Mitäpä jos tänä jouluna kokeilisi jotain ihan uutta?
Mitä jos valmistaisi tänä talvena herkut takassa?
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?
Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.
Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
Ekologista ruoanvalmistusta
Rentouttava takkatuli tarjoaa myös myöhemmin rennon kokkaushetken. Se on myös ekologinen ratkaisu, sillä hyödyntämällä jälkilämmön, säästät sähköä ja ruoka kypsyy kuin itsestään. Takassa kokkaaminen tapahtuu hiilloksella sekä sen jälkeisessä lämmössä. Varsinaista tulta et tarvitse ruoanlaittoon, sillä takan itseensä varaama lämpö riittää kypsentämään ruoan vielä pitkään tulen sammumisen jälkeenkin.
Info
Voita takkaremonttirahaa!
Takoilla on tunnetusti monia etuja. Ne säästävät energiaa ja tuovat miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa. Näiden lisäksi ne tarjoavat monipuolisia ruoanlaittomahdollisuuksia arjen kiireitä helpottamaan. Olisiko siis aika hankkia tai uusia takka?
Tervetuloa Tulikiven studioille tutustumaan erilaisiin takkavaihtoehtoihin. Esittelyssä myös varaava Jero-takkamallisto.
Tarjolla on rahanarvoisia etuja sekä mahdollisuus voittaa jopa 2 000 euroa takkaremonttirahaa. Kampanja voimassa 30.11.2023 asti.
Kokkausta takkaa käyttäen, miten se onnistuu?
Kuten aiemmin mainittiin, takkakokkaus on vaivaton tapa valmistaa ruokaa. Tulikiven varaavat takat onkin suunniteltu niin että niissä lämmitys sekä ruoanlaitto onnistuvat helposti ja ruoka kypsyy kuin itsestään. Hieman tämä kokkausmuoto kuitenkin vaatii etukäteisvalmisteluja.
Kaikkein yksinkertaisimmillaan takkakokkauksessa pääsee silloin, kun tulipesään voidaan sijoittaa pelkkä paistoritilä hiilloksen yläpuolelle. Takan arinailman avulla hiilloksen voimakkuutta voidaan säätää ja samalla myös takkapesän paistolämpötilaa. Hiillosvaiheessa kokattaessa tulee hormipelti pitää aina avoinna ja takan luukkua ei saa jättää auki. Sulje hormipelti vasta sitten, kun hiillos on palanut kokonaan loppuun.
Kaipaatko kokkailuun kunnon välineitä? Tulikiven Cooking -sarja on vuolukivestä valmistettu innovatiivinen ruoanlaittotuotesarja. Materiaalina kotimainen vuolukivi. Voit tutustua tarkemmin Cooking-tuotteisiin täältä.
Lukuvinkki: Voit opetella takkakokkaustaitoja yhdessä Tulikiven ja Marttojen opastuksella. Lukaise, miten valmistuu esimerkiksi maukas meksikonpata sekä jälkkäriksi suklaa-banaanit.
Herkullista ja maistuvaa
Haluatko rapeapohjaista ja maistuvaa pizzaa tai meheväksi hautuneita pataruokia tai uunipuuroa? Oletko kenties enemmän herkkujen perään, kuten pullat, piparit ynnä muut? Päästä mielikuvituksesi valloilleen takkakokkauksen parissa ja testaa alla oleva takkakokkausvinkki.
Muita Arin ja Pepin takkakokkausreseptejä löydät täältä.
Katso videolta, miten valmistuu esimerkiksi Brisket & BBQ:
Löydä muita maistuvia reseptejä jokaiseen makuun, tässä listana muutama esimerkki:
- Linssi-perunasalaatti
- Vuohenjuustolla täytetyt paprikat
- Punajuurikiusaus
- Kokonaisena hiillostettu siika ja kasvislisäke
- Savukalapiiras
- Rapeakuorinen yrttibroileri uunissa
- Naudan Brisket
- Joulukinkku
Info
Voita takkaremonttirahaa!
Takoilla on tunnetusti monia etuja. Ne säästävät energiaa ja tuovat miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa. Näiden lisäksi ne tarjoavat monipuolisia ruoanlaittomahdollisuuksia arjen kiireitä helpottamaan. Olisiko siis aika hankkia tai uusia takka?
Tervetuloa Tulikiven studioille tutustumaan erilaisiin takkavaihtoehtoihin. Esittelyssä myös varaava Jero-takkamallisto.
Tarjolla on rahanarvoisia etuja sekä mahdollisuus voittaa jopa 2 000 euroa takkaremonttirahaa. Kampanja voimassa 30.11.2023 asti.