiin taas tummemmat puulajit ja sävyt. Vaakaverhous madaltaa korkeita huoneita ja pystyverhouksella saadaan aikaan korkeuden tuntua mataliin tiloihin. Kattopaneelit asennetaan usein lankeavan päivänvalon suuntaan.

Vanerisisustuslevyillä voidaan tehostaa laajoja yhtenäisiä seinä- ja kattopintoja tai tehdä näyttäviä yksityiskohtia. Puutuotteet soveltuvat hyvin yhdistettäväksi joko keskenään tai muiden sisustusmateriaalien kanssa. Puuta voidaan hyvin käyttää tehostemateriaalina kivitaloissakin verhoamalla sillä vaikkapa vain yksi huoneen seinistä.

20081_8187.jpg
20081_8188.jpg

Puutuotteet soveltuvat hyvin myös omatoimiselle sisustajalle. Itse tehdyn suunnitelman voi itse helposti toteuttaa. Puutuotteet ovat kevyitä ja niiden asentaminen ja käsittely onnistuvat perustyökaluilla.

Pintakäsittely suojaa puupintoja tummumiselta, likaantumiselta, kulumiselta ja kosteudelta. Finnforestin valikoimista löydät asennusvalmiita, teollisesti valmiiksi pintakäsiteltyjä vanereita ja paneeleita, lämpökäsiteltyjä tuotteita sekä perinteisiä käsittelemättömiä puutuotteita. Käsittelemättömiä puutuotteita voi itse käsitellä sopivalla sävyllä ja pintakäsittelyaineella omia tarpeita vastaaviksi.

Peittomaalauksen sijaan puun käsittelyyn voi valita eriasteiset vaaleat kuulto- ja vahakäsittelyt, jotka antavat puupinnoille väriä, mutta samalla säilyttävät niiden luonnollisen tekstuurin ja ulkonäön. Puupintojen puhtaanapito on helppoa, sillä pintakäsiteltyihin puupintoihin tarttuu vähemmän likaa.

Lisätietoa Finnforest-puutuotteista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tulikivi Jero-mallisto Korpi 18
Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa
Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.
201712_51172.jpg
Kosteudenhallintatyökalut käyttöön Kuivaketju 10 -koulutuksessa
Kosteudenhallinnan roolin vahvistuminen on suurimpia viimeaikaisia muutoksia niin suunnittelussa, työmailla, kuin myös kiinteistöjen ylläpidossa.Kuivaketju 10 -konsepti yhdistettynä vahvaan ymmärrykseen kosteuden käyttäytymisestä erilaisissa rakenteissa sekä turvallisista rakennustavoista luo pohjan kosteusturvallisella rakentamiselle. Laadunvarmistusmittaukset ja niiden tulosten oikea tulkinta ohjaavat laadukkaaseen lopputulokseen.TTS Työtehoseura järjestää aiheesta koulutuksia alan ammattilaisille.Ilmoittaudu koulutukseen tästä
20185_53011.jpg
Lattiakaivon kannella on väliä
Kylpyhuoneen seinät ovat kauniit ja lattialla on käytetty kalliita laattoja. Huomio kiinnittyy kuitenkin keskellä lattiaa olevaan lattiakaivon kanteen. Siinä se sitten oli – vaikutelma koko pesuhuoneesta. Valitsemalla sisustukseen sopivan kaivon kannen, ei mikään enää pilaa kylpyhuoneesi ulkoasua.Olethan tietoinen, että nykyisin on olemassa upeita vaihtoehtoja lattiakaivon kansiin. Löydät varmasti kannen, joka tukee kylpyhuoneesi ilmettä ja viimeistelee kauniin ulkoasun.
20086_11592.jpg
Eikka-mökki, kohde 22
Eikka-mökki sijaitsee messualueen kalastajamökkialueella, kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki on rakennettu laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.
20114_25553.jpg
Kymmenen vinkkiä keittiön sisustukseen
Helposti ajatellaan, että keittiötä ei voi sisustaa muuten kuin täydellisellä remontilla. Onhan tuo kodin keskus toki kovalla kulutuksella, mutta hyvälaatuiset kiintokalusteet kestävät huolellisella käytöllä pitkään. Joskus niinkin pitkään, että keittiön yleisilmeeseen ehtii jo kyllästyä. Tai on muuten vaan vaihtelua vailla.
201911_61119.jpg
Löydä asumisen luksus upeasta Kuori-juhlamallistosta
Tänä vuonna Kastelli täyttää 30 vuotta – ja juhlii samalla 25:ttä vuottaan Suomen ostetuimpana talomerkkinä. Arkkitehti SAFA Eevamaria Timlin on suunnitellut Kastellin 30-vuotisjuhlamalliston, jonka kolme ensimmäistä kotia esitellään nyt.Lähtökohtana oli luoda ekologinen ja ilmeeltään kaunis talomalli, joka tarjoaisi luksusta asumiseen ja jonka voisi toteuttaa monenlaisille tonteille. Tutustu juhlavuoden upeaan Kuori-uutuusmallistoon ja toteutetaan sinunkin unelmakotisi yhdessä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton