• Etusivu
  • Materiaalit

Pihatiilillä luonnollista kauneutta puutarhaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.04.2013Päivitetty 31.08.2022
201711_51010.jpg

Wienerberger-pihatiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnon materiaalina pihatiilet sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Pihatiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa.

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu luonnon savesta ja hiekasta, joilla aikaansaadaan niiden luonnollisen rustiikki muotovaikutelma. Ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.

Pihatiili on ekologinen

Pihatiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa noin 10 % kivetyspeittävyydestä. Pihatiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.

Keraamisten pihatiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat helposti kierrätettäviä tuotteita.

Tutustu tarkemmin pihatiilivalikoimaan

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Patinoituu vanhetessaan

Keraamiset pihatiilet näyttävät viehättävän patinoituneilta ja antiikkisilta. Niissä on tiilen luonteesta johtuvaa pinnan, muodon ja värin vaihtelua sekä mittapoikkeamaa hieman enemmän kuin perinteisissä pihakivissä. Tiilet ovat säänkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit.

20173_48669.jpg

Keraamisten tiilien uusi muoto

Perinteisempien suorakaiteen mallisten pihatiilien rinnalle on nyt tullut neliönmuotoinen uutuustiili. 150 x 150 mm kooltaan olevaa tiiltä on mahdollista saada neljänä eri värinä. Uutuustiilet soveltuvat sekä yksityisen että julkisen pihan katteeksi. Tiilet on tehty kestämään pohjoisia sääolosuhteita sekä kovaa kulutusta eivätkä kaipaa juurikaan hoitoa.

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Pihatiilet näkyivät Kouvolan asuntomessuilla

Asuntomessut järjestettiin kesällä 2019 Kouvolassa, tarkemmin Korian Pioneeripuistossa. Yksi vanhan kasarmialueen merkittävimmistä rakennuksista, Pioneerikoulu, saneerattiin asuntomessuille niin sisä- kuin ulkotiloiltaan. Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova. Ilmeeltään antiikkisena ja rouheana se istuu kauniisti lähellä sijaitsevien, osin jo yli satavuotiaitten kiinteistöjen pihapiiriin. Pioneerikoulun läheisyydessä oli Wienerbergerin esittelypiste, jossa oli esillä useita keraamisia pihatiilimalleja.

Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.

Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.

Havainnekuva valmiista alueesta.

Havainnekuva valmiista alueesta.

Valmis alue.

Valmis alue.

Katso pihatiilien asennusvideo

Materiaalit
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
Valaistu terassi
Pihapiirivalaistusvinkit Rakentajan valo-oppaasta
Vaikka kesä vasta tekeekin tuloaan ja ilmat alkavat lämmetä vähitellen, kannattaa pihavalaistuksen suunnittelu aloittaa jo hyvissä ajoin.Airam pihavalaisinmallisto koostuu kokonaisuuksista, jotka sopivat erilaisiin pihapiireihin. Valaisimet soveltuvat hyvin suomalaiseen miljööseen sekä vaativiin valaistusolosuhteisiin.Oli sinulla sitten perinnetalo tai modernimpaa arkkitehtuuria oleva koti, pihavalaisin- ja lamppumallistosta löytyy vaihtoehtoja myös sinun pihapiiriisi.
20235_81774.jpg
Suomalainen led-innovaatio voitti palkintosijan maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa
A' Design Awards & Competitionin arvostetun palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa on palkittu vantaalaisen Lamppukauppa Led Storen Oy:n yrittäjä Janne Halttu. Halttu suunnitteli monipuolisen led-innovaation kaikkien saataville, nimittäin Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen.
20209_66568.jpg
Monesta pihasta löytyy laiton halkopino
Energian hintojen vaihdellessa moni on ryhtynyt aktiiviseksi takan lämmittäjäksi. Siksi juuri nyt on huomionarvoista ottaa silmätikuksi polttopuiden säilytys. Suomessa pelastuslaki määrittelee esimerkiksi jätteiden ja roskien säilytyspaikan. Edellä mainittuja tai muuta palavaa ainesta ei saa säilyttää rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Siksi esimerkiksi räystään alle tai talon seinän vierusta ei ole lainmukainen säilytyspaikka. Tulipalon sattuessa väärin säilytetyt puut voivat alentaa vakuutusyhtiön maksamia korvauksia.
20211_68080.jpg
Vanhat palovaroittimet luotettavuustestissä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti tiedotteen mukaan ikääntyneiden palovaroittimien äänenvoimakkuutta ja erityisesti optisten palovaroittimien savuherkkyyttä. Savuherkkyys ja äänenvoimakkuus voivat heiketä ajan myötä palovaroittimissa, jolloin luotettavuus kärsii. Tukesin mukaan palovaroittimen toimintakyky tulee testata säännöllisesti ja varoitin on hyvä vaihtaa uuteen 5-10 vuoden välein.
20177_49717.jpg
Honka Ankkuri ja Honka Ink – unelmakodit esittäytyvät
Mikkelin Asuntomessujen portit aukeavat muutaman päivän kuluttua. Messualue sijaitsee Kirkonvarkaudessa Saimaan rannalla vain kolme kilometriä Mikkelin keskustasta. Kaiken kaikkiaan alueelle on noussut mm. 29 pientaloa, paritalo, kaksi rivitaloa viihtyisiä puisto-ja ulkoilualueita unohtamatta. Näistä 29 pientalokohteesta kaksi on Honkarakenteen yksilöllisesti suunniteltuja hirsitaloja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton