• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen teräsrunkoiset helmet – ProModi ja Pyörre

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
20217_71594.jpg

Pyörre talo on Lohjan asuntomessujen käydyimpiä kohteita, eikä ihme.

Parhaillaan käynnissä olevilla Lohjan asuntomessuilla käy kuhina. Hiidensalmen messualueelle on noussut toinen toistaan upeampia koteja, ja jokaiseen taloon jonottaa innokkaita messukävijöitä. Lohjalainen kevytrakentamisen pioneeri ja teräksisten rakennustuotteiden valmistaja Aulis Lundell Oy on toteuttanut kotikentälleen kaksi teräsrunkoista taloa, ProModin (kohde 2) ja Pyörre-talon (kohde 7). Talojen lopputuloksissa konkretisoituu yrityksen yli neljän vuosikymmenen aikana kertynyt kokemus, innovatiivisuus ja osaaminen.

Messut ovat avoinna 8.8. asti, joten vielä ehtii paikan päälle tutustumaan taloihin ja teräsrakentamiseen. Nähdään messuilla!

Värikäs ja taiteellinen, moneen muuntautuva ProModi

Asuntomessujen kohde numero kaksi on yksikerroksinen omakotitalo, jonka huoneistoala on 105,5 m². Messutalojen sisustusten maltilliseen värimaailmaan tottuneet vieraat saavat ProModissa vieraillessaan piristävän erilaisen kokemuksen.

Värikkäät yksityiskohdat - pinkistä keittiöstä alkaen – ja huoneisiin luodut inspiroivat ja taiteelliset sisustukset ilahduttavat. Talon valkoiseksi maalattu puinen julkisivu kätkee sisäänsä teräsrunkoisia moduuleita.

ProModi on asuntomessujen kohde numero 2.
ProModi on asuntomessujen kohde numero 2.
ProModin olohuoneen seinällä on Johanna Oraksen Ehjäksi Särkynyt -tapetti ja taulu.
ProModin olohuoneen seinällä on Johanna Oraksen Ehjäksi Särkynyt -tapetti ja taulu.

ProModin kuusi moduulia tuotiin asuntomessualueelle huhtikuun lopulla, ja viimeistely tehtiin parissa viikossa tontilla. Moduulirakentamisella saa siis nopeasti valmista. – Kun viimeinen moduuli oli asennettu paikoilleen, huikkasimme jo naapuriin, että nyt voi tulla kahville, kertoo ProModin asentaja Jari Mikkola.

Talossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja keittiö, kodinhoitohuone, sauna, kaksi wc-tilaa, autotalli, pyöräkatos ja varasto. Talo on suunniteltu vuokralaisille, jotka arvostavat taidetta ja viihtyvät esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Väliovina ProModissa ovat tilaa tuovat Liune-ovet, jotka liukuvat teräsrunkoisten väliseinien sisään.

ProModin teräsrunkoinen terassi eli terässi.
ProModin teräsrunkoinen terassi eli terässi.

ProModissa esitellään uusia sisustuskokonaisuuksia, joissa myös rakenteet ovat osana sisustusta. Kuvataiteilijat Johanna Oras ja Lotta Sirén sekä valokuvataiteilija Nina Kellokoski saivat kukin oman huoneen, jonka he ovat sisustaneet oman näköisekseen.

Kun asuntomessut heinäkuussa avautuvat, alkaa leikkimielinen kilpailu siitä, minkä huoneen sisustus puhuttelee eniten. Kilpailuun voi osallistua seuraamalla instagram-tiliä tai nappaamalla qr-koodi ProModissa ja kertomalla oma suosikki näistä upeista huoneista.

ProModin väliovet ovat seinän sisään liukuvia Liune-liukuovia.
ProModin väliovet ovat seinän sisään liukuvia Liune-liukuovia.
Upea puinen automaattiovi peittää teknisen tilan ProModissa.
Upea puinen automaattiovi peittää teknisen tilan ProModissa.

Palkittu kiertotalouden emotalo Pyörre

Yksi asuntomessujen vetonauloista on kohde numero seitsemän, teräsrunkoinen yksikerroksinen erillispientalo Pyörre. Runsaasti kiinnostusta ja näkyvyyttä saanut talo on kaikesta huolimatta ennen kaikkea rauhoittava koti, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Pyörre on suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa elää inspiroivassa, toimivassa ja persoonallisessa kodissa, jossa kiertotalous toteutuu uudella tavalla.

Pyörre talon upea sisäpiha kätkee sisälleen omenapuun.
Pyörre talon upea sisäpiha kätkee sisälleen omenapuun.

Simpukkamaisen rakennuksen erkkeri-ikkunat ja sisäpiha on suunnattu kohti kauneimpia järvinäkymiä. Pyörre-talo on sisältä samaan aikaan avara, tyylikäs ja ylenpalttinen. Taide on kaikkialla läsnä; kuvataitelija Johanna Oraksen kädenjälki näkyy niin tapeteissa, tauluissa, lattiassa, ovissa, ja pienesineissä.

Se, että Pyörre rakentui juuri Lohjalle, ei ole sattumaa. Talon kevytrakennetekniikasta vastaa Lohjalaisen terästehtaan innovatiivinen tiimi ja arkkitehtuurista lohjalainen huippuammattilainen, Matti Kuittinen.

Pyörre-talon kodinhoito- ja spa-tilojen välissä on puurimainen Aalto special edition-liukuovi.
Pyörre-talon kodinhoito- ja spa-tilojen välissä on puurimainen Aalto special edition-liukuovi.
Pyörre talon keittiöstä on upea näkymä talon sisäpihalle.
Pyörre talon keittiöstä on upea näkymä talon sisäpihalle.

Rakennuksen syntyä ohjasi vähähiilinen rakentaminen, eli materiaalivalinnoissa ja tuotevertailuissa on pyritty selvittämään kierrätettyjen raaka-aineiden osuudet tai on käytetty kierrätettyjä raaka-aineita. Pyörre onkin jo saanut ensimmäisen kunniamaininnan asuntomessujen Vihreä teko -kilpailussa.

Pyörre-talon olohuoneen ja kirjaston välissä ovat kirkkaat lasiset pariovet upeilla messinki vetimillä.
Pyörre-talon olohuoneen ja kirjaston välissä ovat kirkkaat lasiset pariovet upeilla messinki vetimillä.
Aulis Lundell Oy
Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton