• Etusivu
  • Materiaalit

Pihatiilillä luonnollista kauneutta puutarhaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.04.2013Päivitetty 31.08.2022
201711_51010.jpg

Wienerberger-pihatiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnon materiaalina pihatiilet sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Pihatiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa.

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu luonnon savesta ja hiekasta, joilla aikaansaadaan niiden luonnollisen rustiikki muotovaikutelma. Ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.

Pihatiili on ekologinen

Pihatiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa noin 10 % kivetyspeittävyydestä. Pihatiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.

Keraamisten pihatiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat helposti kierrätettäviä tuotteita.

Tutustu tarkemmin pihatiilivalikoimaan

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Patinoituu vanhetessaan

Keraamiset pihatiilet näyttävät viehättävän patinoituneilta ja antiikkisilta. Niissä on tiilen luonteesta johtuvaa pinnan, muodon ja värin vaihtelua sekä mittapoikkeamaa hieman enemmän kuin perinteisissä pihakivissä. Tiilet ovat säänkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit.

20173_48669.jpg

Keraamisten tiilien uusi muoto

Perinteisempien suorakaiteen mallisten pihatiilien rinnalle on nyt tullut neliönmuotoinen uutuustiili. 150 x 150 mm kooltaan olevaa tiiltä on mahdollista saada neljänä eri värinä. Uutuustiilet soveltuvat sekä yksityisen että julkisen pihan katteeksi. Tiilet on tehty kestämään pohjoisia sääolosuhteita sekä kovaa kulutusta eivätkä kaipaa juurikaan hoitoa.

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Pihatiilet näkyivät Kouvolan asuntomessuilla

Asuntomessut järjestettiin kesällä 2019 Kouvolassa, tarkemmin Korian Pioneeripuistossa. Yksi vanhan kasarmialueen merkittävimmistä rakennuksista, Pioneerikoulu, saneerattiin asuntomessuille niin sisä- kuin ulkotiloiltaan. Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova. Ilmeeltään antiikkisena ja rouheana se istuu kauniisti lähellä sijaitsevien, osin jo yli satavuotiaitten kiinteistöjen pihapiiriin. Pioneerikoulun läheisyydessä oli Wienerbergerin esittelypiste, jossa oli esillä useita keraamisia pihatiilimalleja.

Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.

Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.

Havainnekuva valmiista alueesta.

Havainnekuva valmiista alueesta.

Valmis alue.

Valmis alue.

Katso pihatiilien asennusvideo

Materiaalit
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53294.jpg
Pihan valaistussuunnittelu
Valaistus on tärkeä osa tunnelmallista ja toimivaa pihasuunnitelmaa. Hyvin toteutettu valaistus lisää kiinteistön arvoa. Olipa kyseessä uusi tontti tai vanhan pihapiirin saneeraus, niin huolellinen suunnittelu kannattaa, jotta lopputulos on se mitä haluat.
201111_28610.jpg
Tee Se Itse - Leikkimökki
Leikkimökki on joka lapsen toive ja samalla suloinen pihan somistaja. Näillä ohjeilla leikkimökin rakentaminen sujuu helposti. Ohjeet sisältävät myös tarkat leikkimökin piirustukset. Leikkimökin kooksi on valittu sellainen, että se voi tarvittaessa toimia myös vierasmajana. Leikkimökin rakennustarvikkeina on pyritty käyttämään yleisimpiä puutavaran kokoja, joita on mahdollisesti rakennuksilta jäänyt ylimääräiseksi.Ohjeita voi soveltaa ja leikkimökistä tehdä juuri omien tarpeiden mukaisen.Katso leikkimökin materiaalilista tästä
201511_44894.jpg
Tuuleta ja tamppaa käden käänteellä
Tomuttaminen ja tuulettaminen ovat parasta hoitoa tekstiileille. Luonnonkuidut suorastaan rakastavat tuulettamista. Säännöllinen tuulettaminen vähentää tekstiilien pesutarvetta ja pidentää niiden käyttöikää.Duster on kotimainen, moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voit hyödyntää monipuolisesti muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvine tuuletusvarsineen ja alastaittuvine aputasoineen se toimii mainiosti niin tuuletus-, tamppaus- kuin kuivatustelineenäkin.Dusterin kaikki osat valmistetaan Suomessa.
20199_60146.jpg
Kelpaisiko ilmainen valosuunnittelu etänä tai paikan päällä?
Mikäli mietit oman kotisi valaistussuunnitelmaa, voit pyytää LedStoresta ilmaisen valaistussuunnitelman. Asiakkaat ovat pitäneet suunnitelmista, sillä ne konkretisoivat valaistuksen kokonaishinnan, tuovat esiin valaistuksen todelliset toteutustavat, ja sitä kautta helpottavat toimivan valaistuksen hankkimista. Suunnittelussa veloitukseton taso on pienten kohteiden, kuten yhden huoneen tai yhtenäisen tilan suunnittelu. Veloituksettomasta konsultaatiosta voidaan aina lähteä liikkeelle myös isommissa kohteissa.
Kiilto Keramix sively
Pakkaskestävä vedeneristys ja laatoitus ulkotiloissa – huomioi nämä seikat
Milloin ulkotiloissa tarvitaan vedeneristystä ja mitä tulisi huomioida ulkotilojen ja osan aikaa vuodesta kylmillään olevissa rakennuksissa? Huomioi tarvittaessa myös kiukaan asettamat ehdot.
20232_80787.jpg
Vuokra-asunnon ilmeen kohennus vaivattomalla valaistusremontilla
Tiensä päähän tulleet vuokra-asunnon halogeenivalaisimet ja loisteputket saivat uudet, energiatehokkaat ledit. Vuokralainen on tyytyväinen lopputulokseen, ja vuokranantaja kiittelee sujuvasti, etänä hoitunutta prosessia suunnittelusta asennukseen saakka. Koordinaatio hoitui hyvin osapuolten kesken.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton