• Etusivu
  • Remontti

Valaistussuunnittelupalvelu merenrantakartanoon

Sanna SalmelaKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Julkaistu 24.11.2023Päivitetty 07.02.2024
LS kansikuva-OH-scaled-e1648644889709-2048x1597

© LedStore

Esittelemme tässä artikkelissa lopputuloksen LedStoren valaistussuunnittelupalvelusta ja toteutuneesta uuden talon valaistuksesta, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Valaistussuunnittelu vauhdilla

– Saimme nopeasti yön yli suunnitelman, kun valitsimme Valon nopeudella – valaistussuunnittelun. Meillä oli suunnitelman kanssa kiire, sillä emme aluksi edes tienneet, että tarvitsemme erikseen valaistussuunnitelman. Ja sitten kun ryhdyttiin selvittämään, kuka suunnitelman voisi tehdä, niin LedStore löytyi nettiä selaamalla, Kristina kertoo projektin käynnistymisestä, ja jatkaa

– Jannella oli hyvä ote suunnitteluun ja suunnitelmassa oli hyviä vinkkejä ja ratkaisuja. Yhteistyö toimi hyvin ja asentajamme kiitti helppoa spottiasennusta. Kävimme ennen ostoa kerran paikan päällä LedStoressa ja löysimme kaikki valot sisälle ja ulos heidän valikoimastaan. Suunnittelu oli mielestäni nopeaa ja lajissaan edullista.

– Onneksi valitsimme valaistussuunnitelupalvelun. Poikkeuksellista oikeastaan rakennushommissa oli, että LedStoren kanssa homma hoitui napakasti, vaikka rakentamisessa yleensä kaikki asiat venyvät ja aikataulut paukkuvat. Tämä napakka asioiden hoitaminen alusta asti ratkaisi sen, että lähdimme LedStoren kanssa tekemään yhteistyötä. Meillä ei ollut sisustusarkkitehtia erikseen, niin olemme etsineet ja hakeneet todella paljon asioita: tuotteita, materiaaleja ja selvittäneet asennusratkaisuja. Valaistuksen osalta kaikki hoitui paljon helpommin, kertoo Kristina.

<p data-block-key="9rxav">Eteiseen suunnitellut led-nauhavalaistusratkaisut liukuovikaapiston etulippaan ylös ja alapintaan lattiaa kohti tuovat tilaan kaunista epäsuoraa valoa kattovalaistuksen lisäksi.</p>
Eteiseen suunnitellut led-nauhavalaistusratkaisut liukuovikaapiston etulippaan ylös ja alapintaan lattiaa kohti tuovat tilaan kaunista epäsuoraa valoa kattovalaistuksen lisäksi.
© LedStore
<p data-block-key="upfsi">Yleisvalaistuksena riippuvien valaisimien kanssa käytettiin 9W suunnattavaa valkoista spottia. Hyvän lisän valaistukseen tuo keittiössä saarekkeen valaisu lattiaa kohti sekä ikkunan edustalla kulkeva led-nauha lattiaupotusprofiilissa.</p>
Yleisvalaistuksena riippuvien valaisimien kanssa käytettiin 9W suunnattavaa valkoista spottia. Hyvän lisän valaistukseen tuo keittiössä saarekkeen valaisu lattiaa kohti sekä ikkunan edustalla kulkeva led-nauha lattiaupotusprofiilissa.
© LedStore

Valaistussuunnittelupalvelu ja valot yhdestä paikasta

– Valaistuksen osalta oli suuri helpotus, että koko paketti tuli suunnittelusta tuotteisiin saakka yhdestä paikasta. Tämä on meidän ensimmäinen talomme, jossa on käytetty upotettavaa valaistusta. Emme olisi osanneet edes kaivata sitä, ja olisimme ottaneet aivan liian vähän valoa ilman valaistussuunnitelmaa. Ja se, että kaikki valaisimet ovat himmennettäviä, on ollut tosi hyvä, kiittelee Kristina.

– Kun asiakkaat ottivat yhteyttä, ja laittoivat talon pohjakuvat ja muut tiedot minulle, niin tartuin innolla toimeen. Ison talon koko sisä- ja ulkovalaistus on sen verran laaja kokonaisuus, että valaistuksen suunnittelulle oli selkeästi tarvetta. Pelkillä aiemmasta kodista siirtyvillä riippuvalaisimilla olisi ollut hankala saada kaikkiin tiloihin toiminnallinen ja mielenkiintoinen valaistus. Meidän valikoimastamme löytyivät sekä upotettavat spottivalaisimet, että pyöreitä ja nelikulmaisia eri kokoisia paneelivalaisimia, kertaa Janne Halttu kohteessa tehtyjä valaistusratkaisuja.

– Tehostevalaistukseen ja korostusvalaistukseen käytin upotettavaa led-nauhaa alumiiniprofiilissa eri tyylisiin asennuspaikkoihin. Erityisesti pitkä 17 metrinen ikkunaseinä merelle päin houkutteli suunnittelemaan korostusvalaistusta lattiaan upotettavalla, vain 7mm syvällä led-nauhaprofiililla. Kahden kerroksen väliseen korkeaan tilaan suunnittelin seinävaloja sekä jakamaan tilaa, että lisäämään valoa viereiseen portaikkoon. Pienemmät upotettavat In-wall-seinävalaisimet sopivat hyvin porrasaskelmien valaisuun. Asiakkaan omat, kauniit riippuvalaisimet ja jalkalamput sopivat ledien kanssa hyvin yhteen ja täydentävät sisustuksellista ilmettä. Valaistussuunnittelupalvelu siis auttaa hitsaamaan kokonaisuudet yhteen.

– Kaikkineen suunniteltavaa tilaa oli 400 m2 ja tilat ovat korkeita. Alakerrassa huonekorkeus on 3 metriä ja yläkerrassa huonekorkeus nousee neljästä metristä noin kuuteen metriin. Emme olisi ilman suunnittelua osanneet valita tarpeellista määrää valaisimia. Sisustuksellisessa mielessä käytimme lisäksi riippuvalaisimia, mutta niiden valoteholla ei ole niin suurta merkitystä, kun yleisvalaistus saadaan upotetuista spoteista ja paneeleista, kertoo Kristina.

<p data-block-key="57si8">Seinävalaisimilla saadaan lisättyä sekä toimivaa valoa, jotka toimivat myös kauniina sisustuksellisina yksityiskohtina. Portaikossa valaisevat In wall 3W uppovalaisimet. Kerrosten välillä tilan rytmittäjinä Angular 2 valkoiset seinävalaisimet. Sisustuksellinen yksityiskohta on alumiiniprofiilissa seinään upotettu led-nauha takan vierellä.</p>
Seinävalaisimilla saadaan lisättyä sekä toimivaa valoa, jotka toimivat myös kauniina sisustuksellisina yksityiskohtina. Portaikossa valaisevat In wall 3W uppovalaisimet. Kerrosten välillä tilan rytmittäjinä Angular 2 valkoiset seinävalaisimet. Sisustuksellinen yksityiskohta on alumiiniprofiilissa seinään upotettu led-nauha takan vierellä.
© LedStore
<p data-block-key="7ah4v">Paneelivalaisimet ovat tehokkaita valaisijoita ja sopivat moniin tiloihin, kuten harrastetiloihin, työtiloihin ja yleisvalaistukseksi makuuhuoneisiin. Kuvassa pyöreä UPPOAVA Plafondi 240 300×1200 UPPOAVA paneeli sekä 600×600 UPPOAVA paneelit kuntoilutilassa.</p>
Paneelivalaisimet ovat tehokkaita valaisijoita ja sopivat moniin tiloihin, kuten harrastetiloihin, työtiloihin ja yleisvalaistukseksi makuuhuoneisiin. Kuvassa pyöreä UPPOAVA Plafondi 240 300×1200 UPPOAVA paneeli sekä 600×600 UPPOAVA paneelit kuntoilutilassa.
© LedStore

Yleisvaloa kattovalaisimista ja tehostevaloa epäsuorista led-nauhavaloista

Valaistussuunnittelupalvelu huolehti, että valaistuksessa on sekä kohdevaloa että epäsuoraa valoa asiakkaan toiveita noudatellen.

– Onnistuimme saamaan kaikki toivomamme ratkaisut. Yleisvaloksi valitsimme 3000K lämpimän valon värisävyn valaisimet. Yleisvaloa tulee tiloihin tarpeeksi ja sijoittelu on hyvä. Lisävalaistuksena ovat oikein onnistuneet ikkunoiden edessä olevat 17 W/m Tasainen led-nauhat upotettavassa alumiiniprofiilissa. Ne toimivat hyvin vaikka pelkästään yleisvalona, ja himmennys on niissä hyvä, kertoo Kristina.

Hän pitää myös takan takana kulmassa olevasta led-nauhavalosta, joka on uppoprofiilissa eli valo tulee seinän tasalle.

– Valo tulee kauniisti ja pehmeästi ja korostaa takkaseinää mukavasti.

Kristinan mielestä epäsuorat valaistusratkaisut onnistuivat erittäin hyvin.

– Keittiösaarekkeessa alasokkelissa ja baaritason puolella pöytätason alla olevasta epäsuorasta valosta tulee mukavan pehmeä valaistus. Toimivia epäsuoria valaistusratkaisuja ovat myös kylpyhuonekäytävällä katon syvennyksestä valaiseva led-nauha, sekä kylpyhuoneessa ja pukuhuoneessa seinän kautta valaisevat led-nauhat. Epäsuora himmennettävä valo tuo tilaa rauhallista tunnelmaa, ja käytän sitä paljon.

<p data-block-key="yr0yy">Epäsuoraa himmennykseen asennettua led-nauhavalaistusta käytettiin monessa kohdin, kuten käytävän kattokourussa ja keittiö olohuoneen ikkunan edustan lattiaupotuksena. Lisäksi kylpyhuoneessa suihkun takana sekä pukeutumistiloissa on epäsuoraa led-nauhavalaistusta.</p>
Epäsuoraa himmennykseen asennettua led-nauhavalaistusta käytettiin monessa kohdin, kuten käytävän kattokourussa ja keittiö olohuoneen ikkunan edustan lattiaupotuksena. Lisäksi kylpyhuoneessa suihkun takana sekä pukeutumistiloissa on epäsuoraa led-nauhavalaistusta.
© LedStore
<p data-block-key="z5war">Yleisvalaistusta yläkerran korkeissa tiloissa suunnattavalla 033W 9W spotilla, jotka aseteltiin pareittain ja yksittäin.</p>
Yleisvalaistusta yläkerran korkeissa tiloissa suunnattavalla 033W 9W spotilla, jotka aseteltiin pareittain ja yksittäin.
© LedStore
Info

Info

LedStoren valaistussuunnittelupalvelussa suunnittelemme toiveiden mukaisia ja monenlaisiin tarpeisiin sopivia valaistuskokonaisuuksia. Lue lisää palvelusta LedStoren sivuilta.

Lamppukauppa Led Store Oy
Remontti
valaistus
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202010_66924.jpg
Puurunkoisen talon valaistuksen ohjaus langattomasti
Hirsitalon tai CLT-talon sähkövetojen paikat tulee miettiä tarkasti. Erityisesti jos puupinta jää näkyville, niin ylimääräiset sähkövedot esimerkiksi valokatkaisijoille jäävät kaikki näkyviin seinäpintoihin. Valaistuksen ohjaukseen on luotettavia langattomia seinäsäätimiä, jotka säästävät työtä ja ovat materiaalitehokkaita.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.
201810_55008.jpg
Kuinka valita oikea valaistus ja värilämpötila?
Valon värilämpötila (CCT, eli correlated colour temperature) ilmoitetaan kelvineissä. Valon värilämpötila vaihtelee yksinkertaistettuna punaisen ja sinisen välillä, punaisen ollessa Kelvin-asteikon alapäässä (2000 K) ja sinisen sijoittuessa asteikon yläpäähän (12 000-18 000 K). On sanottu, että ihminen erottaa värilämpötiloja 2290-11000 K välillä. Luonnossa valon värilämpötila muuttuu jatkuvasti päivän aikana aamun lämpimänpunaisesta illan siniseen hetkeen. Valon värilämpötila kuvaa siis valon värin sävyä.
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton