• Etusivu
  • Rakentaminen

Muuttovalmis Kastelli-koti metsään rajoittuvalle tontille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.03.2022Päivitetty 16.11.2023
20223_77478.jpg

Janina Hannukainen, Juho Rönkkö ja pieni Julius tulevan kotinsa pihamaalla.

Rauman Pirttialho on kotoisa alue, jossa on eri ikäisiä omakotitaloja. Janina, Juho ja syksyllä syntynyt Julius ovat saapuneet metsäiselle tontilleen, jonne nuori perhe on rakentamassa kotiaan.

Luokanopettaja Janina Hannukainen ja rahoitusalalla työskentelevä Juho Rönkkö halusivat kaksikerroksisen omakotitalon metsään rajoittuvalle tontille muuttovalmiina. Ensikertalaiset rakentajat ovat innoissaan.

– Tottakai meitä tässä vähän jännittää, kun ei ole kokemusta. Tässähän sitä sitten opitaan koko ajan, he toteavat yhdestä suusta.

Uusi koti nousee Janinan synnyinkaupunkiin Raumalle, jonne he muuttivat ollakseen lähempänä rakennustyömaata. Rakentaminen on aloitettu syksyllä 2021 ja muuttoa suunnitellaan heinäkuuksi 2022.

Keski-Suomen ja Uudenmaan kautta Satakuntaan

Janina ja Juho ovat asuneet monessa paikassa. Jyväskylästä, josta Juho on kotoisin, he muuttivat Helsingin Lauttasaareen, jossa heidän poikansa syntyi syksyllä.

– Janina on niin pitkään kulkenut mun töiden mukana, että halusin ilman muuta nyt Raumalle, Juho kertoo muuttoajatuksistaan.

– Nyt on tukiverkko lähellä, kun mummu ja pappa asuvat lähellä, Janina viittaa takavasemmalle. Hänen lapsuudenkotinsa sijaitsee muutaman kilometrin päässä. Ajatus omakotitalosta on ollut mielessä pitkään.

Olemme kyttäilleet sopivaa vanhaa omakotitaloa tietyin kriteerein, mutta sellaista ei kerta kaikkiaan ole ollut myynnissä. Tai jos on, se on niin nopeasti myyty, ettemme ole ehtineet puhelinta käteen ottaa, he kertovat.

– Päätös oman kodin rakennuttamisesta alkoi vahvistua ja sitten viime toukokuussa olimme siinä pisteessä, että talopakettikaupat piti tehdä justiinsa. Seuraavalla viikolla hinnat olisivat nousseet. Kauppoja edelsi pohdinta- ja etsintävaihe.

Wilsson on 2-vuotias mäyräkoira, tuleva pirttialholainen.
Wilsson on 2-vuotias mäyräkoira, tuleva pirttialholainen.

Oman kodin toivelista

– Halusimme kaksikerroksisen talon, Janina aloittaa.

– Se aiheutti jo selvää karsiutumista talopaketeista, sillä kaksikerroksisia vaihtoehtoja ei lopulta kovin monia ole, Juho täydentää. Tontti Raumalta oli lopulta löytynyt juuri niin kuin Juho oli haaveillut, metsäisen alueen reunalta.

– Halusimme talotoimittajalta myös korkeaa tilaa ja isoja ikkunoita, Janina kertoo. Ja pohjaratkaisu haluttiin pitkälti valmiina.
Ettei tarvitsisi lähteä isoihin muutoksiin, Janina jatkaa.

Tontti on Pirttialhon kaupunginosassa, alueella jossa on eri ikäistä rakennuskantaa.

– Kyllä se ihmeelliseltä nyt tuntuu nähdä, että siitä alun pusikosta lähtee nyt nousemaan oma koti.

Kastelli valikoitui lopulliseksi vaihtoehdoksi siksikin, että heillä on toimipiste Raumalla.

– Kyllä se lisää luottamusta varsinkin, kun ei ole sitä kokemusta itsellä vielä näistä asioista. Lisäksi se, että talopaketti on paikallisille rakentajille tuttu, se on hyvä asia. Pienellä paikkakunnalla sekin on tietynlainen laadun tae, pariskunta pohtii. Ollaan kuultu paljon Kastellista hyvää.

"Tää on just nyt meille hyvä"

Nuorta perhettä kuunnellessa tuntuu siltä, että heidän kodissaan vallitsee suuri konsensus eli täydellinen asetelma rakennusprojektiin.

– Se on muuten totta. Meillä on mennyt kaikki materiaali- ja muut valinnat tosi hyvin yksiin, Janina nauraa. Juho sai autotallin ja minä keittiöön aamiaiskaapin ja muuta, hän vitsailee.

Keittiösuunnitelmia he kävivät tekemässä Puustellin Vantaan toimipisteessä asuessaan Helsingissä.

– Kaikki on mennyt yllättävän simppelisti sitten lopulta. Juho on ollut aiemmin töissä sisustuslaatta- alalla, joten hän teki ehdotukset saunan ja pesuhuoneen laatoista Janinalle.

– Ja hyväksyin ne muitta mutkitta. Meillä menee sisustusmaku ihmeellisen hyvin yhteen, eikä tahtojen taistoa juuri ole nähty, Janina vahvistaa.

Tontille nousee autotalli Juhon omilla käsillä, mutta pohjatyöt tekee Perustava Oy, joka teki myös talon pohjatyöt.

– Jotain pientä keppiä rattaisiin tuli, kun keskeltä tonttia tuli vatsaan valtava kivi, joka räjäyttämällä piti poistaa. Perustava tuli mukaan Kastellin kautta, joten oli helppo sopia myös autotallin perustuksen tekemisestä heidän kanssaan. Se ei tietysti kuulu talopakettiin, vaan maksamme sen erikseen, Juho kertoo.

Tämä on just nyt meille hyvä, he toteavat.

Haastattelun lomassa naapurustossa näkyy liikettä ja uudet tulokkaat moikkailevat kuin vanhat tutut.

– Meidät on otettu hienosti vastaan, on tosi kotoisaa päästä ensi kesänä asumaan tänne, Janina ja Juho sanovat.

Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.
Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.

Asiantuntijan tärpit oman kodin rakentajalle:

  1. Selvitä ensin, päätä vasta sen jälkeen. --> Tutustu rakennushankkeeseen kokonaisuutena.
  2. Tee kustannusarvio huolellisesti ja rehellisesti.
  3. Ota ammattilaiset ajoissa mukaan jo päätöksenteon tueksi.
  4. Hankkeen suunnittelu alkaa aina rakennuksen ja rakennuspaikan yhteensovittamisella.
  5. Ennen hankkeen käynnistämistä ja talotilauksen tekemistä: varmista, että rahoitus on kunnossa, hyväksytä suunnitelmat ja kustannusarvio vastaavalla työnjohtajalla, tutustu talotarjouksiin huolella sekä varmista että ymmärrät tarjouksen sisällön ja oman roolisi hankkeessa riittävän hyvin.

Lisää infoa ja vaihtoehtoja:
kastelli.fi

@omakotimatka Instagramissa

Seuraa taloprojektia täältä: instagram.com/omakotimatka

Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele KIVIJALKA-podcast lapsiperheen omakotitaloprojektista

202112_74278.jpg
https://soundcloud.com/kivijalka-podcast/010-lapsiperheen-omakotitaloprojekti-kivijalka-podcast?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Fkivijalka-podcast%252F010-lapsiperheen-omakotitaloprojekti-kivijalka-podcast

Kurkistus messulehteen (Rakenna & Remontoi-messut 1.-3.4.2022)

Tutustu sinäkin Kastelli-taloihin

Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
20223_77325.jpg
Kivitalon rakentaminen käyntiin muutamassa viikossa
Suomalaiset ovat edelleen omakotitalokansaa. Omakotitalosta haaveillaan, sopivaa tonttia etsitään ja kun se löytyy on usein kiire löytää sopiva talopaketti ja päästä uuteen kotiin mahdollisimman pian. Välillä tonttia joudutaan metsästämään kauankin ja tällä hetkellä talojen toimitusajat pidentyneet. Koronapandemia on osaltaan vaikuttanut omakotiasumisen suosion kasvuun. Etätyöstä tuli aluksi välttämättömyys ja vaikuttaisi siltä, että osittainen etätyö on jäämässä pysyvämmäksi muodoksi työskennellä. Tämä osaltaan vaikuttaa kodin tilojen tarpeisiin.
20212_68825.jpg
Suomen ostetuin pientalo jo 27 vuotta peräkkäin
Kastelli on uuden Rakennustieto RTS Oy:n tutkimuksen (Omakotirakentajatutkimus 2020/21 RV) mukaan ollut 27 vuotta peräkkäin Suomen ostetuin pientalo. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä ja laaja talomallisto. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?
20223_77532.jpg
Elämä tuo tullessaan muutoksia myös asumiseen - kuluttaja haluaa kotimaista ja ekologista
Niinhän se on, elämä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia ja lukuisia kertoja. Osa ajoittuu pidemmälle, jopa vuosikymmeniä kestävälle aikajaksolle, osa taas pieneltä tuntuvan hetken sisään.
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
202111_73398.jpg
Etkö löydä sopivaa pohjaratkaisua?
Pientä tai muunneltuaOnko mieleinen pohjaratkaisu hakusessa? Eivätkö valmiit pohjat ole aivan sitä, mitä haet? Tutustu Kastellin variaatioihin eri pohjaratkaisuista. Jos vaikka Verso 90 on muuten juuri se pohja, jonka haluaisit, mutta... Klikkaa itsesi Luonnospankkiin ja katso, minkälainen on Verso 90 muunnos.Onko haluamasi talomalli liian suuri kooltaan? Pienistä taloista löytyy oma kokoelmansa Kastellin mallistosta. Käy rekisteröitymässä Kastellin sivuille, niin pääset tutustumaan pieniin taloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton