• Etusivu
  • Energia

Toteuta älyvalaistus helposti lampun vaihdolla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö LEDVANCE Oy
Päivitetty 23.10.2023
20228_79201.jpg

Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.

Monipuolisesti säätyvä valaistus eri tilanteisiin

Älykkäät valaistusratkaisut ovat tulleet osaksi kodin toimintoja, joissa valaistuksen säätäminen puhelinsovelluksella tai ääniohjauksella tuo monia etuja helpottaen asumista. LEDVANCE SMART+ -sovellus mahdollistaa kodin tilojen valaistusten ohjaamisen ilman katkaisimien käyttöä. Siinä valaistuksen voimakkuutta ja sävyä voidaan kätevästi säätää juuri sopivaksi ja halutunlaiseksi.

Puhelin kulkee aina mukana ja on aktiivisesti käytössä. Siten se on myös nopea väline kodin valaistuksen säätämiseen. LEDVANCE SMART+ -sovelluksella voi ohjata yksilöllisesti eri huoneiden- sekä ulkovalaistuksen tunnelmaa fiiliksen mukaan. Automaattisilla toiminnoilla voidaan lisäksi luoda rutiineja, kuten optimoida valon lämpötilaa vastaamaan vuorokauden rytmiä. Viileämpi ja kirkkaampi valo aamulla nostaa vireystilaa herättäen tehokkaasti uuteen päivään. Illalla puolestaan valon voimakkuuden laskeminen, sävyn samalla muuttuessa lämpimämpään, auttaa rentoutumaan ja helpottaa nukahtamista.

Myös turvallisuus paranee etäohjausmahdollisuuden myötä – valaistuksen voi asettaa syttymään päälle ja pois itsenäisesti, jolloin koti näyttää asutulta pitkään poissa ollessa.

20228_79202.jpg

Ei valaisimen vaihtoa – vain uusi lamppu tilalle

Älyvalaistuksen hankkiminen on nyt todella helppoa. Se ei vaadi monimutkaista taloautomaatiojärjestelmää. LEDVANCE tarjoaa älypuhelimella tai äänellä ohjattavia huippuluokan LED-lamppuja, jotka ovat vaihdettavissa jo olemassa oleviin kodin valaisimiin. Kun lamppu on kierretty kiinni, on se heti käyttövalmis ja liitettävissä kodin Wifi-verkkoon. Yhdistämisen jälkeen sitä voidaan ohjata LEDVANCE SMART+ -sovelluksella.

20228_79203.jpg

LEDVANCEn älyvalaistus on myös edullinen toteuttaa. Yksittäisen lampun hinta on 10–20 euroa mallista riippuen. LEDVANCEn lamppuja myyvät muun muassa Bauhaus, K-Rauta ja Verkkokauppa.com.
Katso lisää SMART+ -lampuista

Liitä kodin sähkölaitteet etäohjaukseen

LEDVANCE SMART+ -järjestelmään kuuluu lamppujen lisäksi kattava valikoima tyylikkäitä valaisimia, LED-nauhoja sekä älypistorasioita sisä- ja ulkokäyttöön, jotka ovat liitettävissä Wifi-verkkoon.

Esimerkiksi SMART+-pistorasioilla voi helposti hallita muitakin kodin sähkölaitteita. Älypistorasia kiinnitetään suoraan seinäpistorasiaan, jonka jälkeen siihen liitettyä valaisinta tai muuta sähkölaitetta voidaan ohjata älypuhelimella mistä tahansa. Myös sähkönkulutusta voidaan tällöin seurata sovelluksen kautta.

SMART+ WiFi -tuotteet

20228_79205.jpg

Valitse mieleisesi ohjaustapa

LEDVANCEn valaistustekniikka luo älykkäästi yhdistetyn huipputeknisen ympäristön, joka on samalla kodikas ja mukava. SMART+ -ratkaisun avulla voi hallita, himmentää ja mukauttaa valaistusta nopeasti älypuhelimella tai ääniohjauksella. Tuotteita voi ohjata myös yhteensopivien älykaiuttimien, kuten Google Nestin ja Amazon Alexan, kautta.

  • LEDVANCE SMART+ -sovellus – valaistusta voidaan säätää monipuolisesti puhelimella sekä tabletilla.
  • Äänikomento – tunnistaa käskyt ja ohjaa valaistusta. SMART+ Wifi -tuotteet on suunniteltu toimimaan älykaiuttimilla, joten ylimääräisiä reitittimiä ei tarvita.
  • Kaukosäädin – Eri toiminnot ovat myös ohjattavissa kaukosäätimellä, kuten värillinen valo, valaistustunnelmat ja himmennys. Etuna on, että kuka tahansa voi käyttää sitä valaistuksen ohjaukseen.
  • Perinteinen seinäkytkin – valot voidaan laittaa päälle ja sammuttaa katkaisimesta.

Haluatko lisätietoa älyvalaistuksesta?

Kiinnostaisiko älyvalaistuksen toteuttaminen kotiisi?
Jätä yhteydenottopyyntö - valaistuksen asiantuntija kertoo lisää.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LEDVANCE Oy
Energia
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
202211_79992.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
20236_82471.jpg
Kodin älyvalaistus­trendit 2023 - Viihtyisyyttä, tunnelmaa ja hyvinvointia
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Nykyaikaisella älyvalaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa ja korostaa kodin esteettisiä muotoja, sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Erilaisilla valaisinratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton