• Etusivu
  • LVI

Muista tämä, kun harkitset öljylämmityksestä luopumista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20209_66624.jpg

Viime syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, kun on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus oli 2500–4000 euroa. Hakemuksia on tähän mennessä jo tullut huimat yli 11 000 kappaletta. Vuodelle 2021 määrärahaa on varattu lisää 9,4 miljoonaa euroa, jolla kannustetaan pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa varsinkin maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppu. Suurimman 4000 euron avustuksen saa, kun vaihtaa öljylämmityksen edellä mainittuihin lämpöpumppuihin. Avustuksen lisäksi lämpöpumpulla lämmität kotisi varmasti ja energiatehokkaasti ympäri vuoden.

Lue lisää avustuksesta >>

Öljylämmityksestä luopumisen tuella tavoitellaan monia asioita, kuten hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitetta, mutta samalla pyritään myös luomaan työtä kaikkialle Suomeen. Maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirryttäessä saadaan lämmityskuluista suuria säästöjä sekä parannetaan talon energiatehokkuutta.

Lataa ilmainen lämmitysjärjestelmän vaihtajan -opas >>

Muista! Tuki on tarkoitettu omakoti- tai paritalon omistajille. Talon tulee olla ympärivuotisessa asuinkäytössä. Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran. Avustusta ei myöskään myönnetä, jos samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.

Katso tuen pääkohdat videolta!

Lämpöpumpun valintaan vaikuttavat tietenkin asennustapa, investointikulut sekä vanha lämmitysjärjestelmä. Pumppua valittaessa kannattaa miettiä myös tulevaisuuden tarpeita, jos joskus haluaisi esimerkiksi aurinkopaneelit lämpöpumpun lisäksi. Myös käyttöveden tarvetta kannattaa miettiä, koska veden tarve vaihtelee perheissä. Lämpöpumppuun integroitu lämminvesivaraaja riittää hyvin peruskäyttöön. Jos käyttöveden tarve on kuitenkin suuri, voidaan järjestelmään liittää lisävaraaja.

Erityisen tärkeää valintaa tehdessä on käyttää ammattitaitoista asennusyritystä. He osaavat auttaa sinua lämpöpumpun mitoituksessa ja valinnassa. Näin saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmitysjärjestelmän. Ammattitaitoinen asennus varmistaa myös lämpöpumpun toimivuuden sekä pitkän käyttöiän. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!

Lue myös: Vinkit lämpöpumpun hankkijalle – muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus >>

Kiinnitä huomiota myös takuuseen, keston lisäksi takuun kattavuuteen. Boschin Lämpömestarilta saat lämpöpumpun ammattitaitoisella asennuksella. Lämpömestareilta saat lämpöpumpulle 6 vuoden takuun sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton