• Etusivu
  • Talo

Näin valitset kylpyhuoneeseesi sopivan suihkuratkaisun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 29.10.2020Päivitetty 09.05.2023
20213_69610.jpg

Kaappi vai nurkkaus, seinä vai ovi, liukuva vai kääntyvä, suora vai kaareva, kirkas vai huurteinen? Suihkuratkaisuissa valinnanvaraa on niin paljon, että valinnan tekeminen voi tuntua haastavalta. Vaikka kylpyhuonekuvastojen ja sisustuslehtien kauniit kuvat ovat inspiroivia, tärkeintä on valita suihkukokonaisuus, joka on käytännöllisin ja tyylikkäin juuri oman kodin kylpyhuoneeseen. Poimi tästä vinkit sopivan suihkuratkaisun valintaan!

1. Hyödynnä neliöt tehokkaasti – varaa suihkulle riittävästi tilaa

Suihkulle varatusta tilasta ei kannata tinkiä, vaan valita niin iso suihku kuin kylpyhuoneeseen on mahdollista sovittaa; mitä tilavampi suihku on, sitä miellyttävämpi sitä on käyttää. Kääntyvien ja taittuvien ovien avulla saat kätevästi lisää tilaa esimerkiksi pyykkitelineelle, kun suihku ei ole käytössä.

2. Huomioi suunnittelussa myös suihkun ympäristö – epäkäytännölliset ratkaisut alkavat ärsyttää nopeasti

Varmista, että viereiset kylpyhuonekalusteet ovat suojassa vesiroiskeilta ja suihkuun pääsee kulkemaan vaivattomasti. Esimerkiksi suihkunurkan oven olisi auettava luontevaan suuntaan ja kolisematta wc-istuimeen tai allaskaappiin. Liukuovellinen suihkunurkka ei vaadi tilaa aukeavalle ovelle, kun taas kääntöovellisen nurkan ovet voi kääntää sivuun, kun suihkua ei tarvita. Suihkunurkkaa, -ovea tai -seinää käytettäessä lattian kaadon on oltava kunnossa.

Lue myös:Lähes näkymätön suihkuratkaisu, joka luo kylpyhuoneeseen kevyen ilmeen

Kirkaslasinen suihkunurkka on ilmeeltään kevyt ja ajaton.

Kirkaslasinen suihkunurkka on ilmeeltään kevyt ja ajaton.

3. Kiinnitä huomiota myös näkymättömiin osiin – laakereiden ja saranoiden tulee kestää käyttöä

Jos suihkuratkaisussa on ovi tai ovia, siinä on myös laakereita ja saranoita. Ne eivät ole kovin näkyviä osia, mutta vaikuttavat suuresti suihkutilan toimivuuteen. Valitse siis suihkuratkaisu, joka on kaikilta osin kestävää laatua.

4. Suojaa tarvittaessa rakenteita – erityisesti puupinnat on pidettävä kuivina

Suihkukaappi on käytännöllinen ratkaisu etenkin kylpyhuoneissa, joissa halutaan olla varmoja, etteivät tilan rakenteet kastu tai kärsi kosteudesta. Kylpyhuoneessa ei tarvitse myöskään pelätä liukastuvansa, kun lattia pysyy kuivana. Suosi siis suihkukaappia, jos haluat varmasti säästyä kosteusvaurioilta ja etenkin jos kylpyhuoneessa on puuseinät tai -lattia. IDOn suihkukaappien alla on pyörät, joten ne on kätevä siirtää sivuun siivouksen ajaksi.

Suihkukaapin koon ja muodon voit valita käytössä olevan tilan ja oman makusi mukaan.

Suihkukaapin koon ja muodon voit valita käytössä olevan tilan ja oman makusi mukaan.

5. Tyylittele ja tunnelmoi – yksityiskohdilla on merkitystä

Suihkuratkaisun muoto ja ulkonäkö vaikuttavat olennaisesti kylpytilan viihtyisyyteen ja tilantuntuun. Esimerkiksi kirkas profiiliton suihkuseinä on ilmeeltään ilmavan kevyt ja huomaamaton, kun taas profiilein varustettu huurrelasinen suihkunurkka on yksityisempi ja jakaa suihkutilan selkeämmin erilleen.

Lue myös:Suihkuratkaisuja erikokoisiin tiloihin ja tarpeisiin – valitse suihkunurkka, -ovet tai -kaappi

202010_67283.jpg
Info

Info

A) Suihkuseinä
+ Oiva ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen
+ Saatavana kiinteitä tai kääntyviä seiniä
+ Sopii monenkokoisiin tiloihin
+ Voi varustaa verhotangolla ja lattiasokkelilla
- Vesi saattaa roiskua kylpyhuoneeseen

B) Suihkuovi
+ Suojaa kylpyhuonetta roiskeilta
+ Tarjolla sekä liukuovia että kääntöovia
+ Runsaasti leveysvaihtoehtoja
+ Suihkutilan syvyyden voi itse valita vapaasti
- Sopii vain tietyn muotoisiin kylpyhuoneisiin

C & D) Suihkunurkka
+ Monia muotoja ja kokoja, lattiaprofiililla tai ilman
+ Kääntöovellisen mallin ovet voi kääntää sivuun, kun suihku ei ole käytössä
+ Liukuovellinen malli lattiaprofiililla pitää veden tehokkaammin suihkun sisällä
+ Suojaa kylpyhuonetta roiskeilta
+ Sokkeliton malli sopii myös liikuntaesteiselle
- Ei suojaa kylpyhuoneen kaikkia seiniä ja lattiaa vedeltä

E) Suihkukaappi
+ Neljän seinän ja suihkualtaan ansiosta vesitiivis
+ Tyylikäs kokonaisuus, johon kuuluu myös sekoittajat ja suihkut
+ Monia kokoja
+ Mahdollisuus tehdä suihkusta ylellinen höyrykaappi
- Vaatii hiukan enemmän tilaa kuin suihkuseinä tai -nurkka
- Hieman enemmän puhdistettavaa pintaa

Osta kylpyhuoneeseesi sopivat IDOn suihkuratkaisut Rakentaja.fi-verkkokaupasta >>>

Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton