• Etusivu
  • Talo

Opas toimivaan kylpyhuoneeseen: Seinä-WC:n asennus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Julkaistu 18.08.2023Päivitetty 19.10.2023
20238_82819.jpg

Seinä-WC:n asennus on nousemassa suosioon sen monien etujen vuoksi, kuten tilan säästön, modernin ilmeen ja helpon puhdistettavuuden ansiosta. Tässä artikkelissa käymme läpi seinä-WC:n asennusvaiheet ja tärkeät huomioon otettavat seikat.

Vaikka asennuksessa on otettava huomioon tiettyjä lainalaisuuksia, ei seinä-wc:n asentaminen ole kuitenkaan vaikeaa. Poimi tästä artikkelista Villeroy & Boch Gustavsberg Oy:n teknisen päällikön Roland Hanslin vinkit.

Ota huomioon ennen asennustelineen asennusta

Ennen seinä-WC:n asennusta pitää selvittää liitettävän viemäriaukon paikka suhteessa telineen sijoitukseen, ettei viemäri jää liian kauas seinästä. Tarkista asennusohjeista vähimmäis- sekä enimmäisleveydet. Gustavsbergin seinä-WC:n Triomont-asennusteline on helppo asentaa joko suoraan seinään tai tilan nurkkaan.

Gustavsberg Triomontin asennuksessa ei suuria muutostöitä tarvita ja nurkat sekä pikkusopet voidaan hyödyntää, joten tilaa ei mene hukkaan. Triomont-asennusteline sopii niin uuteen kylpyhuoneeseen kuin remonttikohteeseenkin.

Asenna seinä-WC:n teline

Asennusteline koteloidaan seinä-WC:n asennuksessa väliseinäkkeen taakse. Tärkeä huomioitava seikka on, ettei seinä-WC:n asennustelinettä ei saa kiinnittää lattiaan vesieristyksen läpi, mikäli tila on luokiteltu kosteaksi tilaksi. Tämä varmistaa märkätilojen asianmukaisen suojauksen.

Gustavsberg Triomont-asennustelineen korkeutta voi säätää teleskooppijalkojen avulla. Apuna korkeudensäätämisessä telineessä on metrin merkki. Korkeus mitataan valmiin lattiapinnan korosta.

On erittäin tärkeää noudattaa märkätilojen asennuksessa voimassa olevia erityismääräyksiä ja -vaatimuksia. Useimmat seinä-WC:n asennukseen liittyvät tuotteet voi kyllä hyvin asentaa itse, mutta ammattilaisen apua suositellaan erityisesti asennustelineen kiinnittämisessä. Jos päätät tehdä asennuksen itse, on hyvä kysyä neuvoja ammattilaisilta, kuten jälleenmyyjiltä, putkiasentajilta tai rakennustarvikeliikkeistä, varmistaaksesi asennuksen oikeellisuuden ja turvallisuuden.

Gustavsberg Triomont-seinätelineen voi asentaa myös nurkkaan.
Gustavsberg Triomont-seinätelineen voi asentaa myös nurkkaan.
Gustavsberg Triomont-seinäteline.
Gustavsberg Triomont-seinäteline.

Huomioi vesijohto- ja viemäriliitännät

Vesijohto tuodaan yleensä suojaputkessa olevalla muoviputkella säiliön sisälle kumisesta läpiviennistä ja liitetään venttiiliin. Näin sulkuventtiiliä on jälkeenpäin tarvittaessa helppo käyttää huuhtelupainikkeen aukosta.
Viemäri asennetaan lähes poikkeuksetta lattialiitäntään. Telineen mukana tulee valmiita viemärinosia lattia-asennusta varten. Osat ovat aina halkaisijaltaan 90 mm, mutta paketin mukana tulee myös 90/110 millimetrin laajennusyhde, jolla sen saa liitettyä talon viemäriin.

WC-istuimen ja huuhtelupainikkeen kiinnittäminen

Kun olet saanut koteloinnin valmiiksi, on aika kiinnittää WC-istuin seinäkettä vasten. Huuhtelupainike puolestaan kiinnitetään mukana tulevilla osilla telineeseen. Huuhtelupainikkeen taakse jää seinätelineeseen toimiva huoltoluukku, mikä tekee huoltotoimenpiteistä mutkattomia. Seinä-WC:n huoltoa varten ei siis tarvitse rikkoa seinäkettä.

Info

Info

VINKKI!
Gustavsbergin seinä-WC-istuimia on saatavana myös pidennettyinä ja korotettuina malleina esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden käyttöön.

Gustavsbergin Hygienic Flush -mallien avoin huuhtelukaulus helpottaa puhtaanapitoa ja varmistaa, ettei likaa pääse kertymään minnekään.

Seinä-WC:n huoltaminen

Seinä-WC on luotettava ja pitkäikäinen valinta. Huoltotoimenpiteet eivät poikkea merkittävästi perinteisistä lattialle asennettavista malleista. Seinän sisässä oleva säiliö on valmistettu kestävästä muovista, ja huuhtelumekanismissa käytetään korroosioalttiiden osien sijaan kestävämpiä materiaaleja.

20238_82822.jpg

Tehokas TwistFlush on uusi tapa huuhdella WC-istuin

Tämä pyörre säästää vettä. TwistFlush-tekniikka, jolle on haettu patentti, puhdistaa WC:n tehokkaalla pyörteellä. TwistFlush huuhtelee suurella pyörteisvoimalla ja pienellä vedenkulutuksella lähes kaiken lian pois. Hygieeniset edut: reunaton istuin ja CeramicPlus helpottavat puhdistamista - ja AntiBac estää 99,9% bakteerien kasvua.

TwistFlush-huuhtelua on saatavilla kahdessa Villeroy & Boch -mallissa: Universio TwistFlush sekä Subway 3.0.

Kohokohdat

  • Uusi erityisen perusteellinen ja vettä säästävä huuhtelutekniikka
  • Vallankumouksellinen tekniikka voimakkaalla vesipyörröllä
  • Säästää jopa 19 700 litraa vettä vuodessa*
  • Vahva likaa ja bakteereita vastaan
  • Lähes harjaton
  • Käytännössä roiskeeton ja hiljainen

*4 hengen kotitalous verrattuna tavanomaiseen 6 litran huuhteluun. Keskimääräinen käyttö: 5 x päivässä / henkilö, perustuu Saksan ympäristökeskuksen tietoihin.

Katso videolta, miten tehokas TwistFlush on

Info

Info

Laajin valikoima seinään asennettavia WC-istuimia

Kaikki Gustavsberg sekä Villeroy & Bochin seinään asennettavat WC-istuimet ovat yhteensopivia Triomont-asennustelineiden kanssa. Valikoimasta löytyy WC-istuimia pieniin tiloihin, lapsille, pitkille, lyhyille, suurikokoisille ja liikuntarajoitteisille. Gustavsberg ja Villeroy & Boch tarjoavat markkinoiden laajimman valikoiman seinään asennettavia WC-istuimia, mikä helpottaa sopivan vaihtoehdon löytämistä.

Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80965.jpg
Vinkit ylellisen kylpyhuoneen suunnitteluun
Kuka tahansa kaipaa ylellisyyttä kylpyhuoneeseen. Ylellisen kylpyhuoneen tunnelma on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Vastaus löytyy korkealaatuisista materiaaleista, fiksuista ratkaisuista ja aikaa kestävästä muotoilusta. Tästä artikkelista löydät vinkit oman luksuskylpyhuoneesi luomiseen.
20233_81163.jpg
Uskoisitko? Hanojen vaihto maksaa itsensä takaisin nopeammin kuin ikkunoiden vaihto
Ympäristön kannalta ei ole samantekevää, miten peset kädet tai tiskaat astiat. Eniten energia kuluttavat keittiö- ja suihkuhanat. Siksi jokaisella suihku- tai käsitiskikerralla voidaan myös tuhlata tai säästää. Hanojen vaihtaminen energiatehokkaisiin vaihtoehtoihin on helppo ja nopea tapa parantaa kylpyhuoneen, keittiön ja koko kodin ekologista kestävyyttä.Tiesitkö, että lämmin käyttövesi muodostaa vähintään 20 % tavallisen omakotitalon energiakuluista? Hanojen vaihtaminen energiatehokkaampiin voi maksaa itsensä takaisin nopeammin, kuin esimerkiksi ikkunoiden vaihto.
20235_81864.jpg
Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot helposti unelmiesi kylpyhuoneen
Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton