• Etusivu
  • Energia

Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö LEDVANCE Oy
Julkaistu 20.10.2022Päivitetty 26.10.2022
202210_79775.jpg

Valaistuksen merkitys korostuu erityisesti pimeinä vuodenaikoina.

Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.

Valaistus, joka tukee biologistarytmiä

Sisätiloissa vähäinen tai huono valaistus tekee väsyneeksi ja joskus jopa voimattomaksi. Onneksi tähän on helppo ratkaisu – älykkäistä valaistusratkaisuista tunnetun Ledvancen SUN@HOME-valaistus mukautuu automaattisesti erilaisiin työnteon ja elämisen tilanteisiin päivän aikana. Voit aloittaa aamun rentoutuneessa auringonnousun tunnelmassa ja tehdä työtä viileän valkoisessa valossa, joka parantaa keskittymistä. Illalla aktiivisen päivän päätteeksi valaistus tarjoaa kodikkaan ja rauhallisen tunnelman, joka valmistaa kehoa rentoutumaan ja hyvään yöuneen.

202210_79780.jpg

SUN@HOME-valaistus on erinomainen valinta kaikille parempaa elämänlaatua arvostaville – lamput ja valaisimet tuottavat ainutlaatuista luonnollisen päivänvalon kaltaista valoa, joka ei ainoastaan paranna hyvinvointia, vaan myös suorituskykyä.

Täyden värispektrin valaistus

Parhaassa valaistuksessa värit toistuvat luonnollisina ja oikean värisinä. Ainutlaatuiset SunLike LEDit tuottavat valoa koko näkyvän valon alueen spektrillä. Loistavan värintoiston ansiosta, joka on erittäin lähellä auringonvaloa, näet värit sellaisena kuin ne on tarkoitettu nähtävän. Matala sinisen sävyn määrä valkoisessa valossa tukee entistäkin paremmin luonnollista vuorokausirytmiä ja lisää visuaalista mukavuutta.

Dynaaminen ja tehokas elämänrytmi edellyttää vaihtelevia päivänvalo-olosuhteita. Erityisen korkean, päivänvaloa muistuttavan värintoiston (CRI > 95) ja erityisen kirkkaan valkoisen valon (jopa 5 000 K) säätömahdollisuuden ansiosta keskittyminen paranee. Tämä parantaa suorituskykyä ja motivaatiota kaikissa askareissa, oli kyseessä sitten kotitehtävät lastenhuoneessa tai työskentely kotitoimistossa.

Tärkeimmät ominaisuudet yhdellä silmäyksellä

  • Paras värintoisto CRI > 95
  • Tukee biologista rytmiä
  • Laaja värilämpötila-alue (2 200 – 5 000 K)
  • Älykäs ja himmennettävä
Viileän valkoinen valo parantaa keskittymistä ja suorituskykyä.
Viileän valkoinen valo parantaa keskittymistä ja suorituskykyä.

Ohjaa ja säädä valaistusta mistä tahansa

Miltä kuulostaisi ohjata kaikkia kodin valoja kätevästi puhelimella tai tabletilla? SUN@HOME-valaistuksen säätäminen on näin helppoa joko maksuttomalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella tai ääniohjauksella käyttäen Amazon Alexa tai Google Assistant -älykaiutinta.

Valonlähteiden liittäminen langattomaan lähiverkkoon on myös helppoa ja nopeaa. Se onnistuu yksinkertaisimmillaan vain lampun vaihdolla, jonka jälkeen valaisin on heti käyttövalmis ja liitettävissä kodin WiFi-verkkoon (2,4GHz). Yhdistämisen jälkeen valaistusta voidaan ohjata langattomasti WiFi-verkon kautta ilman ylimääräisiä lisälaitteita. Vaihtaminen rennon hyvän olon tunnelman ja keskittyneeseen työskentelyyn tarvittavan täydellisen valon välillä käy vaivatta.

Kodin älyohjauksella voit myös käyttää entistä älykkäämpiä toimintoja hyvinvointia varten, kuten esimerkiksi luonnollinen herätys voimistuvalla valotoiminnolla tai säähän mukautuvaa valaistusasetusta.

SUN@HOME-valaistusta voit säätää helposti ja nopeasti joko maksuttomalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella tai ääniohjauksella.
SUN@HOME-valaistusta voit säätää helposti ja nopeasti joko maksuttomalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella tai ääniohjauksella.

Tutustu SUN@HOME -tuotteisiin:

SUN@HOME-tuotteita myyvät K-Rauta ja Verkkokauppa.com.

202210_79841.jpg
LEDVANCE Oy
Energia
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79201.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
202211_79992.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Erilaisilla valaisinratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton