• Etusivu
  • Energia

Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö LEDVANCE Oy
Julkaistu 07.11.2022Päivitetty 14.11.2022
202211_79992.jpg

Kodin päivittäminen älykodiksi tuo helpotusta sähkönkulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan.

Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.

Sähkölaite etäohjattavaksi parilla kympillä

Kodin päivittäminen älykodiksi ei vaadi monimutkaista taloautomaatiojärjestelmää. Ledvancen SMART+ Plug -älypistorasiat sijoitetaan olemassa oleviin vakiopistokepaikkoihin, joihin sähkölaiteet liitetään normaaliin tapaan. SMART+ Plug aktivoidaan käyttöön kodin wifi-verkossa, jonka jälkeen kyseisiä sähkölaitteita voidaan ohjata mobiililaitteella, äänikomennolla tai ajastetusti. Älykodin toiminnot saa käyttöön varsin edullisesti – SMART+ Plug-pistorasian hinta vaihtelee 20–40 euron välillä sisä- tai ulkomallin mukaan.

Säädä toiminnot arkirytmiin sopivaksi

SMART+ Plug -älypistorasian avulla teet arjesta sujuvampaa. Aamuherätyksen soidessa kirkasvalo alkaa kajastaa ja kahvinkeitin menee päälle. Käytävän ja keittiön valot syttyvät ja radiosta kuuluvat päivän ensimmäiset uutiset. Kotoa lähtiessä valot sekä sähkölaitteet sammuvat automaattisesti oven mentyä kiinni, eikä niitä tarvitse murehtia.

SMART+ WiFi -teknologia mahdollistaa omien tarpeiden mukaisen kodin toimintojen ajastamisen sekä etäohjaamisen. Voit liittää siihen haluamasi laitteet ja valot.

Ohjataksesi LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella, tarvitset älypuhelimen tai tablet-tietokoneen (Android 4.4 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi)

Katso myös: Älyvalaistus, joka tukee biologistarytmiä

Helpota aamujasi SMART+ Plug -pistorasioilla.
Helpota aamujasi SMART+ Plug -pistorasioilla.

Paranna kotisi turvallisuutta

Muutama yksinkertainen toiminto nostaa kodin turvallisuustasoa. Ledvancen SMART+ Wifi -järjestelmään on saatavilla ulko-oviin helposti asennettavat ovikytkimet, jotka pitävät sinut ajantasalla. Saat esimerkiksi tiedon, kun lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Ovikytkin on myös kätevä turvallisuustoiminto kesämökin etävalvontaan.

Liiketunnistimilla voidaan puolestaan ohjata SMART+ WiFi -valaistusta pihalla ja ulkona, mikä helpottaa pimeällä liikkumista valaisemalla automaattisesti reitin ovesta ulosastuttaessa. SMART+ Plug -pistorasian outdoor-mallilla voidaan myös kätevästi ohjata ulkosähkölaitteita, esimerkiksi etäohjattava sekä ajastettava auton lohkolämmitys helpottaa lähtemistä kylmillä keleillä.

Ovikytkin kertoo, milloin lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Se on myös kätevä turvallisuustoiminto esimerkiksi kesämökin etävalvontaan.
Ovikytkin kertoo, milloin lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Se on myös kätevä turvallisuustoiminto esimerkiksi kesämökin etävalvontaan.

Seuraa energian kulutusta sovelluksella

Kodin laitteiden tai valaistuksen sähkönkulutusta on vaikea arvioida. Ledvancen SMART+ WiFi -sovelluksella voit aina halutessasi tarkistaa sisäkäyttöön tarkoitetun älypistorasiaan kytketyn laitteen kulutustilanteen ja sulkea tarvittaessa turhaan sähköä kuluttavat laitteet. Etäohjaus helpottaa myös arkea silloin, kun olet poistunut kotoa ja unohdit sammuttaa valot tai kahvinkeittimen.

Energiankulutuksen dataa voi myös tarkastella pidemmällä jaksolla, ja tehdä muutoksia asumistottumuksiin sen mukaan. Jo pienetkin muutokset tuovat isoja säästöjä vuositasolla.

Ledvancen SMART+ WiFi -älypistorasian ominaisuudet

  • Ohjattavissa LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella (Android™️ 4.4 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi) tai äänikomennoilla: Google Assistant tai Amazon Alexa
  • Kytkentä: 2 300 W / 10 A
  • Verkkoprotokolla: WiFi
  • Energiamittaus ominaisuus sisäpistorasialla
  • Ajastaminen
202211_79995.jpg
Info

Info

Tuotteet älykodin päivittämiseen

Haluatko lisätietoa älykodin toteutuksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö - asiantuntija kertoo tarkemmin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LEDVANCE Oy
Energia
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79201.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton