• Etusivu
  • Talo

Purkutöitä, uutta pintaa ja ullakon laittoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.12.2014
201412_41934.jpg

Kylpyhuoneen seinälaatoitusta.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kylpyhuone edistyy

Kylpyhuoneen seinälaatoitus alkaa hahmottua. Vielä puuttuvat saumat, mutta muuten alkaa olla valmista seinien osalta. Keskimmäinen kuva on allaskalusteen pääty ja seinästä sojottava sähköjohto on led-peilille. Oikeanpuoleisessa kuvassa on suihkupääty ja seinässä satunnaisesti laattasarjan kuviollista laattaa. Kuviollisen laatan ladonnan suhteen annoin vapaat kädet remonttimiehelle ja onneksi annoin, sillä olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Laattojen kuviot eivät missään nimessä hyppää silmille, mutta antaa mielestäni kivan yksityiskohdan kylpyhuoneeseen.

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Tutustu tästä keittiökaappien asennukseen!

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.
Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Upeaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Ruokailutilan ja olohuoneen välinen hirsiseinä käsiteltiin mattalakalla, sillä halusimme säilyttää seinän alkuperäisen sävyn.

Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.
Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.

Ullakon vanhojen pintojen purkua

Myös ullakon remonttia on päästy aloittamaan. Lattia on avattu ja vanhat eristeet purettu pois ja tilalle on asennettu uudet eristeet. Kun lattia on saatu valmiiksi, on vuorossa seinien ja katon eristys ja pinnoitus.

Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Uudet täytteet lattiassa.
Uudet täytteet lattiassa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8504.jpg
Vaasassa ollaan pitkällä
Heinäkuun puolivälissä avattavat Vaasan asuntomessut ovat rakentamisen osalta hyvässä vauhdissa. Aikataulussa pysymistä eon edesauttanut leuto rakennussää. Lähes kaikki kohteet ovat jo ulkopäin hyvässä valmiudessa; vesikatton on päällä ja ulkoverhouskin on monessa kohteessa jo valmiina. Messujen yksi teemoista, Koteja kaikille, avautuu jo nyt monipuolisena tarjontana. Messuilla onkin nähtävänä niin omakotitaloja, yhtiömuotoisia pientaloja kuin kerrostalojakin. Voit tutustua esimerkiksi hauskaan saaristolaiskotiin, moderniin hirsirakentamiseen, funkistyyliin ja perinteisiin talopaketteihin.Kuvakavalkaadissa on nähtävissä hieman esimakua tulevasta. Katso Rakentaja.fi TV
20087_12069.jpg
Messualueen aktiviteetteja
Vaasan asuntomessuilla kiertää kolme nonstop-messujunaa. Messuvieras voi helposti hypätä junan kyytiin missä vain, ja jäädä pois haluamassaan paikassa. Messujunalla pääsee kätevästi alueen reunalta toiselle reunalle. Junat kiertävät alueella koko messupäivän ajan klo 10–18. Messujuna on maksuton ja sen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua merkkiä antamalla.
20081_8031.jpg
Kukkapenkki muurikivistä
Matalaan muuriin istutettu kukkaryhmäTasattaessa pihan korkeuseroja joudutaan tekemään täyttöjä, leikkauksia, penkereitä ja luiskia sekä viistämään maanpintaa sopiviin kaltevuuksiin. Jos tontilla on vähän tilaa tai jos halutaan erottaa istutusryhmiä muusta maastosta, se voidaan tehdä matalalla muurilla.
20204_64338.jpg
Säväytä kylpyhuoneen sisustusta suosituilla metallisävyillä
Metallisävyt ovat löytäneet tiensä kylpyhuoneiden sisustukseen esimerkiksi pesualtaiden hanoissa. Nyt särmikkäitä metallisävyjä on saatavana muihinkin yksityiskohtiin, kuten seinä-wc:n huuhtelupainikkeisiin ja suihkukouruihin.Kevään uutuuksia ovat myös kokomustat ja -valkoiset huuhtelupainikkeet, joissa on sormenjälkiä hylkivä pinnoitus.
20215_70587.jpg
Nimestään huolimatta varsin kotimainen toimija
Saint-Gobain, nimi on tuttu sekä ISOVERin, Gyprocin että Weberin tuotteiden yhteydessä. Moni mieltää pelkän nimen perusteella, että yritys on ulkomainen toimija ja tuotteet tulevat eri puolilta Eurooppaa. Siinä mielessä mielikuva on oikea, että Saint-Gobainin juuret ulottuvat aina 350 vuoden taakse Ranskaan. Mutta tiesitkö, että yritys työllistää Suomessa jopa yli 1200 oman alansa ammattilaista?
201410_41456.jpg
Puukoulussa sauna
Sauna jos mikä on paikka, missä käytetään puuta. Puulla verhoillaan seinät ja katto. Luonnollisesti myös lauteet tehdään puusta tai ainakin verhoillaan puulla. Aikoinaan myös saunojen lattiat on tehty puusta. Nykypäivän saunassa puu on edelleen varteenotettavin vaihtoehto löylyhuoneen pintamateriaalina. Muutosta on tapahtunut eniten siinä, että lauteet ovat saaneet uutta muotoa ja puulajien valikoima on lisääntynyt. Perinteisimmät löylyhuoneen materiaalit ovat olleet kuusi ja haapa. Seuraavassa tarkastelemme rakenteellisia seikkoja puun käytössä ja eri materiaalivaihtoehtoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton