• Etusivu
  • LVI

Muista tämä, kun harkitset öljylämmityksestä luopumista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20209_66624.jpg

Viime syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, kun on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus oli 2500–4000 euroa. Hakemuksia on tähän mennessä jo tullut huimat yli 11 000 kappaletta. Vuodelle 2021 määrärahaa on varattu lisää 9,4 miljoonaa euroa, jolla kannustetaan pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa varsinkin maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppu. Suurimman 4000 euron avustuksen saa, kun vaihtaa öljylämmityksen edellä mainittuihin lämpöpumppuihin. Avustuksen lisäksi lämpöpumpulla lämmität kotisi varmasti ja energiatehokkaasti ympäri vuoden.

Lue lisää avustuksesta >>

Öljylämmityksestä luopumisen tuella tavoitellaan monia asioita, kuten hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitetta, mutta samalla pyritään myös luomaan työtä kaikkialle Suomeen. Maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirryttäessä saadaan lämmityskuluista suuria säästöjä sekä parannetaan talon energiatehokkuutta.

Lataa ilmainen lämmitysjärjestelmän vaihtajan -opas >>

Muista! Tuki on tarkoitettu omakoti- tai paritalon omistajille. Talon tulee olla ympärivuotisessa asuinkäytössä. Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran. Avustusta ei myöskään myönnetä, jos samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.

Katso tuen pääkohdat videolta!

Lämpöpumpun valintaan vaikuttavat tietenkin asennustapa, investointikulut sekä vanha lämmitysjärjestelmä. Pumppua valittaessa kannattaa miettiä myös tulevaisuuden tarpeita, jos joskus haluaisi esimerkiksi aurinkopaneelit lämpöpumpun lisäksi. Myös käyttöveden tarvetta kannattaa miettiä, koska veden tarve vaihtelee perheissä. Lämpöpumppuun integroitu lämminvesivaraaja riittää hyvin peruskäyttöön. Jos käyttöveden tarve on kuitenkin suuri, voidaan järjestelmään liittää lisävaraaja.

Erityisen tärkeää valintaa tehdessä on käyttää ammattitaitoista asennusyritystä. He osaavat auttaa sinua lämpöpumpun mitoituksessa ja valinnassa. Näin saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmitysjärjestelmän. Ammattitaitoinen asennus varmistaa myös lämpöpumpun toimivuuden sekä pitkän käyttöiän. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!

Lue myös: Vinkit lämpöpumpun hankkijalle – muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus >>

Kiinnitä huomiota myös takuuseen, keston lisäksi takuun kattavuuteen. Boschin Lämpömestarilta saat lämpöpumpun ammattitaitoisella asennuksella. Lämpömestareilta saat lämpöpumpulle 6 vuoden takuun sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20203_63032.jpg
Lämmitysremontti edessä - muista nämä asiat
Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.
20214_69729.jpg
Kumpi sopii sinulle parhaiten: maalämpö- vai ilma-vesilämpö­pumppu? Katso vertailu!
Energiakulujen kasvaessa kiinnittyy huomio kodin lämmityslaskuun, johon eniten vaikuttaa lämmitysjärjestelmä. Lämpöpumppu on erinomainen tapa saada mahdollisimman edullinen lämmitys ja monesti uutta lämmitysjärjestelmää mietittäessä vaihtoehtoina ovatkin maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu. Lämpöpumpun valintaan vaikuttaa moni asia, mutta tärkeintä on kokonaisuus. Ammattilaisen apu lämmitysjärjestelmän valinnassa on tärkeää, koska silloin saadaan oikein mitoitettu ja asennettu lämpöpumppu.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
Asentaja keittiössä keskustelemassa asiakkaan kanssa
Valitse ammattilainen lämpöpumpun mitoitukseen ja asennukseen
Lämpöpumpulla lämmittäminen pienentää asumisen hiilijalanjälkeä huomattavasti. Lämpöpumppuun vaihtaminen on helppo ilmastoteko, jonka hankinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ammattitaitoiseen asennukseen pitkäikäisyyden ja oikean toiminnan takaamiseksi. Bosch on kehittänyt Lämpömestari-konseptin, jonka avulla koko myynti ja asennusprosessi on asiantuntevissa käsissä. Konseptin ansiosta lämpöpumpuille pystytään antamaan myös ennätyspitkä takuu.
käsi ojentaa 500 euron seteleitä toiselle
Näin kokonaisurakka voi säästää sinulle rakennusprojektissa tuhansia – katso laskelmat!
Rakentaminen on täynnä tärkeitä päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan aikatauluun, budjettiin ja lopputuloksen laatuun. Talotekniikan osalta yksi merkittävimmistä kysymyksistä on, valitaanko kokonaisurakkamalli vai pilkotaanko työt eri toimijoiden kesken. Usein kuvitellaan, että pilkkominen tuo säästöjä, mutta todellisuudessa kokonaisurakka voi osoittautua paitsi edullisemmaksi, myös stressittömämmäksi vaihtoehdoksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Muutosten aikatauluvaikutusten selvittäminen
Toimenpiteet:Urakoitsijan tulee esittää lisä- ja muutostyötarjouksen yhteydessä muutoksen aikatauluvaikutus yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Projektipäällikkö tarkistaa urakoitsijan vaatimusten oikeellisuuden ja tekee asiasta päätösesityksen.Vastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Muistiot Esitys lisäajan myöntämisestäHyväksyntä:Projektipäällikkö tai tilaajan edustaja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton