• Etusivu
  • Talo

Kierrätyslasista valmistettu ISOVER on vastuullinen valinta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 21.04.2021
20214_70174.jpg

Huippu-urheilijan kiireinen treenirytmi, harjoittelu- ja kisamatkat vaativat urheilijalta paljon. Onneksi matkassa kulkevat mukana yhteistyökumppanit, joiden tuella urheilija pystyy keskittymään urheiluun täysillä. Kiireisen arjen lepopaikkana toimii oma koti, jossa piikkarit voi heittää naulaan ja antaa mielen rauhoittua.

Nooralotta Nezirin ja hänen puolisonsa uutuutta huokuva erillistalo kylpee valossa. 2019 valmistuneen talon seiniin ja yläpohjaan valikoituivat eristeiksi Suomessa kierrätyslasista valmistetut ISOVER-lasivillaeristeet. Tämän myötä syntyi myös yhteistyö Nooralotan ja ISOVERin välille. ISOVER toimii yhtenä Nooralotan pääyhteistyökumppanina jo toista kautta, mahdollistaen Nooralotan keskittymisen harjoitteluun vailla taloudellista huolta.

ISOVER vastuullinen yhteistyökumppani

Urheilijan ja yhteistyökumppanin välinen sopimus määrittelee vastuut molemmille osapuolille. Urheilijalle vastuut ovat yleensä tapahtumissa vierailuja, logonäkyvyyttä ja haastatteluja. Samalla urheilijasta tulee osa yritystä. Tästä syystä yhteistyökumppaneiden valinta on iso päätös myös urheilijalle – kumppanin arvojen takana pitää pystyä seisomaan.

ISOVER on vastuullinen rakennusalan toimija ja osa Saint-Gobain -konsernia. Kotimaiset ISOVER-lasivillaeristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa ympäristöarvoja vaalien. ISOVER-eristeiden raaka-aineesta jopa 80 % muodostuu kotimaisesta kierrätyslasista. ISOVER pyrkii minimoimaan tuotteidensa koko elinkaaren ympäristövaikutuksia panostamalla tuotekehitykseen ja energiatehokkuuteen sekä käyttämällä tehtaillaan uusiutuvaa energiaa. Näin ISOVER pystyy valmistamaan vähähiilisiä materiaaleja ja tuotteita. Näiden arvojen takana myös Nooralotta seisoo.

"Koti, johon on mukava tulla, auttaa palautumaan henkisesti." Nooralotta Neziri

Koti kestävistä ja turvallisista valinnoista

Nooralotalle koti toimii pysyvänä tukikohtana ja rentoutumispaikkana. Oman kodin suunnittelu ja rakentaminen oman työn ohessa voi olla hermoja raastava kokemus. Nooralotalle rakentaminen kuitenkin toi mukavaa vaihtelua arkeen, kun sai ajatella välillä muutakin kuin urheilua.

Rakennusurakan hoiti tuttavapiirin suosittelema luotettava rakentaja. Nooralotta pyrki puolisonsa kanssa tekemään mahdollisimman kestäviä ja ajattomia ratkaisuja kotiinsa. Eristevalinnassa Nooralotalle ratkaisevia tekijöitä lämmöneristysominaisuuksien lisäksi olivat ISOVER-eristeiden palamattomuus, myrkyttömyys sekä hyvä ääneneristyskyky. Terveellinen ja vastuullisesti rakennettu koti tuo turvallisuutta ja rauhaa elämään.

20214_70175.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Viherkasvi valkoisessa ruukussa olohuoneen pöydällä.
Myös ilmanvaihto­kanavat tulee eristää
Ilmanvaihto on tuiki tärkeä sekä rakennukselle itselleen kuin myös siinä asuvalle. Toimivassa ilmanvaihdossa rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan raikasta ulkoilmaa. Samalla myös sisäilma puhdistuu epäpuhtauksista. Hyvin ilmastoidussa kodissa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestääkin ilman suurempia rakenteellisia remontteja helposti sukupolvelta toiselle.Olitko tietoinen, että ilmanvaihtokanavatkin tulee eristää?Eristystyö voidaan toteuttaa ISOVERin tuotteiden avulla.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton