• Etusivu
  • Energia

Tasainen yleisvalo ja kohdevalot luovat kodin valaistuksen perustan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ledvance OY
Julkaistu 19.09.2023Päivitetty 06.10.2023
20239_83170.jpg

Kodin eri tiloissa on erilaiset valaistustarpeet. Mukavan valaistuksen luot huomioimalla perusasiat ja lisäämällä siihen omaa persoonallista tyyliäsi. Toteutusta suunnitellessa on hyvä huomioida yleisvalaistuksen ja korostusvalaistuksen väliset erot. Yleisvalaistuksesta huolehtivat yleensä katto- ja seinävalaisimet, jotka tekevät huoneesta valoisan ilman häikäisyä tai varjoja. Korostusvalaistuksella luodaan huoneeseen miellyttävä tunnelma korostamalla esimerkiksi seinällä olevia kuvia tai huonekaluja. Valon ja varjon välistä vuorovaikutusta käytetään tässä tehokkaasti.

Modernit plafondit ja paneelivalaisimet

Tarpeeksi tehokas kattovalaistus on hyvä koko huoneen kirkkaaseen valaisemiseen. Esimerkiksi neliön malliseen eteiseen riittää yksi tehokas kattovalaisin. Plafondivalaisimet ja pinta-asennetavat paneelivalaisimet tuottavat tasaisen ja pehmeän valaistuksen, joka sopii hyvin yleisvalaistukseen ja tunnelman luomiseen. Niitä käytetäänkin yleensä tiloissa, joissa halutaan estetiikkaa ja toiminnallisuutta yhdistettynä huomaamattomaan ja tyylikkääseen ulkonäköön.

Plafondit asennetaan tiiviisti kattoon tai seinään ilman näkyviä kiinnitysosia tai johtoja näyttäen siten pelkistetyn siistiltä valopinnalta. Valon suuntaaminen riippuu valaisimen suunnittelusta, ja se voi olla suoraan alaspäin suuntautuva tai hajautettu epäsuorasti kattopinnalle. Ledvancen ohuet LED-paneelit mahdollistavat tyylikkään valaistuksen. Selkeästi muotoillut kehyksettömät Planon-valaisimet voidaan asentaa helposti seiniin ja kattoon sekä yhdistellä keskenään toimivaksi valaistuskokonaisuudeksi.

20239_83171.jpg

Valoa tyylikkään kohdennetusti

Alasvalot ovat nimensä mukaisesti suunniteltu antamaan valoa suoraan alaspäin. Nykyään malleja on useita erilaisia ja niistä on helppo löytää itselleen mieleinen vaihtoehto. On kattoon upotettavia ja pinta-asennettavia malleja kiinteällä tai vaihdettavalla valolähteellä. Kiskojärjestelmään kiinnitettävät valaisimet mahdollistavat tehokkaan yleisvalaistuksen, joka valaisee huoneen tasaisesti ja vähentää varjoja. Ne myös mahdollistavat valaistuksen mukautumisen tilan muutosten mukaan. Alasvaloja voidaan käyttää myös kohdevalaistukseen, jolloin ne korostavat tiettyjä alueita tai kohtia, kuten tauluja, koriste-esineitä tai huonekaluja.

Alasvalojen määrä ja sijoittelu ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat valaistuksen tehokkuuteen ja visuaaliseen ilmeeseen. Toteutuksessa on otettava huomioon huoneen koko, kattoon liittyvät rajoitukset ja valaistuksen tarkoitus. Tärkeää on valita laadukas valaisin, joka sopii tilaan ja luo halutunlaisen tunnelman. Olipa sitten tarkoituksena tuoda esiin jotain erityistä yhdellä kohdevalaisimella tai luoda huoneeseen täydellisen valaistuksen kahdella, kolmella, neljällä tai kuudella kohdevalolla − Ledvancen upotettavailla tai pinta-asennettavilla alasvaloilla voidaan toteuttaa upeita valaistusratkaisuja, sisustuksellista kohdevalaistusta sekä kattava ja käytännöllinen yleisvalaistus.

20239_83172.jpg

Valoa tilanteen ja tunnelman mukaan

Ledvancen älykkäät SMART+ WiFi -valaisimet sopivat erinomaisesti toiminnallisen ja tunnelmallisen valaistuksen yhdistämiseen. Ne mukautuvat kaikkiin päivän tilanteisiin valon värin ja voimakkuuden suhteen aina keskittymiseen soveltuvasta kylmän valkoisesta valosta lämpimän valkoiseen rentouttavaan tunnelmavaloon.

Ledvancen valaisimien myötä kodin valaistuksen laatu nousee uudelle tasolle. Esimerkiksi älykkäiden SMART+ -valaisimien valon värilämpötilaa, väriä ja voimakkuutta voidaan säätää hyvin yksityiskohtaisesti − niiden avulla voidaan luoda monenlaisia valaistustunnelmia valaisimien toistaessa jopa 16 miljoonaa väriä.

Huoneessa harvoin yksi kattovalaisin riittää. Yhdistelemällä erilaisia valaisimia, kuten plafondeja, alas- ja kohdevaloja saadaan kattavasti valoa sekä luodaan ainutlaatuinen tunnelma. Suoran ja epäsuoran valaistuksen välinen vuorovaikutus luo täydellisen viihtyvyyden, älykään ohjausominaisuuden viimeistellessä valon säädöt. Ledvancen SMART+ -sarja kattaa erilaisia vaihtoehtoja ajattomista malleista moderneihin valaisimiin, jotka tuovat nykyaikaisia ominaisuuksia kodin valaistukseen.

Lue lisää älyvalaistuksesta

Info

Info

Vinkki:

Suositeltava valon määrä kodin yleisissä oleskelutiloissa on noin 100 luumenia neliömetriä kohden. Esimerkiksi jos olohuoneesi on 20 neliömetriä, valolähteiden olisi hyvä tuottaa yhteensä 2 000 luumenia. Valitsemalla älykkäät himmennettävät, värilämpötilan ja värin säätöiminaisuuksilla varustellut LED-valonlähteet, voit säätää kirkkautta ja valoa mielesi ja tarpeesi mukaan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ledvance OY
Energia
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79201.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
202211_79992.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino tähän onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Airamin näppärillä valoratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton